Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

5ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου στη Ρόδο

O 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου είναι γεγονός! Από 17 έως 23 Απριλίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου νέοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα που συνολικά ξεπερνούν τις €10 000, καθώς και ατομικές συναυλίες στη Ρόδο, την Αθήνα και το Παρίσι.
Έπειτα από συντονισμένη προβολή του διαγωνισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περισσότεροι από 60 πιανίστες ηλικίας 17 έως 32 ετών από 30 χώρες πρόκειται να συμμετέχουν.
Το διαγωνιστικό μέρος θα ξεκινάει καθημερινά από Τρίτη 17 έως Κυριακή 22 Απριλίου στις 10:00 έως 14.00 και έπειτα θα συνεχίζεται από 17.00 έως 21.00.
Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης την Δευτέρα 23 Απριλίου στις 19.00 όπου θα δοθούν τα χρηματικά έπαθλα, τα μετάλλια και θα ακολουθήσει συναυλία από τους τρεις φιναλίστ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ΔΩΡΕΑΝ και στο διαγωνιστικό μέρος και στην τελετή λήξης του Διαγωνισμού.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου αποτελεί ένα θεσμό που ξεκίνησε το 2004 και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, τον μήνα Απρίλιο στη Ρόδο με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ρόδιο πιανίστα Σέργιο Αϊβάζη. Διοργανώνεται από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Arte Con Anima και το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής UNESCO και του Δήμου Ροδίων.

Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου αποτελούν καταξιωμένοι πιανίστες και μουσικοί παιδαγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν τιμήσει μέχρι σήμερα με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό είναι οι: France Clidat, Ντόρα Μπακοπούλου, Cyprien Katsaris, David Lively, Vladimir Viardo, Marian Rybicki.

Μεγάλος Χορηγός: Mediterranean Hotel.
Χορηγοί: Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Rodos Gold VOGIATZIS, K&B Travel Giannakakis, Swedco Café, Kasseris Publications, Mουσικός Οίκος Καραβελλάκη, Κέντρο Μουσικής Φώτης Γιακουμάκης,AVIS
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΑ-Δίκτυο Ρόδου, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Τηλεόραση Ίριδα, ΤV4, ΩΜΕΓΑ TV, Rhodes.com.gr, Περιοδικός Λωτός, Highlight, En Lefko
Τηλέφωνα επικοινωνίας: + 30 2241062213, + 30 6945123349

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου