Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σχετικά με την Κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου της Ρόδου ο υποψήφιος Αντιπεφερειάρχης για τη Δωδεκάνησο της Περιφερειακής Παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», Νεκτάριος Σαντορινιός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου της Ρόδου αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, τα αδιέξοδα των υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου αγαθού της υγείας. Η περίπτωση του νοσοκομείου της Ρόδου είναι η κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με την κατάσταση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού. Η υποστελέχωση, η ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικού υλικού και η έλλειψη υποδομών, θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευόμενων και των εργαζομένων.
Η ευσυνειδησία και η εργατικότητα των εργαζομένων των νοσοκομείων του Νομού μας είναι οι μόνες ασφαλιστικές δικλείδες για την λειτουργία τους. Σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι τοπικές αρχές, οι οποίες με μέτρα «ασπιρίνες» προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα δίνοντας άλλοθι στην κεντρική εξουσία για την εγκατάλειψη που βιώνουμε σήμερα.
Οι «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα κάθε πολίτη της περιοχής μας να απολαμβάνει δημόσιες, δωρεάν, αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου