Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη στην Κέα του Ν. Συρμαλένιου


10/2/2011

Την Κέα επισκέφθηκε την Τετάρτη 9/2 ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος. Μαζί με την υποψήφια μας στις πρόσφατες εκλογές  Άννα Μαυρουδή επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, ενώ περιόδευσαν στην Ιουλίδα και την Κορρησία.
Στη συζήτηση με το Δήμαρχο κ. Αντώνη Δεμένεγα, καταρχήν του ευχήθηκαν καλή θητεία και στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα διοίκηση του Δήμου. Επισημάνθηκαν από το Δήμαρχο οι δυσκολίες στην ουσιαστική άσκηση των αρμοδιοτήτων εξαιτίας των εκκρεμοτήτων του Καλλικράτη τόσο σε ότι αφορά την εκτέλεση δαπανών που δεν μπορούν να εκταμιευτούν λόγω μη εφαρμογής των δωδεκατημορίων, όσο και στη λειτουργία των υπηρεσιών που μεταφέρονται στους Δήμους,  όπως η πολεοδομία, η υπηρεσία των επιδομάτων πρόνοιας, η σύσταση λιμενικού ταμείου κ.α.

Εκτενής αναφορά έγινε και για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την νεροποντή και τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, που έπληξαν κυρίως τη ΝΔ πλευρά του νησιού και εντοπίζονται σε κατολισθήσεις, ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε αγροτικές εγκαταστάσεις, ενώ κατέρρευσε και μια παλιά οικία. Τονίστηκε η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για ανακούφιση και αποζημίωση των πληγέντων, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει επίσης  ο καθαρισμός των ρεμμάτων καθώς και η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης.

Εκτός από το θέμα της αντιμετώπισης των ζημιών αναταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από κρίσιμα θέματα που απασχολούν το νησί, όπως η περιοχή Natura υπό το πρίσμα και των υπό συζήτηση διατάξεων του ΥΠΕΚΑ, η πορεία ολοκλήρωσης του Χωροταξικού (ΣΧΟΟΑΠ), η εξέλιξη του θέματος της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ).
Από την πλευρά μας, υποσχεθήκαμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του νησιού, τόσο μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, όσο και μέσα από γενικότερες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου