Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση του Παύλου Χρυσαφίδη σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

21/02/2011
Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που έγινε στις 19/2 στη Σύρο με ομιλητή τον καθηγητή κ. Γ. Στουρνάρα, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), ο περιφερειακός μας σύμβουλος Παύλος Χρυσαφίδης έκανε την παρακάτω παρέμαση:
“Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου πριν κανω την ερώτηση μου στον κ. Καθηγητή να σας επισημάνω καλοπροάιρετα πάντα ότι, λόγω της μεγάλης σημασίας του σημερινού θέματος ,το επιμελητήριο Κυκλάδων ,ενα ν.π.δ.δ θα έπρεπε να έχει προσκαλέσει και άλλους οικονομολόγους για να υπάρχει η σχετική πολυφωνία απόψεων και όχι μια κατα ουσία ταυτιση με την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του μνημονίου. Ετσι όπως παρουσιάστηκε το θέμα, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει ένας δρόμος, μία πολιτική, ειδικά και μετά τον αφορισμό του κ. Στουρνάρα ότι όποιος έχει αντιθετη αποψη μας λέει ψέμματα και είναι ψεύτης.
Η ερώτηση μου στον κ. καθηγητή είναι:
"Ποιοί επιτέλους αποτελούν την Χώρα; Ποιοι είναι η Χώρα; Σίγουρα υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που δεν ωφελούνται από την κυβερνητική πολιτική. Σε τι ποσοστό επί του συνόλου ανέρχονται αυτές; Ειναι απαραίτητο να υποταχθούν στην πολιτική του μνημονίου για να επιτευχθεί ο στόχος;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου