Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Σύρου - Εκδήλωση για την Παραχώρηση της παραλίας Γαλησσά στο ΤΑΙΠΕΔ

Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Σύρου διοργανώνει εκδήλωση στο καφέ Angelino στο Γαλησσά, την Τετάρτη 26/06 στις 19.00, με θέμα την παραχώρηση της παραλίας του Γαλησσά στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το ζήτημα.

Καταστροφή η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ


Χαμένο και το κράτος

Τα συμπεράσματα της μελέτης που παραδόθηκε στο Υπ. Οικονομικών. Ζοφερό προδιαγράφεται το μέλλον, ενώ δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι της τρόικα

Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες για τη Δωδεκάνησο σε περίπτωση που καταργηθούν οι κατά 30% μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον και με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση που συνεταξε επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – τμήμα Δωδ/σου.

Η εν λόγω μελέτη παραδόθηκε χθες στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία στις νέες πιέσεις της τρόικα για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση των Ειδικών Σχολείων και ΚΕΔΔΥ

Ερώτηση κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, σχετικά με τη στελέχωση των Ειδικών Σχολείων και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας με Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό (Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, η στοιχειώδης λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατεθούν μόνο 2.000 πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής και Ειδικής Αγωγής, Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Ξένων και Μειονοτικών κλπ). Από αυτές τις πιστώσεις κανείς δεν γνωρίζει πόσες θα διατεθούν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής για πρόσληψη αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Αντιφασιστικό αντιρατσιστικό τριήμερο Σύρος - Πανεπιστήμιο 21-23 Ιουνίου

ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: “Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Μητροπόλεως 4, Ρόδος 85100. Τηλ.22410-35656, 30606 Fax 22410-22462 Email tee_rod@tee.gr
Ρόδος, 20 Ιουνίου 2013

“Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!”.

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου αποφάσισε την υποστήριξη της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών» με θέμα: «Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 9ου Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο

Οι αποφάσεις του ετήσιου συνέδριου της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου

Με κεντρικό σύνθημα «Η ενίσχυση της νησιωτικότητας, το κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου, στη Λέρο, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Δείτε τις αποφάσεις...

Όπως επισημαίνεται από την ΠΕΔ Ν.Αιγαίου, το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο, για το μέλλον της νησιωτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αντικείμενο τη νέα κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), των χρηματοδοτήσεων δηλαδή που δίνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στους δήμους.

«Σπάσιμο» των 325 δήμων του «Καλλικράτη» προαναγγέλλει ο Τσίπρας

Την κατάργηση του «Καλλικράτη» με ταυτόχρονη «χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας», προανήγγειλε μιλώντας στο Ναύπλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Μάλιστα όπως είπε, «στην Ελλάδα ο μέσος πρωτοβάθμιος Καλλικρατικός ΟΤΑ έχει 34.780 κατοίκους και έκταση 406 τετρ. χλμ, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ 27 είναι 5.630 κάτοικοι και 50 τετρ. χλμ περίπου».


Τόνισε δε ότι «οι νέοι δήμοι θα έχουν διακριτή ταυτότητα και θα είναι εύληπτες ενότητες, αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική τους κοινωνία. Ο σημερινός «συγκεντρωτισμός» του Καλλικράτη θα αντικατασταθεί από χωρικές ενότητες που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία, η οποία θα εκφράζεται μέσα από συμμετοχικές δομές αυτοδιεύθυνσης των τοπικών υποθέσεων»,πρόσθεσε.

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το νέο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου

Σε λίγες μέρες εκδίδεται η νέα ποιητική συλλογή του Μανώλη Γλέζου με τίτλο «Νέκυιαι Ωδαί». Πρόκειται για ποιήματα εμπνευσμένα και αφιερωμένα στους νεκρούς συναγωνιστές του Μανώλη Γλέζου, από την Κατοχή έως σήμερα. Μια ποιητική συλλογή – φόρος τιμής στους αγωνιστές που χάθηκαν και παρακαταθήκη σε αυτούς που έρχονται.

Ζωές που η κάθε μία έγινε ένα σκαλοπάτι προς την Ελευθερία. Άνθρωποι που στο σύντομο πέρασμά τους από αυτό τον κόσμο συμπύκνωσαν στην ύπαρξή τους αρετές, αξίες και ιδεώδη, λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να ζει, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από αυτά τα ποιήματα.

Ξετυλίγονται προσωπικές ιστορίες, ζωντανεύουν στιγμές οδυνηρές αλλά και σπουδαίες καθώς το προσωπικό ταυτίζεται με το ιστορικό και το συλλογικό, με τρόπο που όλα γίνονται μια αδιαχώριστη πραγματικότητα.

Πηγή: http://www.naxos-news.gr/

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

«Εθνική στρατηγική και νέο μοντέλο για τον τουρισμό»  

Η παρουσίαση της έρευνας «Εμπόριο και Τουρισμός στη Ρόδο», που διοργάνωσε από κοινού το υπουργείο Τουρισμού και η ΕΣΕΕ, μετατράπηκε σε μια ακόμα ευκαιρία για να μπει ο ελληνικός τουρισμός στον παραμορφωτικό καθρέφτη.

Σαφώς, ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται να μελετηθεί και έχει τεράστια ελλείμματα στην έρευνα. Έτσι, είναι αναμφίβολα ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει, το γεγονός ότι για πρώτη φορά – όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΣΕΕ – διεξάγεται μια τέτοια έρευνα!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γλέζος: Ποιος θα επιστρατεύσει την κυβέρνηση;

«Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ καθώς τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης και το κανάλι της Βουλής είναι ακόμα μαύρα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος.

«Σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν στους εργαζομένους, για να εφαρμοστεί η απόφαση μονομελών δικαστηρίων ή προβαίνουν σε επιστράτευση ή επεμβαίνουν τα ΜΑΤ», σημείωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.«Ποιος θα επιστρατεύσει την κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει την απόφαση; Ο ελληνικός λαός ήδη της έχει εκδώσει φύλλα απόλυσης. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, στρουθοκαμηλίζει», κατέληξε.

Πηγή: http://www.cycladitis.gr/

Ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond και του Συλλόγου Διεθνής Δράση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σαντορίνης, σχετικά με τις εξελίξεις στο ναυάγιο του Sea Diamond

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ομάδων πολιτών που παρακολουθούν το θέμα και μας παρέχουν χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες, τα νεότερα σχετικά με την υπόθεση του βυθισμένου πλοίου, έχουν ως εξής:

Οι εξελίξεις στο ναυάγιο του Sea Diamond
Συμβούλιο Επικρατείας

Η προσφυγή των Θηραίων Πολιτών, του Συλλόγου Δράση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σαντορίνης και του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της αρμόδιας διοίκησης, πήρε για τέταρτη φορά αναβολή για τις 18/9/2013, καθώς από πλευράς της πολιτείας (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείο Περιβάλλοντος) δεν έχει κατατεθεί ακόμη ικανοποιητικό πλήθος στοιχείων για να υπεραμυνθούν για τον μέχρι σήμερα τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης που βασανίζει το νησί μας τα τελευταία 6 χρόνια.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Χαλκί Νάξου

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αποτελεί το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 22 χώρες της Ευρώπης. Η φετινή Γιορτή της Μουσικής διεξάγεται για τρίτη χρονιά στη Νάξο και θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στο Χαλκί στις 20 και 21 Ιουνίου με τη συμμετοχή-ρεκόρ τριάντα τεσσάρων καλλιτεχνών!

Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής ξεκινά στη Γαλλία το 1982 την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, όταν γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους»..

Η χώρα μας είναι η πρώτη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή εκτός Γαλλίας, όταν το 1985 η Αθήνα έγινε η 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Δύο γιατροί για 10.000 κατοίκους στην Πάτμο

Τραγική είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου που έχει μείνει με μόνο δύο γιατρούς για 10.000 κατοίκους και κινδυνεύει να μείνει κλειστό για πολλές μέρες μέσα στον Ιούνιο, καθώς δεν βγαίνουν πλέον οι εφημερίες, αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Δραματική έκκληση απεύθυναν οι δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας της Πάτμου που έχουν πλέον υπερβεί τα βιολογικά τους όρια, με εξαιρετικά επείγον έγγραφο που έστειλαν στο υπουργείο Υγείας και κοινοποίησαν στον ΙΣΑ:

«Οι υπάρχοντες δύο γιατροί είναι σε καθημερινή εφημερία και πρωινό ωράριο (μετά από ξενύχτι και χωρίς ρεπό) και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν με συνέπεια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία όλων.

Ερώτηση Γάκη στη Βουλή για το αποδυναμωμένο ιατρείο της Αστυπάλαιας

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε γραπτή Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα: 

«Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας». 


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα στηρίζει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες στον αγώνα τους για να σταματήσει την αποδόμηση του εθνικού συστήματος υγείας στη Δωδεκάνησο.

H ΕΡΩΤΗΣΗ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανησυχία για την κατάργηση και μετάταξη υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τoν κ. Υπουργό
Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ανησυχία προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι επίκεινται άμεσα, καταργήσεις και μετατάξεις (υποβαθμίσεις) υπηρεσιών του Σώματος. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), οι οποίες εκφράζουν μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν στη σκοπιμότητα της υλοποίησης αυτών των ενεργειών, στη διασφάλιση των οργανικών θέσεων του προσωπικού, στη διάρθρωση και στη λειτουργία των Υπηρεσιών, καθώς και στους λόγους για τους οποίους επιχειρείται η αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών να ολοκληρωθεί μέσα από διαδικασίες fast – track, σε διάστημα μόλις 10 ημερών !!!

Παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών Μήλου στο Δ.Σ. για τον χρυσό - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ (UPD)

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη Μήλο ζητούν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Βαμβακάρη να αναιρέσει την απόφασή της να γίνει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2013 παρουσίαση πρότασης της ORTAC Resourses για μεταλλευτικές έρευνες χρυσού στην Μήλο.


Θεωρούμε ότι μια τέτοια παρουσίαση θα σηματοδοτήσει το τέλος της περιόδου κατά την οποία όλοι γνωρίζαμε πως η Μήλος δεν δέχεται τα ορυχεία Χρυσού και θα αποτελέσει το έναυσμα για την αύξηση των πιέσεων των χρυσοθήρων επάνω στο νησί.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σίγησε… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για σιωπή…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σίγησε… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για σιωπή…
Επιτέλους… απολύονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για να έρθουν γιατροί στα νησιά, να στελεχωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες των ακριτικών νησιών…
Επιτέλους… θα απαλλαγούμε από το επονείδιστο, απαράδεκτο «χαράτσι» των ανταποδοτικών 4 ευρώ για την ΕΡΤ που βαρύνει μηνιαία τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μας καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο έως αδύνατο να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή του «συνταγματικού», καθ' όλα νόμιμου και δημοσιονομικά δίκαιου Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μια είδηση από το κοντινό μας μέλλον

«Την προσωρινή διακοπή των εργασιών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός...» 
του Πέτρου Κατσάκου

Την προσωρινή διακοπή των εργασιών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού το Γ.Ν. Ευαγγελισμός, από σήμερα δεν θα δέχεται νέους ασθενείς. «Το νοσοκομείο θα επαναλειτουργήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και με λιγότερο προσωπικό» τόνισε ο κ. Υπουργός.

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς και τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη θέτει τέρμα στη λειτουργία του αμαρτωλού νοσοκομείου. Ο αρμόδιος υπουργός σε μία σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτες τις «ιερές αγελάδες» του συστήματος υγείας τονίζει πως ο ελληνικός λαός απαλλάσσεται πλέον από:

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Υγειονομική εγκατάλειψη» των ακριτικών νησιών

Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ζουν με την αγωνία εάν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν, κατήγγειλαν γιατροί και τοπικοί αξιωματούχοι σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο Καστελόριζο.

«Αραχνιασμένα τα συστήματα τηλεϊατρικής, αγροτικοί γιατροί αποσπασμένοι για λίγες μέρες, εγκαταλελειμμένοι οι ακρίτες του Καστελόριζου στο έλεος του Θεού. Το αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά; Όχι μόνο μόνιμος εξειδικευμένος γιατρός δεν ήρθε, αλλά έκλεισε φέτος και το φαρμακείο» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, το οποίο διοργάνωσε το συνέδριο.

Μανώλης Γλέζος : "Όποιος αγαπά αυτόν τον τόπο, δεν τον ξεπουλά ......"

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κριτική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αξιωματική αντιπολίτευση για «υπονόμευση» της χώρας, και ιδιαίτερα η αναφορά του ότι «ίσως και να μισούν αυτόν τόπο».

«Δεν ξέρω αν αντιπαθούν αυτόν τον τόπο. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως και μισούν αυτόν τον τόπο! Τα 'χουν χάσει εντελώς; Δεν ξέρω... Ποιος ξέρει; Εμείς πάντως αυτή τη χάρη - και το λέω αυτό από εδώ, την όρθια, γαλάζια Μακεδονία - δεν θα τους την κάνουμε. Όμως, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, είτε το κάνουν από πρόθεση είτε από σύγχυση, την υπονόμευση της χώρας επιχειρούν» είπε ο κ. Σαμαράς.

Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Μανώλης Γλέζος, κάνοντας λόγο για «ντροπή και αμετροέπεια» από όσους «κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου». «Μέχρις εδώ. Δεν πάει άλλο» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:

εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Γιάννης Γκίκας» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Θέλεις να ταξιδέψεις στο χώρο και στο χρόνο;

με βοηθό τη φαντασία σου, να παρατηρήσεις και να σημειώσεις, να ανακαλύψεις τα κρυμμένα μυστικά του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάρου, να γνωρίσεις μικρές ιστορίες για τους ανθρώπους της αρχαίας Πάρου και τις συνήθειές τους;


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ;

Αν ναι, τότε έλα στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Γιάννης Γκίκας» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού – ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

το Σάββατο 15 Ιουνίου, 10:00 -15:00,
μπροστά στο Μουσείο.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ε.Ε. για το θέμα των μελισσών

Η Ελλάδα καταψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία και απείχε στη δεύτερη!
 
Δελτίο Τύπου
του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου

Τον προηγούμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε διετή απαγόρευση χρήσης τριών φυτοφαρμάκων με νεονικοτινοειδή, τα οποία, με βάση επιστημονικά δεδομένα, συνδέονται με την δραματική μείωση των πληθυσμών των μελισσών σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ήδη με ερώτησή μας (7571/22-02-2013) είχαμε έγκαιρα καλέσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στο Συμβούλιο Υπουργών για την προτεινόμενη απαγόρευση. Η άρνησή του να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα που του τέθηκε μας προειδοποιούσε για το τι τελικά θα κάνει την κρίσιμη ώρα. Εγείρει σοβαρά ερωτηματικά η στάση του Ελληνικού Υπουργείου που καταψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία και απείχε στην δεύτερη!

Ερώτηση προς τους υπουργούς σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με το αντίστοιχο Υπουργείο της Γερμανίας για… τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους κ.κ.Υπουργούς:
 1. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
2. Εσωτερικών
3. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Θέμα: Σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Τον Δεκέμβριο του 2012 η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το αντίστοιχο Υπουργείο της Γερμανίας για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η υπογραφή του βασίζεται στην Ενημέρωση (Communication) που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Νοέμβριο του ίδιου έτους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Περιφερειών και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, δεν αποτελεί δηλαδή με κανέναν τρόπο δεσμευτικό κείμενο για τα κράτη-μέλη. Στο εν λόγω Μνημόνιο κομβικό σημείο για τον «εκπαιδευτικό εκσυγχρονισμό» αποτελεί η Διττή Εκπαίδευση (συνδυασμός εργασίας και εκπαίδευσης), που θεωρείται «πρότυπο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης» για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στη Ρόδο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
MOYΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στη Ρόδο!
Παρασκευή 14 Ιουνίου, Πλατεία Δημαρχείου, 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με σολίστ τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο και διευθυντή τον Ανδρέα Τσελίκα, δίνει μια μοναδική συναυλία στη Ρόδο, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 14 Ιουνίου, στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα όλων των εποχών, -μεταξύ άλλων- από τους «Γάμους του Φίγκαρο» (εισαγωγή) του Mozart, τον «Κουρέα της Σεβίλλης» (εισαγωγή) του Rossini, αποσπάσματα από την «Κάρμεν» του Bizet, το ατμοσφαιρικό «Nessun dorma» από την όπερα «Turandot» του Puccini καθώς και ιταλικές καντσόνες.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας ταξιδεύει στη Σύρο!

Για έβδομη χρονιά το Psarokokalo, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας, ταξιδεύει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, κουβαλώντας στις αποσκευές του μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο.


Από τις 5 έως και τις 9 Ιουνίου στον Θερινό Κινηματογράφο Παλλάς στη Σύρο, το Psarokokalo φέρνει το καλοκαίρι με το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο. Οι περισσότερες βραβευμένες, σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, εκτός του ρόλου του θεατή, να ψηφίσει τις ταινίες που του αρέσουν και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξή τους.

«Η κατάσταση στην υγεία εξευτελίζει τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους»

24ωρη απεργία αύριο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία

Για «οικτρή πραγματικότητα που εξευτελίζει τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους» έκαναν λόγο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες εν όψει της αυριανής 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το ΕΣΥ τελεί υπό κατάρρευση, όπως και ο ΕΟΠΥΥ, από τη στιγμή κατά την οποία, όπως είπαν, 1,5 εκατ. άνεργοι και ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, συνιστώντας, πλέον, μία βραδυφλεγή «υγειονομική βόμβα» με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

ΦΠΑ στην εστίαση: Η μεγάλη κοροϊδία

Δεν συμπαρατάσσεται στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, Αλγκίντας Σεμετά. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που ζητά η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της ενώ υποστήριξε ότι όλα εξαρτώνται από τα δημοσιονομικά περιθώρια και παρέπεμψε το θέμα στην τρόικα. Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, επικαλούμενος απάντηση του κ. Σεμετά το 2011, σύμφωνα με την οποία η μείωση του ΦΠΑ εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών μελών, κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και την καλεί να ανακοινώσει μονομερώς τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Δήμος Τήλου

Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Τήλου και η Δημοτική Αρχή καθώς επί τέσσερις μήνες παραμένουν οι υπάλληλοι απλήρωτοι, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία του Δήμου για τα λειτουργικά του έξοδα, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, εξαιτίας της μείωσης έως και εκμηδενισμού των Κ.Α.Π.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά και τις σχετικές επιστολές του δημάρχου και των εργαζομένων στον δήμο, παρά τα προβλήματα που έχουν επανειλημμένως επισημανθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν στην καταβολή της μισθοδοσίας, την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού και διαθέσιμων μέσων και υλικών προκειμένου ο Δήμος Τήλου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καμία λύση δεν έχει δοθεί εδώ και μήνες. Κι αυτό, τη στιγμή που οι υπάλληλοι με φιλότιμο και ζήλο εργάζονται Σαββατοκύριακα, αργίες και εξαιρέσιμες για να είναι το νησί έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες. Προσπάθεια όμως που όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, όπως φαίνεται, αλλά αντιθέτως «πληρώνεται» με εμπαιγμό, αδιαφορία και αναλγησία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, συνέντευξη τύπου της Συμπαράταξης Ελπίδας σήμερα στα Θερμά Κω

Αγαπητοί φίλοι των τοπικών μεσων ενημέρωσης,
την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-2013 είναι η παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος!
 
Σας καλούμε στο χώρο των ιαματικών λουτρών-στα ΘΕΡΜΑ- για να συζητήσουμε την «ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ και ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ»
 
 
 
Η ώρα που επιλέξαμε είναι 9.30-10.30 πμ.
Γιατί εκεί και η ώρα είναι αυτή;
Γιατί αυτός ο χώρος μένει αδικαιολόγητα αναξιοποίητος και υποτιμημένος για πολλά χρόνια και γιατί είναι η πιο όμορφη ώρα να περπατήσουμε στον μοναδικό αυτό χώρο.
Ελπίζουμε σε μια καλή συζήτηση.
Συμπαράταξη Ελπίδας

Πηγή: http://www.kosvoice.gr/




Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νίκος Συρμαλένιος: «Όσους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να ψηφίσουμε για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, δεν θα υπάρξει λύση, αν δεν αρθούν οι αιτίες που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα»

 Την ανάγκη να δοθούν οριστικές λύσεις στα αίτια που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα προς τη χώρα μας επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με αντικείμενο την κύρωση του ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με την επιτήρηση των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων. Ειδικότερα, ο Ν. Συρμαλένιος είπε τα εξής: 

«Θέλω να θέσω τέσσερα σημεία και προς τον κ. Υπουργό και γενικότερα. Το πρώτο σημείο είναι το εξής: Όσους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να ψηφίσουμε για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, των εξωτερικών συνόρων της χώρας, η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών δεν θα υπάρξει, αν δεν αρθούν οι αιτίες που προκαλούν αυτά τα μεταναστευτικά ρεύματα. Η κρίση έχει πρόσημο, παράγει πολέμους, εξαθλίωση και φτώχεια και κατά συνέπεια οι απελπισμένοι άνθρωποι με κάθε μέσο προσπαθούν να φτάσουν σε πιο ανεπτυγμένες χώρες για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί. Και αυτό που παράγει όλες αυτές τις αιτίες, έχει συγκεκριμένο όνομα και λέγεται νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός. Ας μη το ξεχνάμε αυτό, γιατί η λέξη «κρίση» είναι μια πολύ ωραία έκφραση, ουδέτερη, η οποία βολεύει κάποιους να κρύβουν την πραγματικότητα.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δήλωση Νίκου Χουντή για τον ΦΠΑ στην εστίαση:

«Η κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ανακοινώσει μονομερώς τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως έχει δικαίωμα».

Δελτίο Τύπου
Με αφορμή το αίτημα που εμφανίζεται να απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χτες ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Σεμέτα, αρμόδιο για Θέματα Φορολογίας, στον οποίο απηύθυναν το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σε επίπεδα τουλάχιστον αντίστοιχα χωρών της περιοχής με έντονη τουριστική δραστηριότητα. Θυμίζουμε ότι ο Επίτροπος Σεμέτα σε απάντησή του το 2011 σημείωνε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της Ελλάδας να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, αφού τόνιζε συγκεκριμένα ότι:

Στις 8 Ιουνίου ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Πάρου

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος 03-06-2013

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. για το καλοκαίρι 2013 και σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Πάρου με αφετηρία (στις 17:30) και τερματισμό στο λιμάνι της Παροικίας με τη συμμετοχή ποδηλατών από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μια ποδηλατική βόλτα στην Παροικία. Θα ακολουθήσει απονομή επάθλων και αναμνηστικών στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους».
Τη διοργάνωση αυτή θα καλύψει τηλεοπτικά η εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» που προβάλλεται κάθε Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαΐ στις 13:20 με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη. Με αφορμή τον ποδηλατικό γύρο και τα τηλεοπτικά γυρίσματα, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα διάφορες σχετικές με το ποδήλατο δράσεις στο νησί, όπως περιγράφεται παρακάτω:

Χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι στην Ερμούπολη!

Το Συριανό ανταλλακτικό δίκτυο συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της ομάδας «Συνδετήρας» διοργανώνει (χωρίς σ.α.νο) το δέκατο Χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι στην Ερμούπολη!
Στο προαύλιο του κτιρίου Κορνηλάκη απέναντι απ’ το τένις. Σάββατο 08 Ιουνίου από τις 18:00 έως …

Φέρτε και ανταλλάξτε ή χαρίστε αγαπημένα σας ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, στολίδια, βιβλία, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσεως και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Θα στήσετε οι ίδιοι τον πάγκο σας μόνοι ή συνεταιρικά (με φίλους σας ή ανθρώπους που βρέθηκαν στο παζάρι όπως κι εσείς), γι’ αυτό καλό θα είναι να φέρετε μαζί σας ένα πανί ή ότι άλλο σκεφτείτε για ν΄ απλώσετε την πραμάτεια σας και σακουλίτσες για να βάλετε μέσα τα πράγματα που θα χαρίσετε/ανταλλάξετε.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Υποβαθμίζονται κι άλλο νησιωτικές Δ.Ο.Υ.;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατάθεσαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρης Γάκης και Νίκος Συρμαλένιος, στις 31/5/2013, με Θέμα: «Σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.».
Αναφέρουν: Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τη νησιωτική κοινωνία με σχέδια που αν υλοποιηθούν, θα διαλύσουν τον κρατικό μηχανισμό σε πολλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αλλά και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Εφοριακών Ελλάδος (poedoy.gr), το σχέδιο μιας νέας απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ., η οποία αποτελεί τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με αρ. Δ6Α 1133106ΕΞ2011/ 21.9.2011, προωθεί ανάμεσα στις άλλες διατάξεις της και την κατάργηση τμημάτων δικαστικού και ελέγχου σε ορισμένες Δ.Ο.Υ. Μεταξύ των υπηρεσιών αυτών είναι οι Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, Νάξου, Θήρας, Πάρου, Τήνου στις Κυκλάδες και η Δ.Ο.Υ. Κω στη Δωδεκάνησο.

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Οριακά απορρίφθηκε πρόταση για δυναμικότερες κινητοποιήσεις

Με μια ισχυρή μάχη «χαρακωμάτων» έληξε το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο οποίοι τέθηκαν υπό ψηφοφορία δύο ψηφίσματα. Ένα εκ μέρους του προεδρείου της ΚΕΔΕ (πρόταση προέδρου Κ. Ασκούνη και Γ.Γ. Α. Κοιμίση) και ένα εκ μέρους πέντε Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, που είχαν υποβάλλει ψήφισμα δυναμικών κινητοποιήσεων.
Το δεύτερο ψήφισμα υποστηρίχθηκε από τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Αττικής, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δηλ. από ποσοστό υψηλότερο του 1/3 των δήμων της χώρας.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 150 από τους περίπου 500 συνέδρους της χώρας (καθώς πολλοί από άλλες πόλεις είχαν αναγκασθεί λόγω ταξιδιού να αποχωρήσουν). Οι ψήφοι ήταν -σύμφωνα με την καταμέτρηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ- 83 υπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ και 57 υπέρ της πρότασης των πέντε Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.