Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη του Ν. Συρμαλένιου στη Ρόδο

Με αφορμή την πρώτη μετά τις εκλογές επίσκεψη στη Ρόδο του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και νεοεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Νίκου Συρμαλένιου, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:


Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Ρόδο ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον συντονιστή της παράταξης στη Ρόδο, Νεκτάριο Σαντορινιό, πραγματοποίησε μεταξύ των άλλων ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και εκπροσώπου στην ομοσπονδία ΑμεΑ, Μανώλη Ζηδιανάκη. Κατά τη συνάντηση αυτή αναδείχθηκε ως κεντρικό ζήτημα ότι ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία δεν γίνεται για την εξασφάλιση επιδομάτων αλλά για το δικαίωμα στη δουλειά και στην προσβασιμότητα. Η επικέντρωση στα προνοιακά επιδόματα αποτελεί στάχτη στα μάτια και πρόσχημα για την ανυπαρξία εθνικού σχεδίου προκειμένου να αντιμετωπισθούν ολοκληρωμένα και θεσμικά τα προβλήματα των ΑμεΑ.
Βασικός στόχος των ΑμεΑ στη Ρόδο είναι η διασύνδεση και ο συντονισμός των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στα ΑμεΑ, δηλ. μεταξύ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, του ΚΑΦΚΑ, του θεραπευτηρίου Αγιος Ανδρέας, του ΚΔΑΠμεΑ, του Κέντρου για παιδιά με αναπηρία «Ελπίδα», της περιφερειακής Εστίας ΑμεΑ και της ομοσπονδίας ΑμεΑ νοτίου Αιγαίου.
Για τια προαναφερόμενα ζητήματα από τις 28 Μαϊου έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κασάρα, ο οποίος σε επιστολή του, στις 18 Νοεμβρίου, δεν δεσμεύτηκε, ούτε καθόρισε ημερομηνία συνάντησης αφήνοντας στον αέρα όλα τα σχετικά θέματα.
Τα ΑμεΑ, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, θα πραγματοποιήσουν μπροστα στο Δημαρχείο της Ρόδου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας τον άμεσο σχεδιασμό και την εφαρμογή εθνικού προγράμματος για την αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε στον κ. Ζηδιανάκη ότι οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θα στηρίξουν στο νεοκλεγέν περιφερειακό συμβούλιο τα θέματα και τις διεκδικήσεις των ΑμεΑ.

Το βράδι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου ο Νίκος Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση των υποψηφίων και των μελών της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» στη Ρόδο όπου πραγματοποιήθηκε η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και συζητήθηκε η λειτουργία της παράταξης στη Ρόδο.

Τέλος το μεσημέρι της Τρίτης ο Νίκος Συρμαλένιος στον τηλεοπτικό σταθμό RED και σε σχετική ερώτηση δεσμεύτηκε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου μαζί με τα στελέχη της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου