Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η ΔΕΗ καταστρέφει τον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής στη Μήλο


Ένσταση- Διαμαρτυρία- Καταγγελία

Προς ΚΑ εφορία.



Αξιότιμοι Κύριοι

Διαμαρτυρόμεθα και καταγγέλουμε την επαπειλούμενη περιβαλλοντική καταστροφή που επιχειρείται να γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής Μήλου, που εντάσσεται στη ζώνη A και Β και προστατεύεται από την αρχαιολογική υπηρεσία.



Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ χωρίς καμία περιβαλλοντική μελέτη άρχισε να τοποθετεί στύλους για τη μεταφορά ρέυματος υψηλής τάσης για την κάλυψη των αναγκών άλλων περιοχών, νησιών, και βιομηχανιών. (Μέχρι τώρα εγκαταστάθηκαν συνολικά 10 νέους πόλους στη Ζώνη Α και Β, σύμγώνα με την νέα τοπογραφκή μέτρηση και αποτύπωση του τοπογράφου μηχανικού Γιάννη Νίνου. )

Εφιστούμε την προσοχή σας, ότι η περιοχή λόγω της σπουδαιότητας της, έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διατήρηση, αναβάθμιση και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Καταγγέλουμε κάθε αρμόδιο που με την ανοχή του ή την άγνοιά του συμβάλλει στις ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές ζημιές του συγκεκριμένου χώρου. Θα καταγγείλουμε ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και στο ευρωπαϊκό αντίστοιχο τη συνέχιση της περιβαλλοντικής καταστροφής του χώρου.

Επιφυλλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας,

με τιμή

1.Υβόν φον Μπεκ

2.Καρολίνα Κατσαμπή

3.Λουίζα Κατσαμπή

4.Αικατερίνη Κατσαμπή

5.Κατερίνα Κανακάρη

6.Μαρία Μακρή Δυονησσάτου

7.Ελίζα Δρούγγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου