Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση ψάχνει τη... δόση της

Ο κατά τ’ άλλα συμπαθής αλλά εξουθενωμένος τοξικομανής, με θολό μυαλό που δεν σκέφτεται, με μάτια που κοιτάζουν αλλά δεν βλέπουν, με χέρια που τρέμουν από τη στέρηση και πόδια που δεν τον σηκώνουν, ψάχνει απεγνωσμένα να εξασφαλίσει γι’ άλλη μια φορά "τη δόση του" που θα τον οδηγήσει και πάλι στον ύπνο της ανυπαρξίας, της απραξίας και της απομόνωσής του από την πραγματικότητα.
Αδιαφορώντας για ό,τι συμβαίνει γύρω του, ένα μόνο τον ενδιαφέρει, αξιώνει και απαιτεί με κάθε τρόπο, αυτό που τον συντηρεί από μέρα σε μέρα, “τη δόση του”.

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας

Αγαπητοί φίλοι, όπως αναφέρεται παρακάτω από το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο http://www.greece.org/blogs/wwii/ και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...

Απόφαση "οξυγόνο" για τα θαλάσσια οικοσυστήματα


Πρώτο βήμα για τον περιορισμό της καταστροφής των ελληνικών θαλασσών.
Έπειτα από 3 και πλέον χρόνια προσπαθειών και πιέσεων από το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», αλιευτικούς και περιβαλλοντικούς φορείς καθώς και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έγινε επιτέλους το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της καταστροφής των ελληνικών θαλασσών με τη θεσμοθέτηση της αλιείας με μηχανότρατα, σε ελάχιστη απόσταση 1,5 ναυτικό μίλι από τη στεριά, αντί του ενός που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.
Η νέα απόφαση του υπογράφτηκε από τον κ. Παμπούκη (ΦΕΚ Β΄1884/25/08/2011) εναρμονίζει ουσιαστικά την ελληνική νομοθεσία με τον Ε.Κ. 1967/2006, σε ό,τι αφορά την ελάχιστη απόσταση αλιείας από την ακτή (1,5 ναυτικό μίλι) του αλιευτικού εργαλείου μηχανότρατα. Αποτελεί «ανάσα» για τα ταλαιπωρημένα θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και δικαίωση των προσπαθειών του «Αρχιπελάγους» που από το 2008 προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο) για την ακύρωση της απόφασης Κοντού (164198/03-03-08), με μοναδικό γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σχολές τέχνης και πολιτισμού στην Πάρο

Εικαστικά εργαστήρια Δήμου Πάρου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νεαρή πτεροφάλαινα εκβράστηκε στη Μύκονο

Νεαρή πτεροφάλαινα μήκους 12,60μ. και βάρους 8,3 τόνων εκβράστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της μικρής Βενετίας, στη Μύκονο. Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το άτυχο ζώο χτυπήθηκε θανάσιμα έπειτα από πρόσκρουση με πλοίο. Το εντυπωσιακό θηλαστικό έφερε πολλαπλά εξωτερικά τραύματα, κατά πάσα πιθανότητα από προπέλα, και είχε εμφανή σημάδια υφαλοχρώματος στο τεράστιο σώμα του.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, ώστε να πραγματοποιηθεί νεκροψία, καθώς και δειγματοληψία για τοξικολογική ανάλυση και ανάλυση DNA. Επίσης, εξασφαλίστηκε η σωστή ταφή του ζώου, ώστε να γίνει μελλοντική ανάκτηση των οστών και αξιοποίηση τους ως μουσειακό έκθεμα στο νησί της Μυκόνου.

Τα προβλήματα ύδρευσης – αποχέτευσης – ανακύκλωσης στις Μικρές Κυκλάδες

Τα προβλήματα που δημιουργεί η μη επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την διαχείριση της ύδρευσης, των αποχετεύσεων και της ανακύκλωσης, είναι «θανατηφόρα» και για τους μεγάλους τόπους, αλλά πολύ περισσότερο, για τα μικρά νησιά μας, τις επονομαζόμενες Μικρές Κυκλάδες. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι μικροί τόποι, είναι ασύγκριτα ποιο ευάλωτοι, σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Επίσης είναι γνωστό ότι τα μικρά νησιά, δεν έχουν δυνατότητες να κρατήσουν τον νεότερο σε ηλικία πληθυσμό τους, γιατί δύσκολα βρίσκονται θέσεις εργασίας και αντικειμενικά ο ενεργός αυτός πληθυσμός αναζητεί την βελτίωση της ζωής του σε άλλους τόπους.

Απολλώνειος Αγώνας Δρόμου στις 9 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Παύλου Χρυσαφίδη στην εφημερίδα "Λόγος των Κυκλάδων"

'Έχουμε ήδη μπει στον 9ο μήνα λειτουργίας του Θεσμού του Καλλικράτη στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς, έχει πλέον επιβεβαιωθεί με τον χειρότερο τρόπο ότι φτιάχτηκε ένας θεσμός όχι για να υπηρετήσει τις ανάγκες μιας αποκεντρωμένης δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και άμεσης συμμετοχής και ελέγχου των πολιτών στις αποφάσεις που τους αφορούν, αλλά καθαρά για να εξυπηρετήσει την περιοριστική δημοσιονομική οικονομική πολιτική που επιβάλλουν τα διαδοχικά μνημόνια.

Οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν ενισχύθηκαν με επιπλέον πόρους -ήδη υπάρχει μείωση πόρων σε σχέση με τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις- και αυτό καθιστά προβληματική την λειτουργία του θεσμού. Όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο αρμοδιοτήτων. Θέματα που άπτονται του περιφερειακού σχεδιασμού, π.χ. η Υγεία παρ' ό,τι συζητήθηκε όσο διεξοδικά επέτρεπε ο χρόνος, δεν απέτρεψε τη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, δεν διόρθωσε τίποτα σε υπολειτουργούντα Κέντρα Υγείας. Μόνο γραφειοκρατικά θέματα διαχείρισης εισάγονται προς συζήτηση με απώτερο σκοπό να υφαρπάσουν τόσο ο περιφερειάρχης όσο και οι πέριξ αυτών, με παράνομες εξουσιοδοτήσεις. αρμοδιότητες που ανήκουν καθαρά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μέχρι σήμερα δεν έχω νοιώσει, αν και μέλος του Π.Σ., πιο κοντά στην λήψη των αποφάσεων, φανταστείτε ο πολίτης, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια αποξενώνεται όλο και περισσότερο από αυτές.

ΟΧΙ στον ρατσισμό από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ «ΜΑΓΙΣΣΩΝ»

Πάρος, 20/09/2011

Τις τελευταίες ημέρες η Παριανή Κοινωνία βομβαρδίζεται από μια καλά ενορχηστρωμένη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στους «λαθρομετανάστες».
Πρωτοπόροι σ’ αυτήν την καμπάνια, βρίσκονται βέβαια οι γνωστοί εκπρόσωποι της τοπικής, έντυπης και ηλεκτρονικής, φαιοκίτρινης «δημοσιογραφίας».
Η επίθεση αφορά κυρίως τους σκουρόχρωμους οικονομικούς μετανάστες, καθώς αυτοί αποτελούν και τον εύκολο στόχο για τους παλικαράδες μας.
Κυκλοφόρησε, διακινήθηκε και προωθήθηκε ένα κατάπτυστο ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ στο οποίο, χωρίς στοιχεία και με γενικολογίες, ενοχοποιείται και χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη Κοινωνική Ομάδα, «μας βιάζουν, μας κλέβουν, είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών….», και μαζεύτηκαν κάποιες υπογραφές από κάτω. Απευθύνονται στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα του κόσμου, για να προωθήσουν την ρατσιστική τους υστερία, απέναντι σε ανθρώπους που το έγκλημα τους είναι, η προσπάθεια για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης έξω από τις πατρίδες τους, που συνήθως εμείς οι Δυτικοί «Πολιτισμένοι» Λαοί καταστρέφουμε.

Συναυλία για τη στήριξη του Συλλόγου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Παροικιά

Μαθήματα παραδοσιακού μπολιάσματος δενδρών και αμπελίου στο Χαλκί Νάξου

Θεατρική παράσταση στον ΑΡΧΙΛΟΧΟ

Έκθεση φωτογραφίας "Η Άλλη Μύκονος" του Γιάννη Τεπετσικλή


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου και η ΕΣΕΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα στην επιβίωση των Ελλήνων εμπόρων

«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου και η ΕΣΕΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα στην επιβίωση των Ελλήνων εμπόρων»
Οι χθεσινές εξελίξεις με τις προαναγγελίες 15 νέων μέτρων δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους Έλληνες πολίτες. Το εμπόριο δεν αντέχει άλλα μέτρα. Για ακόμα μία φορά οι προηγούμενες διακηρύξεις διαψεύδονται από τις επόμενες. Για ακόμα μία φορά η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία "γεμίζουν" την ελληνική αγορά.

4ου Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί με απόφαση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, με την ανοιχτή συναυλία και το σχηματισμό του Σήματος της Ειρήνης με δάδες και κεριά, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στην Πλατεία Δημαρχείου. Η μεγάλη γιορτή για την Ειρήνη, με την οποία θα κλείσει το 4ο Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ. συνδιοργανώνεται από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις».

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σύρο


H τέχνη του Αιγαίου στην Πάρο

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια

Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια
Θα μας κόψουν το φως;
Να τους αλλάξουμε τα φώτα!

ΕΜΕΙΣ,
οι εργαζόμενοι - μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας, οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια μας εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουμε λουκέτα και βλέπουμε να χάνονται οι κόποι μιας ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουμε την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες που βλέπουμε την περιφέρεια να μαραζώνει.
Όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας

Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Βόμβες με ανυπολόγιστες συνέπειες τα ναυάγια με τοξικά-πυρηνικά στη Μεσόγειο - Καταγγελίες από την Ιταλική Οργάνωση Legambiente

«Βυθίζουν πλοία για να ξεφορτωθούν επικίνδυνα απόβλητα των οποίων η διαχείριση κοστίζει πολύ, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν από τις αποζημιώσεις που παίρνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Έχουν καταγραφεί 70 περιπτώσεις ναυαγίων, σε πολλές από αυτές υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για μεταφορά τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων. Πίσω από αυτά τα ναυάγια υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκεται το οργανωμένο έγκλημα, η Μαφία, ακόμα και Κυβερνήσεις».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στη Ρόδο

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις - Επερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους
Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:
1) Σχετικά με την κατάργηση αρμοδιοτήτων των Περιφερειών
Με την ψήφιση του Ν. 3852/10 (Καλλικράτης) μεταφέρθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση μια σειρά αρμοδιότητες στις νέες εκλεγμένες Περιφέρειες. Πριν ακόμα τεθούν σε εφαρμογή αυτές οι αρμοδιότητες, με εντελώς πραξικοπηματικό τρόπο ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ, τις μεταβιβάζει και πάλι στην κυβέρνηση. Αυτό γίνεται με την ψήφιση του άρθρου 15 του Νόμου για τα αυθαίρετα. Συγκεκριμένα η αποξήλωση αυτή αφορά τέσσερα πεδία:

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Κ. Χρυσοχοΐδη (ΥΠ.Α.Α.Ν) με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις περί ακινητοποίησης των πλοίων που υπάγονται στον ρωσικό νηογνώμονα

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε μια πολυμετοχική Ναυτιλιακή Εταιρεία που επί 30 χρόνια επιτελούμε έργο κοινωνικό αντικαθιστώντας το κράτος που εσείς εκπροσωπείτε.
Σίγουρα το έργο μας δεν το γνωρίζετε ίσως ούτε και την ύπαρξή μας.
Αυτό δεν είναι κατακριτέο.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ρυθμίσεις για την διατήρηση των μικρών ναυπηγείων "ταρσανάδων"

Ερμούπολη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου
Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, με θέμα: ‘’Ρυθμίσεις για την διατήρηση των μικρών ναυπηγείων "ταρσανάδων" στην οποία αναφέρει τα εξής:

Το σχολείο του Μνημονίου

Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στην Ελλάδα είναι μια σημαντική κατάκτηση, συνταγματικά κατοχυρωμένη εδώ και χρόνια. Δεν μπορούμε βέβαια να παραβλέψουμε τις σοβαρές ελλείψεις, που έχουν δημιουργήσει και ενισχύονται από το σύστημα της παραπαιδείας. Σε μια περίοδο που οι πολιτικές που ακολουθούνται στρέφουν τη χώρα σε μια νέα εποχή ελεύθερου ανταγωνισμού και εμπορευματοποίησης των πάντων, οι επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση δημιουργούν όλο και περισσότερο το προφίλ της εκπαίδευσης-εμπόρευμα, ενώ παράλληλα οι πολιτικές που ακολουθούνται υποβαθμίζουν τα δημόσια σχολεία με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι γονείς να στρέφονται σε ιδιωτικά σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Σε ότι αφορά τη νησιωτική Ελλάδα, κάθε χρόνο αντιμετωπίζονται ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητικό προσωπικό, οι οποίες αναμένεται φέτος να είναι μεγαλύτερες.

4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Εκδήλωση την Τρίτη για τα ναυάγια με τοξικά-πυρηνικά στη Μεσόγειο
Ανοίγει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 η αυλαία του 4ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου, που θα διαρκέσει ένα ολόκληρο δεκαήμερο.
Εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ είναι τα εγκαίνια μιάς πολύ καλής Έκθεσης για το Περιβάλλον στην αίθουσα της Πύλης D’Amboise στην Παλιά Πόλη, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν μεθαύριο (Δευτέρα) στις 7.00 μμ. Στην Έκθεση αυτή συμμετέχουν οι διεθνώς πολυβραβευμένοι Ρόδιοι σκιτσογράφοι Βαγγέλης Παυλίδης και Μιχάλης Κουντούρης, οι οποίοι έχουν προσφέρει ενυπόγραφα έργα τους για την οικονομική ενίσχυση του Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ, η Ομάδα Οικολογικά-Ροδιακά με επίκαιρα θέματα για το Περιβάλλον της Ρόδου, ενώ θα προβάλλονται και ταινίες μικρού μήκους από Ρόδιους κινηματογραφιστές. Η Έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 10-1 το πρωί και 6-9 το βράδυ.

Διήμερο αφιέρωμα στη Μύκονο για τη Μέλπω Αξιώτη

Ανοικτές Πόρτες - Ρόδος 2011

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το Νεώριο χρειάζεται τώρα και άμεσα την έμπρακτη στήριξη όλων μας!


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται το ναυπηγείο του Νεωρίου, η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία του Αιγαίου που διασφαλίζει εδώ και τόσα χρόνια την απασχόληση και την τοπική οικονομία της Σύρου και όχι μόνο. Ηδη οι εργαζόμενοι παραμένουν για τρείς μήνες απλήρωτοι, ενώ οι υποχρεώσεις προς ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΔΕΗ κλπ ανέρχονται συνεχώς με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να απειλεί για δεύτερη φορά με διακοπή ρεύματος.
Βασική αιτία οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων για ανάθεση των δεξαμενών του πολεμικού ναυτικού, που ενώ προ μηνών δήλωναν ότι αν έχουν τη σύμφωνη γνώμη – την είχαν - όλων των κομμάτων, θα προχωρούσαν σε ανάθεση, τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής διαγωνισμός.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

5ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές"

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στη Σίφνο το 5ο Φεστιβάλ Κυκλαδκής Γαστρονομίας με συμμετοχή πολλών νησιών από τις Κυκλάδες αλλά και από την Κάρπαθο, παρουσία βουλευτών των Κυκλάδων, του Δημάρχου Σίφνου κ. Α. Μπαμπούνη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη και πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Ο Παύλος Χρυσαφίδης εκ μέρους των ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, χαιρέτισε την εκδήλωση με τα παρακατω λόγια:
"Με ιδιαίτερη χαρά και ως περιφερειακός σύμβουλος Μήλου-Σίφνου-Σερίφου και Κιμώλου με την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, βρίσκομαι εδώ στην έναρξη του 5ου Φεστιβάλ του Τσελεμεντέ, που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό για όλες τις Κυκλάδες. Ο θεσμός αυτός είναι σημαντικός γιατί αναδεικνύει τα τοπικά νησιωτικά προϊόντα, που αποτελούν έτσι κι αλλιώς οργανικό στοιχείο για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Εχουμε συζητήσει πολλές φορές για το ρόλο της αγροτικής, κτηνοτροφικής, μελισσοκομικής και αλιευτικής μας παραγωγής, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον τουρισμό μας, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Δυστυχώς οι μνημονιακές και κυβερνητικές πολιτικές με τις κάθε είδους περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, αύξησης του κόστους παραγωγής και των μεταφορικών κλπ, όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά αντιστρατεύονται κάθε προοπτική ανάπτυξης και κίνησης της αγοράς. Τα νησιά μας όμως και με τη μορφή αυτή αντιστέκονται.
Χαιρετίζουμε το Φεστιβάλ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και προπάντων τη μονιμοποίηση του θεσμού αυτού που μπορεί να πάρει και περιφερειακή διάσταση".

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Περιοδεία στην Κάρπαθο

 

Από την περιοδεία στην Κάρπαθο του Νικου Συρμαλένιου

πηγή: inkarpathos.com

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας παρά την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων;



Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
 
Καταγγελίες και στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμη και το 50%. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στις τιμές των εισιτηρίων για δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν τον Ιούνιο του 2011. 
Αυτή η εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων κατά 10% ή και περισσότερο και οι οποίες θα επιτυγχάνονταν μέσω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ τρίτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών δεν δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να δεσμεύσει τους ακτοπλόους ώστε να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων, ούτε καν κατά αντιστοιχία με το ύψος των κρατήσεων που καταργήθηκαν. 

Επιστολή για τη διατήρηση των καταστημάτων του Ο.Τ.Ε. στις Κυκλάδες

Ερμούπολη 6 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.), έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με την ‘’Διατήρηση των καταστημάτων του Ο.Τ.Ε. στις Κυκλάδες’’ στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ελλείψεις σε προσωπικό στους Δήμους Νοτίου Αιγαίου


Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό - Εσωτερικών.

ΘΕΜΑ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στους νησιωτικούς, "καλλικρατικούς" δήμους του Νοτίου Αιγαίου.
29.8.2011

"Κατά τη γνώμη μας οι νησιωτικοί Δήμοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από το πρόγραμμα «Καλλικράτης», γιατί πέρα από τις αρμοδιότητες των ηπειρωτικών καλλικράτειων Δήμων, αποκτούν ακόμη περισσότερες, γίνονται έτσι Δήμοι - κυβερνεία, που συγκεντρώνουν ευρύτατες εξουσίες, αρμοδιότητες" δήλωνε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 28 Απριλίου 2010 ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Και συμπλήρωνε σε άλλες δηλώσεις του ότι "στόχος του υπουργείου είναι οι νησιώτες να εξυπηρετούνται εκεί που διαμένουν και να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν σε άλλα νησιά για τις τυχόν υποθέσεις τους" , ενώ διαβεβαίωνε ότι "ειδική πρόβλεψη για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους θα υπάρξει στο σχέδιο «Καλλικράτης» και για το προσωπικό τους, καθώς θα προβλέπεται η στελέχωση με εκπαιδευμένους και έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν πολυεπίττεδα τους πολίτες

Πολλά λόγια από την δημοτική αρχή και άσχετα λόγια από την αξιωματική αντιπολίτευση

Κως 6-9-2011
Διαβάσαμε την περίληψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής για το τριετές αναπτυξιακό της όραμα και πήραμε την πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής που αποτελεί το μοναδικό της σχεδόν θέμα, αλλά δεν μας δόθηκε ακόμη το κείμενο, προφανώς γιατί σβήνονται και γράφονται ακόμη.
Πολλά λόγια που αποσκοπούν στο θόλωμα των ευθυνών και της κακής κατάστασης που υπάρχει.
Δεν φταίει κανείς για την κακή κοινωνική και οικονομική κατάσταση στο νησί μας!
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξακολουθήσουμε τις επιλογές της δημοτικής αρχής και να αξιοποιήσουμε τις συνεργατικές που θα δημιουργήσει ο Δήμαρχος για να λυθούν τα προβλήματα μας!

Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας στη Σύρο

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σύρο

Βραδιά ποίησης και μουσικήςστη Μύκονο


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το φετινό 33ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης


4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου 12-21 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Περιοδεία σε Σύμη και Κάρπαθο

Περιοδεία στη Σύμη και στην Κάρπαθο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος στις 1 και 2/9.
Στη Σύμη, συνοδευόμενος από το Δ. Χρυσοχόο επισκέφθηκαν το Δήμο όπου είχαν ενημερωτική συζήτηση με το Δήμαρχο Λ. Παπακαλοδούκα και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μ. Τσαβαρή. Στη συνάντηση ως κυριότερα θέματα που απασχολούν το νησί, αναδείχθηκαν: α) το θέμα της αθέτησης χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος του ποσού των 500.000 € σε ετήσια βάση, ποσό που κρίνεται ως απαραίτητο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τριών μονάδων αφαλάτωσης που λειτουργούν στο νησί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν τα έξοδα προς τη ΔΕΗ, η οποία απειλεί με διακοπή της παροχής και άρα με διακοπή της λειτουργίας των αφαλατώσεων.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

10η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Ρόδο, για μια ακόμα φορά σοβαρά θέματα που παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να συζητηθούν (ΦΠΑ στην εστίαση, Σύνθετη Τουριστική Κατοικία κ.α.), δεν συζητήθηκαν.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης τοποθετήθηκαν ως εξής: