Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Συμπαράσταση στον αγώνα του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα σας για στήριξη – αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Πάρου, που βρίσκεται υπό κατάρρευση, όπως και όλες οι υπηρεσίες του δημόσιου συτήματος υγείας στα νησιά μας.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΝΑΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΧΙ

της Κολιαράκη Μαρινίκης, φοιτήτριας εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών ΕΜΠ και μέλος της Γραμματείας των “ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”


Τί συμβαίνει με την πυρηνική ενέργεια;
Ο πυρήνας των ατόμων -των δομικών λίθων όσων βλέπουμε, αγγίζουμε, γεύομαστε- κρύβει μια αφάνταστη δύναμη. Η πυρηνική ενέργεια που προκύπτει από τη σχάση ενός πυρήνα είναι αναμφίβολα η πιο αποδοτική μορφή ενέργειας (μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου). Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας δυστυχώς συνάδει με την εκπομπή ραδιενέργειας. Ασφαλώς, τα μέτρα προστασίας μέσα και γύρω από ένα πυρηνοηλεκτρικό εργοστάσιο δεν μπορεί παρά να είναι απολύτα αυστηρά, όσο όμως κι αν προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε ότι η χρήση πυρηνικής νέργειας είναι ασφαλής υπάρχουν “μελανά” σημεία.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Καταγγελία για την απρόκλητη γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ στο λαό της Σύρου

21/03/2011                               

Σε καλοστημένη κυβερνητική φιέστα  με ντεκόρ την απρόκλητη γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου, εξελίχθηκε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.


Αντιπυρηνική Σύσκεψη στο Τ.Ε.Ε.


20/03/2011
 
Με πρωτοβουλία του Αντιπυρηνικού  Παρατηρητηρίου Μεσογείου, και με φόντο την τραγωδία της Ιαπωνίας και το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 17/3, σε αίθουσα του Τ.Ε.Ε. στην Αθήνα, πρώτη σύσκεψη αντιπυρηνικών, οικολογικών, ειρηνιστικών και αυτοδιοικητικών οργανώσεων, με στόχο το συντονισμό των ευρύτερων δυνάμεων του ελληνικού χώρου για την ανασύσταση και ενδυνάμωση του αντιπυρηνικού κινήματος.


Συμμετείχαν το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, οι Γιατροί κατά των πυρηνικών, η Αδέσμευτη Κίνηση Ειρήνης (ΑΚΕ), η ΚΕΑΔΕΑ, το δίκτυο Μεσόγειος SOS, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Αττική Συνεργασία ενάντια στο Μνημόνιο, και οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό Νοτίου Αιγαίου.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη στην Άνδρο του Ν. Συρμαλένιου

15/03/2011
 
Την Άνδρο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος το διήμερο 13-14/03/2011. Περιόδευσε  στο Γαύριο, το Κόρθι και τη Χώρα και συναντήθηκε με μέλη και φίλους της παράταξης μας, καθώς και με το δήμαρχο Γιάννη Γλυνό.

Συμμετοχή στο Συνέδριο του Δικτύου ΔΑΦΝΗ

13/03/2011

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης παραβρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό-Διαμεσογειακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) στην Ερμούπολη στις 12-13/3.

Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Σύρο

12/03/2011
 
Πολλοί μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς έλαβαν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου ενάντια στα λουκέτα της εκπαίδευσης, τη συγχώνευση σχολείων και τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο. 

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παραποίηση της λαϊκής εντολής στη Δ. Κοινότητα Σχοινούσας, με αστεία προσχήματα!

Παρακάτω παραθέτουμε σχόλιο του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Ισίδωρου Νερούτσου για την  Απάντηση του Υφυπουργού κ. Ντόλιου σχετικά με τις εκλογές στη Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας και την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Νάξου.

Επίσης, επισυνάπτουμε σχετική ερώτηση προς τoν Υπουργό  Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Θεόδωρος Δρίτσας και Βασίλειος Μουλόπουλος.

Ματαιώνεται η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το SEA DIAMOND!



ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ, ΛΟΓΩ ΚΩΛΥΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ της ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 14.03.2011.

 ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠ. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συναντήσεις Ν. Συρμαλένιου με τον Δήμαρχο Ροδίων και τον Πρόεδρο της ΚΑΪΡ

07/03/2011

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, λόγω και της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος συνοδευόμενος από το Δημήτρη Τσοποτό, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ροδίων κ. Στάθη Κουσουρνά.
Στη συνάντηση από πλευράς του δημάρχου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση γύρω από τις δυσκολίες διοίκησης του Καλλικρατικού δήμου καθώς και για τα βασικά προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Οι 'ΠΟΛΙΤΕΣ' θέτουν το αγροτικό ζήτημα στο Περ. Συμβ. Νότιου Αιγαίου

Στην 3η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Ρόδο παρουσία των υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Οικονονομίας κ. Ρήγα, με κύριο θέμα την Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα στο νησιωτικό χώρο, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης στις τοποθετήσεις τους, μεταξύ άλλων επισήμαναν:
Νίκος Συρμαλένιος: “Η συζήτηση που γίνεται σήμερα για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη έχει άμεση σχέση με την αειφορική και ισόρροπη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου, αλλά δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από το γενικότερο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών. Το πλαίσιο αυτό καθορίζεται σήμερα από τον μνημονιακό τυφώνα και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής παραγωγής, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η αύξηση των τιμών στον καταναλωτή. Η αύξηση του ΦΠΑ και η η αγορά των αγροτικών εφοδίων με τον ίδιο συντελεστή με καταναλωτικά είδη όπως π.χ. το ουϊσκι, η χρήση του πετρελαίου κίνησης για τη θέρμανση των θερμοκηπίων, η αύξηση των ζωοτροφών, οδηγούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση, ενώ η μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού, προοιωνίζει μαύρες μέρες για την ΚΑΠ μετά το 2013.