Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Για τον Οργανισμό της Περιφέρειας και της Γενικής Διεύθυνσης

Δύο 24ωρα πριν την επίσημη ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου, κυβέρνηση και περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης κινδυνεύουν να οδηγήσουν το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε αδιέξοδο και σε απαξίωση. Η κυβέρνηση με την εμμονή επιβολής του Οργανισμού χωρίς καμιά συζήτηση με αυτούς που πρόκειται να τον εφαρμόσουν (περιφερειακό συμβούλιο, εργαζόμενοι) και οι 13 περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Μαχαιρίδη με κινήσεις λαϊκισμού και εντυπωσιασμού και με απειλές περί άρνησης συμμετοχής στην ορκωμοσία κλπ.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι ο θεσμός της Τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει χώρος αντιπαράθεσης μικροκομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων. Ας μην ξεχνάμε ότι όσοι αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τη σημερινή διαίρεση της χώρας σε αυτές τις Περιφέρειες και με τα συγκεκριμένα γεωγραφικά σύνορα -για λόγους που σχετίζονται με κυβερνητικές επιλογές που εναρμονίζονται με τα μέχρι σήμερα δεδομένα κατανομής και διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων- επέλεξαν τη συνέχιση της διοικητικής διαίρεσης της χώρας στις 13 Περιφέρειες και με τις συγκεκριμένες έδρες που είχαν προεπιλεγεί από τη σύσταση τους. Κατά συνέπεια, δεν ωφελεί σε τίποτα να επανέρχεται άμεσα ή έμμεσα το θέμα αμφισβήτησης της έδρας, την ώρα που ο λαός περιμένει δράσεις και πρωτοβουλίες για τα πολύ σοβαρά (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά) θέματα που μας απασχολούν.
Από την πλευρά μας, μέσα από τη συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο, θα αγωνιστούμε για την κατάρτιση και ψήφιση του οργανισμού που θα υπηρετεί ισόρροπα το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπούμε σε συζητήσεις και διαδικασίες αποπροσανατολισμού, σεβόμενοι τόσο τη λειτουργία του θεσμού, όσο και τις απόλυτα πιεστικές ανάγκες των πολιτών που στενάζουν μέσα στον ασφυκτικό κορσέ του μνημονίου και των ανάλγητων κυβερνητικών επιλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου