Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων για τις μεταθέσεις...


Το σχολικό έτος πλησιάζει στο τέλος του και ακόμα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός σχετικά με την πραγματοποίηση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων. Θεωρούμε ότι αυτή η καθυστέρηση δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας αλλά πολιτικής επιλογής του Υπουργείου. Η αναμενόμενη μείωση του αριθμού μαθητών στο «νέο λύκειο», ο αυξημένος αριθμός συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών είναι τα στοιχεία που περιμένει το υπουργείο για να καθορίσει τα κενά βάσει των οποίων πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις

Αποκαλυπτικός ήταν ο νέος υπουργός παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπου ανέφερε ότι τα κενά στην εκπαίδευση οι υπηρεσίες του Υπουργείου τα προσδιορίζουν σε 22.000 για την ερχόμενη σχολική χρονιά και η πολιτική που αντιμετωπίζει (?) αυτό το φαινόμενο είναι η πολιτική των συγχωνεύσεων που εφάρμοσε η κ. Διαμαντοπούλου. Δεν είπε όμως ότι οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων συνοδεύονται με ακόμα μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με μετακινήσεις μαθητών, με εκπαιδευτικούς που εργάζονται μέχρι και σε πέντε σχολεία, με υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Η πολιτική του υπουργείου δεν αλλάζει αφού παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της επιτήρησης από την ΕΕ και το ΔΝΤ διαλύοντας τη δημόσια παιδεία.
Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί  στις Κυκλάδες, που κυρίως είναι νέοι εκπαιδευτικοί, με μισθούς πείνας όπως προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο προσπαθούνε να επιβιώσουνε σε αντίξοες συνθήκες, βλέπουνε ότι η δυνατότητα της μετάθεσης απομακρύνεται ενώ μετατρέπονται ακόμη μια φορά σε ομήρους και έρμαια των κυβερνητικών επιλογών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων απαιτεί:
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι μεταθέσεις και να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού, με κενά προσδιορισμένα βάσει των πραγματικών αναγκών.
  • Να καλυφθούν πλήρως τα κενά για την ειδική αγωγή. Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς η Ενισχυτική και η Πρόσθετη Διδασκαλία.
  • 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας και 15 μαθητές στα τμήματα κατεύθυνσης.
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους στην εκπαίδευση.
  • Άμεση επαναφορά των ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν καθώς και των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα – απόλυση.

ΠΗΓΗ: cycladitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου