Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Απεργία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 1 και 2 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Το Κ.Σ. Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου με βάση τις προηγούμενες αποφάσεις του (βλ. 14ης Απριλίου και 11ης Μαΐου) και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απόψεις και διαθέσεις των συναδέλφων, όσο και την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά μέσα στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία γενικότερα, αποφάσισε:
- 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 1 και 2 Ιουνίου με προοπτική κλιμάκωσης σε απεργιακό αγώνα διαρκείας με πολύμορφες κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα
- Σύγκληση συνελεύσεων σε όλα τα νησιά - με ανοιχτό κάλεσμα σε φοιτητές και εργαζομένους για κοινές ενωτικές συνελεύσεις ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας- στις 6, 7 και 8 Ιουνίου για να συζητηθεί η προοπτική κλιμάκωσης σε απεργία διαρκείας.
- Κάλεσμα προς τη Σύγκλητο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει αναστολή λειτουργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αναστολή λειτουργίας δεν σημαίνει "κλειστό Πανεπιστήμιο" σημαίνει πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνία, με εκδηλώσεις, με συζητήσεις, καθώς και με προβολή του μορφωτικού ρόλου που μπορεί να έχει το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Έχοντας απέναντί μας την πλέον νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, που στο όνομα του δήθεν «εθνικού συμφέροντος», διαλύει κάθε κοινωνική κατάκτηση και ισοπεδώνει καθημερινά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δεν θα μείνουμε απαθείς. Σε τελευταία ανάλυση αυτό που κινδυνεύει είναι η εργασία μας και η αξιοπρέπειά μας.
Το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ
Πανεπιστημίου Αιγαίου
29 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου