Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στήριξη «Νησιωτικής Ανατροπής»

politesna.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπροστά στις κρίσιμες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, στις οποίες αυτό που διακυβεύεται ξεπερνά τους στόχους μιας αυτοδιοικητικής μάχης και αποκτά βαθύτατα πολιτικό περιεχόμενο για την πορεία της χώρας και την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, η παράταξή μας στο Ν.Αιγαίο, οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό, διατηρώντας τις προγραμματικές τους θέσεις, τη φυσιογνωμία και την ταυτότητά τους, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Περιφερειακή Παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» με επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου.

Παρέμβαση Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής

Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους ναυτεργάτες μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση κατήγγειλε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Ν. Συρμαλένιος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί με λυσσαλέο τρόπο να μειώσει το ναυτεργατικό κόστος. Έκανε προσπάθειες ξεκινώντας από τον ν. 4150 του τότε Υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος αναφερόταν στη θεσμοθέτηση ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και ουσιαστικά θα άνοιγε τον δρόμο για την κατάργηση και των συλλογικών συμβάσεων και τη θεσμοθέτηση ατομικών συμβάσεων και στην ακτοπλοΐα.

"Νέο Μοντέλο Διακυβέρνησης - Δημοκρατικός Προγραμματισμός - Συμμετοχή του πολίτη"

Η παράταξη Νησιωτική Ανατροπή αρχίζει τη δημοσίευση των θέσεών της ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Μετά την ιδρυτική της διακήρυξη, δημοσιεύει τις εξειδικευμένες θέσεις της, όπως προέκυψαν και προκύπτουν τόσο από τη συσσωρευμένη εμπειρία όσο και από τη διαβούλευση με πολίτες, φορείς και οργανισμούς.


Όπως αναφέρει η Νησιωτική Ανατροπή, πιστεύοντας ακράδαντα στη συμμετοχή των πολιτών θέτει αυτές τις θέσεις σε μια ευρύτερη διαβούλευση με την κοινωνία ώστε να διαμορφωθούν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συμμετοχή.

Οι πολίτες του Αιγαίου μπορούν να διαβάζουν τις θέσεις της στον ιστότοπό μας www.nisiotikianatropi.gr και να στέλνουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση nisiotikianatropi@gmail.com.

"Για μας η Δημιουργική Ανατροπή δεν είναι κενή περιεχομένου και ένα απλό σύνθημα αλλά μια πραγματική ρήξη και αλλαγή των συνθηκών και των προσώπων που έφεραν την πατρίδα μας και τον τόπο μας μέχρι εδώ".