Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για την Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους

Θέμα: Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό

Με μια ολιγόλογη πρόσκληση που συνοδεύεται με το πλήρες πρόγραμμα, η Γραμματεία Ναυτιλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μας ενημερώνει ότι από κοινού με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Νάξου, οργανώνουν την Πέμπτη 5/4 στη Νάξο, Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό στις Κυκλάδες, κάτι ανάλογο με αυτή που είχε γίνει περίπου ένα μήνα πριν στα Δωδεκάνησα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης, προτιμούν το δρόμο του εντυπωσιασμού, αφού ενώ αρνούνται επίμονα μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το θέμα (όπως έχουμε κατ' επανάληψη ζητήσει), τώρα μας καλούν να συμετάσχουμε ως κομπάρσοι (χωρίς δικαίωμα λόγου) σε μια συζήτηση, για την οποία, ως περιφερειακό συμβούλιο δεν υπάρχει καμιά προετοιμασία και πολύ περισσότερο θέσεις, στόχοι και διεκδικήσεις που θα συνιστούσαν μια ολοκληρωμένη πολιτική.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 27/3/2012

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους

Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

1) Ακτοπλοϊκό:
Τις μέρες αυτές οι νησιώτες και οι επισκέπτες των νησιών μας βιώνουν για μια ακόμα φορά τις συνέπειες μιας ακτοπλοϊκής πολιτικής, που με πρόσχημα την αύξηση των καυσίμων, αφήνει ουσιαστικά ασύδοτες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να ρίχνουν τις επιπτώσεις στο καταναλωτικό κοινό. Ήδη τον τελευταίο μήνα η ταχύτητα των πλοίων έχει μειωθεί αυξάνοντας το χρόνο διαδρομής τουλάχιστον κατά 20 % χωρίς βεβαίως καμιά μείωση των τιμών, ενώ αντίθετα εξοργιστική είναι η αναγγελία νέων αυξήσεων των εισιτηρίων το λιγότερο κατά 6 % από 1/4/2012. 

Ήδη σε ορισμένα νησιά (Σύρο, Πάρο, Νάξο) εκδηλώθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις συμβολικής κατάληψης στους καταπέλτες, αναδεικνύοντας την οργή και τη δυσαρέσκεια των νησιωτών απέναντι στην παραπάνω πολιτική. Επί πλέον και πέραν των παραπάνω, βρισκόμαστε μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο περικοπής πολλών δρομολογίων των γραμμών δημοσίου συμφέροντος, λόγω της μη καταβολής μεγάλου μέρους των επιδοτήσεων από το 2010 και μετά, αλλά και των περικοπών που έχουν επιβληθεί ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών.

Επειδή η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης, έχουν αρνηθεί συστηματικά μέχρι σήμερα τη συζήτηση είτε του συνολικού ακτοπλοϊκού προβλήματος, είτε μέρους των πλευρών που μας αφορούν άμεσα, ερωτώνται για μια ακόμα φορά, αν προτίθενται να το συζητήσουν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

2) Sea Diamond:
Σε λίγες μέρες πλησιάζει η θλιβερή 5η επέτειος της βύθισης του Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Ενα χρόνο πριν, ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί τη Σαντορίνη, είχε συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου και είχε εξαγγείλει μια σειρά ενέργειες με στόχο τη συνδρομή της Περιφέρειας στον παραπάνω στόχο.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Πόρτα» ΣτΕ στον Οδ. Κυριακόπουλο της S&B

Σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται τα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Μήλου από τη διάχυση περλίτη στον αέρα και τη θάλασσα η οποία προκαλείται εξαιτίας της εξορυκτικής δραστηριότητας στο νησί από την εταιρεία “S&B Bιoμηχανικά Ορυκτά Α.Ε”, συμφερόντων της οικογένειας του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 164/2012 απόφαση του απέρριψε την αίτηση της μεταλλευτικής εταιρείας που ζητούσε να ανασταλεί η από 21.9.2011 απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία επιβλήθηκαν μέτρα για «την προστασία της υγείας του πληθυσμού της νήσου Μήλου από βλάβες προκαλούμενες από τη διάχυση υπερλέπτουπερλίτη σε αέριο και υδάτινο περιβάλλον».
Παραταύτα, η εταιρεία στην αίτηση αναστολής της, αγνοώντας την προστασία της υγείας των κατοίκων υποστήριζε ότι από την εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης θα υποστεί η ίδια ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς προβλέπει την ταφή των αποβλήτων που προκύπτουν από την εξόρυξη.

Νοσοκομείο Κω: 3 εκ. ευρώ για αεροδιακομιδές το 2011! Το 50% αφορά παιδιατρικά περιστατικά

Αν επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε έναν τομέα που μαστίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τα ίδια και τα ίδια προβλήματα, με φόβο να… παραπονεθούν κάποιοι άλλοι, είναι αυτός που αφορά στα προβλήματα του Νοσοκομείου της Κω.
Εκεί, όπου υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, εξοπλισμός που δεν χρησιμοποιείται γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χειριστές αλλά και ένα πεπαλαιωμένο κτίριο με τα δικά του προβλήματα. Όσες φορές όμως και να έχουν αναδειχθεί όλα αυτά τα θέματα, λίγα πράγματα έχουν γίνει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, σε πρόσφατη επίσκεψη συνεργάτη μας στο χώρο του Ιδρύματος, δεν πρόλαβε να περάσει την πόρτα και ήρθε αντιμέτωπος με μία μητέρα που σε έξαλλη κατάσταση προσπαθούσε να βρει γιατρό να εξετάσει την μικρή της κόρη, η οποία φαινόταν αρκετά άρρωστη. Γιατροί δεν είμαστε βέβαια, αλλά δεν πάει κανείς σε Νοσοκομείο για να πιει καφέ…
Λίγο αργότερα, δύο νοσηλεύτριες στα εξωτερικά ιατρεία έψαχναν να βρουν το μοναδικό θερμόμετρο και πιεσόμετρο που έχουν, για να εξετάσουν έναν ηλικιωμένο κύριο…
Εν πάσει περιπτώσει, θίγουμε ξανά το θέμα «υγεία» και «νοσοκομείο Κω», με αφορμή άρθρο – παρέμβαση του γιατρού - περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Καμπανή με τίτλο, «Ανεπίλυτα προβλήματα στον χώρο της υγείας».

Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής: ΟCEAN2012 & ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στην τελική ευθεία της εκστρατείας για τον τερματισμό της υπεραλίευσης

Με φόντο την κρίσιμη ψηφοφορία για την μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) του Σεπτεμβρίου, ο συνασπισμός του Ocean 2012 και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" ως συντονιστής φορέας για την Ελλάδα και την Κύπρο, ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, βρέθηκε στις αρχές Μαρτίου ξανά στις Βρυξέλλες με σκοπό να συμμετέχει σε ομάδα εργασίας και συναντήσεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από καταιγισμό ιδεών μεταξύ των συντονιστών – φορέων του Δικτύου Ocean 2012. Η συνάντηση περιελάμβανε αντιπροσώπους από τις χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ιρλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία και Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη βελγική πρωτεύουσα, στελέχη του Αρχιπελάγους συναντήθηκαν με τους ιθύνοντες ευρωβουλευτές και μετέφεραν την αναγκαιότητα και τη σημασία που ενέχει η μεταρρύθμιση της ΚαλΠ, η οποία θα επιτρέψει στα αλιεύματα να επανέλθουν σε υγιή πληθυσμιακά επίπεδα.
Πολλά αλιεύματα έχουν υποστεί κακή διαχείριση και βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ολοένα και λιγότερων ψαριών και οι μη-βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές, θα είναι τραγικές. Όσο τα αποθέματα ψαριών μειώνονται, τόσο μειώνονται και οι θέσεις εργασίας στη θάλασσα.

Την απόσυρση του χωροταξικού για τον τουρισμό ζητά ο ΣΕΤΕ

Την άμεση απόσυρση του νέου Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό ζητά ο ΣΕΤΕ, με επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέρει ότι «δύο χρόνια μετά παρουσιάζεται ένα σχέδιο πρόχειρο, όχι συγκεκριμένο, το οποίο πάσχει από τα συνήθη ελαττώματα των επιδερμικών χωροταξικών μελετών και τις χρόνιες αγκυλώσεις και νοοτροπίες κάποιων υπηρεσιών, που τόσο έχουν ταλανίσει τους όποιους επενδυτές, έχοντας μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την αναπτυξιακή υστέρηση της χώρας».
Τα βασικότερα προβλήματα του σχεδίου είναι:
Το κείμενο του σχεδίου είναι φλύαρο και περιγραφικό και όχι τεχνικό και συγκεκριμένο.
Δεν εισάγει καν την έννοια της φέρουσας ικανότητας η οποία υποτίθεται ότι έλειπε από το προηγούμενο.

Πάρος 21-3-2012 - Η Υγεία και η Παιδεία κατεδαφίζονται


Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Διήμερη περιοδεία στη Σαντορίνη

Στη διήμερη περιοδεία του στη Σαντορίνη στις 22 & 23/3, ο επικεφαλής της παράταξης μας και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ν. Ζώρζο, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής για την ανέλκυση του Sea Diamond καθώς και μέλος της Επιτροπής για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης Λ. Λιγνό, έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ΖΕΥΣ TV και ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ TV και συναντήθηκε με μέλη και φίλους της παράταξης.

Στη συνάντηση του στο Δήμο, έγινε εκτενής αναφορά και ανταλλαγή απόψεων για τα βασικά θέματα του νησιού, μεταξύ των οποίων, το προτεινόμενο νέο χωροταξικό, την ανάγκη επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι, τις προοπτικές για τη νέα τουριστική περίοδο, την αντιμετώπιση των αυθαίρετων κτισμάτων, την επανεκκίνηση της σύνδεσης με τη Θηρασιά κ.α.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ομιλία με θέμα τη Σχολική βία και τον Σχολικό εκφοβισμό σε συνεργασία με "Το χαμόγελο του παιδιού"

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Ιπποκράτειου γυμνασίου Κω σε συνεργασία με «Το χαμόγελο του παιδιού» σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα «Σχολική βία-Σχολικός εκφοβισμός» τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινός. Ομιλητές θα είναι ο Στέφανος Αλεβίζος –ψυχολόγος και μέλος του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».


"Λήστεψαν" κανονικά το λογαριασμό του ΤΕΕ Δωδεκανήσου! Τον κούρεψαν κατά 70%! Από 96.000 ευρώ κατέβηκε στις 29.000!!!!

Μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Ρόδου το ΤΕΕ Δωδεκάνησου πήρε τα στοιχεία της κίνησης του λογαριασμού του από την τράπεζα της Ελλάδας στη Ρόδο και διαπίστωσε τη μεγάλη "ληστεία"! Η Τράπεζα χωρίς καν να ενημερώσει μετέτρεψε το ποσό που υπήρχε σε ομόλογα και μετά το PSI τα κούρεψε κατά 70%! Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου διέθετε στο λογαριασμό του 96.592 ευρώ και μετά το κούρεμα έμειναν 29.538! Να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά είναι εισφορές των μηχανικών, χρήματα δικά τους. Κάτι ανάλογο φέρεται να έχει γίνει με τους λογαριασμούς που είναι στη τράπεζα της Ελλάδας και όλων των Νομικών Προσώπων δημοσίου Δικαίου που σχετίζονται με την υγεία και όχι μόνο...

To έγγραφο του Εισαγγελέα Ρόδου






 Ιδού και το έγγραφο της ...ληστείας!




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων της Πάρου και Αντιπάρου

Στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και παιδείας που οργάνωσαν οι τοπικοί φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου, παρευρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά οι μαθητές των δύο νησιών και πλήθος κόσμου, ενώ οι βασικοί ομιλητές ήταν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, καθώς και της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου. Οι ομιλητές κατήγγειλαν τις κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων και της τρόϊκας, παρουσίασαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση του Κέντρου Υγείας που παραμένει χωρίς παιδίατρο και χωρίς βασικούς γιατρούς ειδικοτήτων, καταδίκασαν για μια ακόμα φορά την έλλειψη βασικών σχολικών κτιριακών υποδομών της δημόσιας παιδείας (Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό κλπ) και κάλεσαν τον Παριανό και Αντιπαριώτικο λαό σε συνεχή επαγρύπνηση και αντίσταση, μέχρι την εκπλήρωση των στόχων τους.
Χαιρετισμούς απηύθηναν επίσης, εκπρόσωποι των 15μελών των μαθητικών συμβουλίων, της λαϊκής συνέλευσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και ο Δήμαρχος. 

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ομιλία με θέμα τη Σχολική βία και τον Σχολικό εκφοβισμό σε συνεργασία με "Το χαμόγελο του παιδιού"

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Ιπποκράτειου γυμνασίου Κω σε συνεργασία με «Το χαμόγελο του παιδιού» σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα «Σχολική βία-Σχολικός εκφοβισμός» τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινός. Ομιλητές θα είναι ο Στέφανος Αλεβίζος – ψυχολόγος και μέλος του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».
Πηγή: http://kosvoice.gr/ 



SOS από το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου....Διαβάζει κανείς;


Eιδικό και πειραματικό και δημοτικό και σχολείο
ανοιχτή επιστολή - ενημέρωση κοινωνίας
Απευθυνόμαστε σε όποιον από τη θέση του μπορεί να κάνει κάτι για να λειτουργήσει σωστά το σχολείο μας, το ειδικό πειραματικό δημοτικό του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η απαξίωση που συναντά το σχολείο μας σε πολλά θέματα της λειτουργίας του από τους αρμόδιους φορείς μας έχει φέρει στα όριά μας. Από τη στελέχωση του σχολείου, μέχρι το κτιριακό και τη μεταφορά μαθητών, δεν υπάρχει τομέας που να μην «πονάει».
Τώρα όμως το ποτήρι ξεχείλισε.
ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ:
Όχι μόνο Μάρτη μήνα δεν έχει έρθει Γυμναστής ειδικής αγωγής στο σχολείο μας, αλλά η άδεια κύησης μιας από τις δασκάλες μας έχει αφήσει το σχολείο σε απελπιστική κατάσταση γιατί δεν έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να αντικατασταθεί έγκαιρα.
ΧΩΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑ:
Η κατάρρευση της οροφής του κτιρίου, άφησε μια τάξη χωρίς αίθουσα από τις 31 Ιανουαρίου. Τα παιδιά αυτής της τάξης «συστεγάζονται» με άλλη τάξη, με αποτέλεσμα καμιά από τις δύο να μη μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Προσωρινά είπαν, μέχρι να γίνουν εργασίες μετατροπής μιας αποθήκης σε αίθουσα διδασκαλίας. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει άμεσα, αλλά είναι 15 Μαρτίου και οι εργασίες προχωράνε με απελπιστικά αργό ρυθμό.
Ολη αυτή η αναστάτωση στο σχολείο επηρεάζει αρνητικά την όλη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους
ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Το λεοφωρειάκι του συλλόγου ΑΜΕΑ, μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο 2 η 3 μέρες την εβδομάδα γιατί δεν έχει λεφτά για βενζίνη, με αποτέλεσμα πολλα παιδια να φοιτούν περιστασιακά στο σχολείο, πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
Το ειδικό σχολείο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ένταξη των παιδιών μας στον κόσμο που θα ζήσουν αύριο. Η αυτονομία και η αυτοδιαχείριση, δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη ικανότητα για τα παιδιά μας αλλά χτίζεται στα χρόνια του σχολείου. Θέλει η κοινωνία όμως αυτά τα ξεχωριστά παιδιά να ενταχθούν και να μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα ή προτιμά να μένουν στο περιθώριο και να ζητούν τη «φιλανθρωπία»;
Απαιτούμε λοιπόν:
1. ΑΜΕΣΗ ΠΡΌΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.
2. ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ
3. ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πηγή: http://verena.gr/ 

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και υπεύθυνου ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την απεργία της Π.Ν.Ο.

«Η απεργία της Π.Ν.Ο. είναι μια δίκαιη και αναγκαία απεργία. Έρχεται να απαντήσει στη συνδυασμένη κυβερνητική επίθεση απαξίωσης του κλάδου των ελλήνων ναυτικών. 

Η τροϊκανή κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Νέας Δημοκρατίας διαλύει στην πραγματικότητα τον Οίκο Ναύτου με τις κεντρικές και περιφερειακές του δομές εντάσσοντάς τον στον Οργανισμό «φάντασμα», τον ΕΟΠΥΥ. Καταργεί το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, γραφείο με ειδική τεχνογνωσία και στοχευμένα προγράμματα για τους ναυτικούς, εντάσσοντάς το στον Ο.Α.Ε.Δ., τον οποίο ήδη διαλύει θεσμοθετώντας ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Μειώνει κατά 7% τις συντάξεις των ναυτικών και αυτό ως πρώτη δόση. Με την πλήρη άρση του cabotage αυξάνει ακόμα περισσότερο την ανεργία για τους έλληνες ναυτικούς. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Απειλεί με κατάργηση ακόμα και αυτό το ίδιο το Ν.Α.Τ. Καπεταναίοι, μηχανικοί, ναυτεργάτες, άνεργοι ναυτικοί και βέβαια πιο πολύ από όλους οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των ελλήνων ναυτικών και στην απεργία της Π.Ν.Ο. Συμπαραστέκεται επίσης στον αγώνα των εργαζομένων στον Οίκο Ναύτου, στο ΓΕΝΕ και στο Ν.Α.Τ.

Ο αγώνας των ναυτικών θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και τη συνδυασμένη επικοινωνιακή επίθεση Κυβέρνησης και Μ.Μ.Ε., που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες των παραγωγών ευπαθών προϊόντων. Εκφράζουμε την υποστήριξή μας και την κατανόησή μας προς τους χρήστες των ακτοπλοϊκών μεταφορών και τους παραγωγικούς κλάδους, όπως οι αγρότες της Κρήτης, που υφίστανται και αυτοί δύο χρόνια τώρα τις συνέπειες της κρίσης και αυτές τις μέρες τις συνέπειες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών. Όλοι καταλαβαίνουμε όμως ότι ο κοινός ένοχος είναι η κυβερνητική πολιτική. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε την αμέριστη συμπαράσταση των ναυτικών στους αγρότες της Κρήτης, όταν αυτοί ανέβηκαν με τα τρακτέρ τους στο λιμάνι του Πειραιά. Οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι ναυτικοί έχουν πολλές δυνατότητες και τρόπους συνεννόησης, συνεργασίας και συμμαχίας. Όλοι μαζί, κοινός αγώνας ενάντια στη διάλυση της παραγωγής και της εργασίας που φέρνει η τρόικα και οι κυβερνητικοί υπηρέτες της. Αν οι ναυτικοί δικαιωθούν όλοι θα ωφεληθούν». 

Θοδωρής Δρίτσας
Βουλευτής Α Πειραιά & Νησιών

Η κρίση κόβει δύο χρόνια ζωής από τη σημερινή γενιά


Αυτά ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι επιστήμονες που θα λάβουν μέρος στη διημερίδα που διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (ΕΕΕΠΙΑ), με αφορμή το χαρακτηρισμό του έτους 2012 ως Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών.
Ο πληθυσμός γερνάει και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων το 2050 περίπου το 30% του πληθυσμού θα είναι πάνω από 64 ετών.
"Το έλατο του 1940 μετατράπηκε το 2010 σε μανιτάρι και το 2050 ο υπολογισμός είναι ότι το μανιτάρι θα είναι πολύ μεγάλο με ισχνή βάση, καθώς θα γεννιούνται λιγότερα παιδιά και η πλειοψηφία του πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 χρόνων", τόνισε ο Χρήστος Ζουμπούλης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης.
Τα συστήματα υγείας, όπως σημείωσε, δεν φαίνεται ότι θα μπορέσουν να αντέξουν το οικονομικό κόστος και τα πράγματα διαγράφονται δυσοίωνα για τους ηλικιωμένους, καθώς οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι ανάγκες είναι σχεδόν μηδαμινές.
Σήμερα το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης κοστίζει οικονομικά τα 3/4 του προϋπολογισμού των συστημάτων υγείας.
Βιολογικά μεγαλώνουμε επισήμανε ο καθηγητής και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να "καλογεράσουμε". Η μόνη λύση είναι η πρόληψη ώστε να έχουμε υγιή γηρατειά, τόνισε.
Ωστόσο ο παππούς και η γιαγιά χρειάζονται κάτι ακόμα, το χαμόγελό μας και το σεβασμό μας. Αυτά, υπογράμμισε, πρέπει να τα δίνουμε απλόχερα και όχι σκεπτόμενοι την ελληνική παροιμία "εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα "ρθεις", αλλά διότι πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι στόχος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης είναι να καθυστερήσουν τις φθορές που επέρχονται με το γήρας, μέσω της πρόληψης και αντιμετώπισης των παθήσεων που αυτό συνεπάγεται, ώστε οι ηλικιωμένοι να διατηρήσουν μια καλή ποιότητα ζωής.
Πηγή: http://news247.gr/ 

Το Ακρωτήρι πρέπει να ανοίξει


Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για το Ακρωτήρι καθώς θα γίνει σαφέστερο αν υπάρχει η προοπτική να ανοίξει ο χώρος για το κοινό πριν το Πάσχα.
Η κινητοποίηση του Δήμου και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχουν προβληματίσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που καλείται να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό δημοσιεύτηκαν άρθρα που "φωτογραφίζουν" ως κεντρικό πρόβλημα την έλλειψη πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Όμως η λειτουργία του χώρου φαίνεται ότι θα είναι το μείζον ζήτημα καθώς απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού. Η συνεχής άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες είναι μονόδρομος και αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο του Δήμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα

Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. καλωσορίζει την Άνοιξη


Να στηρίξουμε τους Τηνιακούς αγρότες. Προτιμήστε Γραβιέρα Τήνου

Προϊόντα Τυροκομείου Τήνου
Την οικονομικά δύσκολη εποχή που ζούμε η στήριξη των Ελληνικών προϊόντων είναι καθήκον αλλά και όφελος όλων. Να προτιμούμε να καταναλώνουμε τα ελληνικά προϊόντα και για να μη μένουν αδιάθετα, αν και υπερέχουν πολλές φορές σε ποιότητα και πωλούνται σε καλές τιμές, έναντι των εισαγόμενων προϊόντων. Στην Τήνο εδώ και 31 χρόνια, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου παράγει στο Τυροκομείο της ποιοτικά τυριά
από γνήσιο ολόφρεσκο γάλα που συλλέγει κάθε πρωί από τις αγελάδες όλου του νησιού, στηρίζοντας έτσι τους αγρότες της Τήνου και συμβάλλοντας στην οικονομία όλου του νησιού. 
Τα προϊόντα του τυροκομείου της Τήνου είναι: Γραβιέρα Τήνου, Κοπανιστή, Μυζήθρα νωπή (ανθότυρο), Τυράκι τηνιακό, Βούτυρο νωπό παραδοσιακό, Βούτυρο μαγειρικό σε βάζο, Φρέσκο παστεριωμένο γάλα. Τα τυριά της Τήνου θα τα βρείτε στα καταστήματα όλων των μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ της Αθήνας, στο Πρατήριο της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμων στη λεωφόρο Μεγαλόχαρης στην Τήνο, στα καταστήματα της Τήνου, των άλλων νησιών των Κυκλάδων και σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε άλλες ελληνικές πόλεις ή νησιά. 

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΗΝΟΥ και ΓΡΑΒΙΕΡΑΚΙ ΤΗΝΟΥ 
Σκληρό τυρί με υπόγλυκη χαρακτηριστική γεύση, συνήθως με συμπαγή μάζα και όμορφο κίτρινο ως υποκίτρινο χρώμα. Παρασκευάζεται στο παραδοσιακό τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου από αγελαδινό τηνιακό γάλα και αποτελεί την εξέλιξη του παλιού “βραστού τυριού” της Τήνου. Η γραβιέρα Τήνου είναι άριστο επιτραπέζιο τυρί και δίνει υπέροχη γεύση στις διάφορες πίτες που προστίθεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο, για σαγανάκι, ως ξυμένο τυρί ή ακόμη για πίτσες και τοστ. Διατηρείται στην αρχική συσκευασία της ως ένα έτος από την ημερομηνία παραγωγής. Διατίθεται χονδρικώς συσκευασμένη εντός αεροστεγούς σακούλας: σε κεφάλια 8 κιλών περίπου, σε μισά κεφάλια 4 κιλών περίπου, σε κεφαλάκια 2,5 με 3,5 κιλά περίπου, σε φέτες 0,5 μισού κιλού περίπου. 

ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΤΗΝΟΥ 
Μαλακό τυρί με αλοιφώδη υφή και έντονη πικάντικη – πιπερίζουσα γεύση που παράγεται από αγελαδινό γάλα, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου. Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό τυρί της Τήνου, αφού ήδη από το 1809 ο τηνιακός ιατροφιλόσοφος Μαρκάκης Ζαλώνης στο σύγγραμμα του με τίτλο “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ” που εκδόθηκε στο Παρίσι αναφέρει επί λέξη για την κοπανιστή: “μαλακό τυρί πιο δυνατό και πιο πικάντικο από το παλαιωμένο ροκφόρ ή το ζερομέ”. Σήμερα επιτρέπεται η παραγωγή του μόνο στα νησιά των Κυκλάδων αφού έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης). Χρησιμοποιείται ως άλλειμα σε καναπεδάκια και συνοδεύει έτσι άριστα το ούζο, το τσίπουρο, το ρακί, τη μπύρα και το κρασί. Διατηρείται στην αρχική συσκευασία της για 10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Συσκευάζεται σε δοχεία 3 κιλών, ή 3,5 κιλών ή 5 κιλών ή 10 κιλών ή 18 κιλών. Κατόπιν προσυννενόησης μπορεί να συσκευαστεί σε μπολ των 500 γραμμαρίων. 

Το "Μαράν Αθά" στη Σύρο στις 4 Aπριλίου 2012



Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Eπιστροφή στο μέλλον Σύρος – Πειραιάς σε 5 (;) ώρες, δύο μέρες δουλειά για ένα εισιτήριο

Συμπολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι,
Πρόσφατα, η ιδιωτική εταιρεία που μονοπωλιακά εκμεταλλεύεται τη σύνδεση με τον Πειραιά, ανακοίνωσε ότι για οικονομικούς λόγους και μέχρι νεοτέρας, η απόσταση από τον Πειραιά «μεγαλώνει» στις 4 ώρες και 25 λεπτά, ενώ επιφυλάσσεται να μεγαλώσει και άλλο την απόσταση αν τα (αφορολόγητα) καύσιμα που χρησιμοποιεί ακριβύνουν κι άλλο… Επιφυλάσσεται επίσης και για ακόμη ακριβότερα εισιτήρια γιατί δεν «βγαίνει»…. Ήδη έχει περικοπεί ένα δρομολόγιο την βδομάδα ενώ ετοιμάζεται η κατάργηση της προσέγγισης της Τήνου. Από την μεριά της κυβέρνησης φυσικά δεν ακούγεται ούτε «κιχ» ενώ οι τοπικοί «άρχοντες» Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης κ.λ.π. ετοιμάζονται για «σκληρό» χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ενώ ήδη ρίχνουν το μελάνι της διχόνοιας μεταξύ των νησιωτών με αναλύσεις του τύπου ποια δρομολόγια νησιών περικόπτονται περισσότερο….. Που πήγε η πολυδιαφημιζόμενη πολιτική που στηρίζει τη νησιωτικότητα;
Έχει σημασία να θυμηθούμε πως φτάσαμε εδώ:

Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου

Την έναρξη κινητοποιήσεων με την μορφή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι προφανές ότι επιδιώκει συστηματικά την πλήρη απορύθμιση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας, την οποία κατά την προσφιλή της τακτική θα επιδιώξει να αποδώσει στους γιατρούς οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. απλήρωτοι. Οι εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου δεν έχουν καταβληθεί.
Ως νοσοκομειακοί γιατροί αισθανόμαστε για πολλοστή φορά βαθιά θιγμένοι και αγανακτισμένοι με την στάση της πολιτείας που όχι μόνο δεν εκτιμά ούτε σέβεται την τεράστια προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο σε αντίξοες, δύσκολες και καμιά φορά επικίνδυνες πλέον συνθήκες εργασίας αλλά με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μας λοιδορήσει και κατασυκοφαντήσει αφήνοντάς μας και απλήρωτους. Η αλλοφροσύνη, η εμπάθεια και το αμόκ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει υπερβεί κάθε όριο.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί οφείλουμε να αντιδράσουμε σθεναρά και μαζικά, αναφέρουν στην απόφασή τους οι Νοσοκομειακοί γιατροί.

"Ξύπνησε" η Καλντέρα στη Σαντορίνη...


Σημάδια κινητικότητας στην ηφαιστειακή καλντέρα στη Σαντορίνη καταγράφονται από τον καθηγητή Άντριου Νιούμαν της Σχολής Γεωεπιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια, ο οποίος από το 2006 έχει εγκαταστήσει πάνω από 20 αισθητήρες στο σημείο. Ο καθηγητής καθησυχάζει και σημειώνει πως αυτή η κινητικότητα δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως επίκειται κάποια νέα έκρηξη του ηφαιστείου.
Ο Άντριου Νιούμαν, που δημοσίευσε τη μελέτη του στο περιοδικό «Geophysical Research Letters», αναφέρει πως η καλντέρα «ξύπνησε» και πως από τον Ιανουάριο του 2011 παραμορφώνεται με ταχύ ρυθμό.
Οι μετρήσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Έλληνα καθηγητή Στάθη Στείρο του Εργαστηρίου Γεωδαισίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών και από αυτές προκύπτει πως το έδαφος γύρω από την καλντέρα επεκτείνεται αργά προς τα έξω.
 «Από τον Ιανουάριο του 2011 τα όργανά μας στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν μετακινηθεί πλαγίως κατά πέντε έως εννέα εκατοστά. Ο θάλαμος μάγματος του ηφαιστείου γεμίζει και παρατηρούμε στενά αυτήν τη δραστηριότητα», δήλωσε ο Νιούμαν.
Ο Άντριου Νιούμαν επισημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι επίκειται έκρηξη, καθώς, όπως λέει, είναι περιορισμένες διεθνώς οι παρατηρήσεις τέτοιας δραστηριότητας σε αυτά τα είδη ηφαιστείου. Ωστόσο, τονίζει ότι παρόμοιες καλντέρες σε άλλα μέρη της Γης έχουν στο παρελθόν δείξει ανάλογη δραστηριότητα, χωρίς να εκραγούν.

Η υγεία στις Κυκλάδες την εποχή του Μνημονίου

Η χωρίς τέλος,  συνεχιζόμενη, μνημονιακή πολιτική και στο χώρο της υγείας έχουν φέρει και στο, ήδη γεμάτο προβλήματα, σύστημα υγείας των Κυκλάδων επιπλέον συσσωρευμένα οικονομικά, λειτουργικά και κοινωνικά προβλήματα σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας.

Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους νοσηλείας και η περικοπή πλήθους απαραίτητων εξετάσεων, είναι μερικά μόνο από αυτά.
Ενώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα η προσέλευση των πολιτών στο Νοσοκομείο, η υποστελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό,  παραϊατρικό,  βοηθητικό και άλλο προσωπικό,  διαρκώς επιδεινούμενη με το πάγωμα των προσλήψεων και στην υγεία,  οδηγεί τους εργαζόμενους σε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσει αποδεκτά το νοσοκομείο και να εξυπηρετηθούν όσο περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται. Τα φαινόμενα των οφειλομένων ρεπό,  των αδειών περασμένων ετών και της αύξησης των εργασιακών νόσων είναι πια θεσμός.

Ημερίδα με θέμα “Κοινωνικές – Συνεταιριστικές και Δημοτικές Επιχειρήσεις στην παραγωγή και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας”

Από την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Κωνσταντίνου
Σούλη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη συμμετοχή του στην ημερίδα “Κοινωνικές –
Συνεταιριστικές και Δημοτικές Επιχειρήσεις στην παραγωγή και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών
Ενέργειας” (8 Μαρτίου 2012) Στις 8.3.2012 παρακολούθησα, προσκεκλημένος από τον Ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο, στις Βρυξέλλες, ημερίδα που αφορούσε στις Κοινωνικές –Συνεταιριστικές και Δημοτικές Επιχειρήσεις στην παραγωγή και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
Με κεντρική ιδέα τη σύσταση συνεταιριστικών οργανώσεων παραγωγής και εκμετάλλευσης Α.Π.Ε., οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε πρακτικές αλλά και σε χρηματοδοτικά εργαλεία επίτευξης των οργανώσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, η ημερίδα ξεκίνησε με πρώτο ομιλητή τον Tom Howes, Αναπληρωτή Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ε.Ε , ο οποίος μας εισήγαγε στην ιδέα της πολιτικής και κοινωνικής συνοχής με εθνικά σχέδια δράσης και στην περιφερειακή ανάπτυξη, ώστε να πραγματοποιηθεί τελικά η ζητούμενη εξοικονόμηση ενέργειας με την ανάπτυξη των Α.Π.Ε.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Mathieu Fichter, από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., ο οποίος αναφέρθηκε σε προγράμματα της Ε.Ε για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Διαμαρτυρία για το Ακτοπλοϊκό στην Ερμούπολη της Σύρου


Σεμινάριο κοσμήματος στην Πάρο

Συναυλία με το Βασίλη Ρακόπουλο στην Πάρο

Θεατρική παράσταση στη Ρόδο από το "Σπίτι της Ευρώπης"

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Περιήγηση στο δάσος που κάηκε το 2008: ελάτε να δείτε από κοντά την αναγέννηση του καμένου δάσους!

Τριάμισι χρόνια πέρασαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2008 και το καμένο δάσος αναρρώνει. Ανάμεσα στη θαμνώδη βλάστηση, η οποία έχει αναπτυχθεί σημαντικά, νεαρά πευκάκια κάνουν επιβλητικά την εμφάνισή τους. Η αναγέννηση προχωρά.

Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων της Ρόδου για την προστασία των δασών, η οργάνωσή μας, Αιθρία, διοργανώνει τη Κυριακή 18 Μαρτίου διαδραστική περιήγηση στην καμένη έκταση, με σκοπό οι συμμετέχοντες να δουν από κοντά την αναγέννηση του δάσους και να κατανοήσουν τη σχέση πευκοδάσους – πυρκαγιάς. Όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία για περίπου μια ώρα και κάτι να γίνουν κι εκείνοι ερευνητές και να συλλέξουν στοιχεία για την πορεία αναγέννησης του δασικού οικοσυστήματος, βιότοπο του ελαφιού της Ρόδου.

Το ραντεβού είναι στις 10.00 η ώρα στην πλατεία της Λάρδου, απ’όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγηση.

Για τους κατοίκους της πόλης της Ρόδου, προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση από τη Ρόδο στη Λάρδο και το αντίστροφο με λεωφορείο που θα διαθέσει ευγενικά η Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ. Για τη μεταφορά με το πούλμαν, απαιτείται δήλωση συμμετοχής, μια και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις θέσεων, καλέστε στα τηλέφωνα 6978170010 και 6973090148 ή επικοινωνήστε στο email aithriango@gmail.com έως και 14 Μαρτίου.

Μετά την περιήγηση, θα ακολουθήσει ημερίδα στο Μορφωτικό Κέντρο Λάρδου, στην οποία θα συμμετέχουν με ομιλίες εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, τη Διεύθυνση Δασών Δωδ/σου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Ρόδου. Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης» και του Συλλόγου Γυναικών Λάρδου

Οι ημερίδες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

Γεωργία Βλαχάκη,
Αιθρία