Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κώ


Με την έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσ/μείου (17/5) και μοναδικό θέμα την καθυστέρηση για 5 μήνες πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων, ομόφωνα αποφασίσαμε την αναγκαστική και έσχατη λύση άσκησης πίεσης με την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αρχομένης από Τετάρτη 25/5 και μέχρι την καταβολή όλου του οφειλόμενου ποσού.
Όλα τα τμήματα και οι κλινικές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν αυστηρά και μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου να στέλνει κάθε χρόνο λιγότερα κονδύλια για την πληρωμή των υπερωριών, ενώ οι υπερωρίες αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού, μόνο ένα μήνυμα δίνει και αυτό είναι η τακτική της υποστελέχωσης και της υπολειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων με αποτέλεσμα την εξαθλίωση των εργαζομένων και την ελλιπή παροχή φροντίδας στους ασθενείς.
Καλούμε τέλος τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να καλύψει τη διαφορά του ελλιπούς ποσού για τις υπερωρίες που έστειλε το Υπουργείο με ίδια έσοδα, εάν θέλει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κόσμου.
Η Πρόεδρος Γ. Καρανάσιου
Η Γραμματέας Κ. Χατζηστέργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου