Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία του Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Χρυσαφίδη στη Σύρο, στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 23ης Φλεβάρη


Φίλοι και Φίλες
Στους καιρούς της κρίσης, αυτός που μένει πρώτος απροστάτευτος είναι ο λαός. Σήμερα ακόμα και οι θεσμοί που υποτίθεται γεννήθηκαν για να υπηρετούν το λαό, έχουν εκφυλιστεί και ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στο σύστημα. Τι πιο τρανή απόδειξη γι' αυτό από το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του εργαζόμενου λαού, κάνουν μετά καριέρες ως βουλευτές και Υπουργοί, καταντούν αυλικοί και ομοτράπεζοι των μεγαλύτερων εχθρών του;
Το καθεστώς που έχουμε σήμερα, ένα καθεστώς που επιλέγει αυτήν ακριβώς τη στιγμή για να χτυπήσει τα δικαιώματά όλων μας, να μας γονατίσει, να ξεπουλήσει τη χώρα, βρίζοντάς μας και ρημάζοντας καθημερινά την αξιοπρέπειά μας, είναι τυραννικό καθεστώς. 

Το σύνολο των εργαζομένων της χώρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και δημόσιοι τομείς όπως Δικαιοσύνη, Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική ασφάλιση, Συγκοινωνίες έχουν υποστεί την μεγαλύτερη επίθεση όλων των τελευταίων δεκαετιών.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται ο συντονισμός των δυνάμεων όλων μας καθώς και η αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης που θα εντάσσονται σε ένα πανεργατικό αγωνιστικό σχεδιασμό με διάρκεια και προοπτική. Ένα σχεδιασμό που θα αντιστρέφει τη φορά των πραγμάτων και θα αποκρούει τα συνεχή κύματα της Μνημονιακής λαίλαπας, της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Τρόικα και του Κεφαλαίου.
Το μνημόνιο πρέπει να καταγγελθεί και να ανατραπεί, όπως και κάθε μυστική ή ανοιχτή συμφωνία για το ξεπούλημα του Αιγαίου και της Ελλάδας γενικότερα. Το δημόσιο συμφέρον να γίνει ξανά το δίκαιο του λαού για να πάψει πια να είναι νόμος το συμφέρον του κάθε ντόπιου ή ξένου κερδοσκόπου. Δυστυχώς σ' αυτόν τον μεγάλο αγώνα θα πρέπει να παλέψουμε μόνοι μας, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις... Όμως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και μοιρολατρίας.
Το μπλοκ των αντίπαλων μας είναι αδίσταχτο και παμφάγο, βουλιμικό και ακόρεστο.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε, οι αγώνες μας είναι εμπόδιο στα σχέδια τους.
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για
-Να αποτρέψουμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
-Να σταματήσουμε τη ληστεία των μισθών και των συντάξεων, την κατεδάφιση της
   κοινωνικής ασφάλισης.
-Να σπάσουμε τα δεσμά της ανεργίας και της φτώχειας που έχει καταδικάσει η κυβέρνηση τους μισούς Έλληνες, να διώξουμε την ανασφάλεια και την επισφάλεια των άλλων μισών, να δώσουμε ξανά όνειρα στην νεολαία.
-Να πάρουμε πίσω τις κατακτήσεις ενός αιώνα.
-Να τους καταγγείλομε, να τους αποκαλύψουμε..
Το Χρέος είναι δικό τους παιδί, αυτοί τα έφαγαν, αυτοί τα τρώνε και τώρα.
Το δικό μας Χρέος είναι οι αγώνες. Ο ξεσηκωμός, η ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου