Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Εξαίρεση από το νόμο 4024/2011 ζητάμε να διεκδικήσει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ν. Αιγαίου

Να μπεί λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να ζητηθεί η εξαίρεση μας από το νόμο, μέχρι την πλήρη κατάργηση του
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σύρο, συζητήθηκε καταρχήν και προ ημερήσιας διάταξης, παρουσία πλήθους εργαζομένων της Περιφέρειας, η κατάσταση που έχει προκύψει μετά την ψήφιση του πολυνόμου 4024/2011 και οι επιπτώσεις του τόσο στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ν. Αιγαίου, όσο και στους εργαζόμενους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά τις σύντομες παρεμβάσεις των εκπροσώπων των συλλόγων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Συλλόγου των Μηχανικών, που επεσήμαναν τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Ν. Αιγαίου, η παράταξη μας, αφού για μια ακόμα φορά χαιρέτισε τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων και επανέλαβε την αυτονόητη στήριξη μας, έθεσε με οξύτητα την κατάσταση που διαμορφώνεται εξ αιτίας των καταστροφικών πολιτικών της τρόϊκας και της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι, ο κίνδυνος διάλυσης της Περιφέρειας είναι πλέον ορατός.
Με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων που ανέρχονται στο 65 – 70 % του Οργανισμού, με την κατάργηση των θέσεων όσων για οποιοδήποτε λόγο αποχωρούν, με εξουθενωμένους οικονομικά τους εργαζόμενους, με την υπολειτουργία της πλειοψηφίας των υπηρεσιών στις περιφερειακές ενότητες των νησιών, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, ούτε πολύ περισσότερο να στηριχθεί η υπόσταση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Η πρόταση μας είναι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών, να μπεί λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να ζητηθεί η εξαίρεση μας από το νόμο, μέχρι την πλήρη κατάργηση του.Μόνο έτσι μπορεί να γίνει αντιληπτό το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν την Περιφέρεια μας. Προς αυτή την κατεύθυνση καλέσαμε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κόκκινο, τώρα που θα υπάρχει πλέον συγκυβέρνηση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, να στηρίξει έμπρακτα και όχι απλώς διακηρυκτικά τα αιτήματα των εργαζομένων και τη στήριξη του θεσμού της Περιφέρειας
Μετά τη συζήτηση και αφού το Ψήφισμα με ευθύνη της πλειοψηφίας παραπέμφθηκε στο τέλος της συνεδρίασης, ούτε καν αυτό μπόρεσε τελικά να ψηφιστεί, λόγω πανδαιμονίου και αντεγκλήσεων μεταξύ του Περιφερειάρχη και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το περιεχόμενο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου