Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Επιλεκτική «αχρωματοψία» αποδίδει στο Υπ.Εσωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Συρμαλένιος-Κυκλάδων, σχετικά με το μπλε χρώμα με το οποίο αποτυπώνονται στο χάρτη της χώρας τα αποτελέσματα των Ευροεκλογών 2014 για τις Εκλογικές Περιφέρειες Κυκλάδων, Σάμου και Λέσβου, όταν σε αυτές προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Η "χρωματική" αποτύπωση των αποτελεσμάτων των Ευροεκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών
Αναλυτικά, ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, αναφέρει για την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση το υπουργείο Εσωτερικών:

"Μέσα σε μια δίνη μνημονιακών νομοθετημάτων με τα οποία μεθοδεύουν το ξεπούλημα  του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, είναι πραγματικά ελάσσονος σημασίας να σχολιάζεται το «μπλε χρώμα» του εκλογικού χάρτη του Νοτίου Αιγαίου στο site του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχει όμως τη δική του συμβολική αξία, καθώς ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, του πώς δηλαδή επικοινωνείται η πληροφορία από επίσημα site, η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύμφωνη με το μικροκομματικό της συμφέρον απεικόνιση της πραγματικότητας, παίζοντας κυριολεκτικά με λέξεις και προσδιορισμούς.

Έτσι, σε σχετική ερώτηση που καταθέσαμε μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές Σάμου και Λέσβου, Α. Καλογερή και Γ.Ζερδελή, πώς γίνεται, ενώ στις Ευρωεκλογές, στις αντίστοιχες Εκλογικές Περιφέρειες προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εκλογικός χάρτης του Αιγαίου να είναι συνολικά μπλε, το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι «όπως προκύπτει, στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου υπερτερεί σε σύνολο ψήφων το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτό προκύπτει και η συγκεκριμένη χρωματική αποτύπωση». Στη συνέχεια  παραδέχεται βέβαια ότι στην εκλογική περιφέρεια Κυκλάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, «στοιχείο το οποίο είναι ορατό … εφόσον βέβαια ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει σε αναζήτηση…».

Είναι πραγματικά καταγέλαστος ο τρόπος με τον οποίο απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακαλύπτοντας αίφνης την έννοια της “Διοικητικής” Περιφέρειας για την αποτύπωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, την στιγμή που μέχρι σήμερα, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών, τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών αποτυπώνονται σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας.

Δυστυχώς για εκείνους, αλλάζοντας ονόματα ή χρώματα, δεν μπορεί να αλλάξει και η πραγματικότητα. Είτε χρωματισμένες μπλε είτε ροζ είτε όποιο άλλο χρώμα, οι Κυκλάδες, οι Κυκλαδίτες έχουν αντιληφθεί και ζουν στο πετσί τους τις άθλιες πολιτικές της συγκυβέρνησης και τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια και αυτό θα το ανατρέψουν όποιο χρώμα κι αν βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών στον εκλογικό χάρτη."
ΠΗΓΗ: naxos-news.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου