Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής ΚΕΠΑ Σύρου

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου
Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων
Δελτίο Τύπου
Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι των νησιών από την δυσλειτουργία της επιτροπής ΚΕΠΑ», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας, ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι των νησιών μας.
 
Ειδικότερα αναφέρομαι στη λειτουργία της επιτροπής ΚΕΠΑ, η οποία συνεδριάζει στη Σύρο με σκοπό να εξετάσει τους έχοντες προβλήματα υγείας και αναπηρίας των Κυκλάδων.
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν και γιατροί από την Αθήνα, με αποτέλεσμα τη μη τακτική συνεδρίαση αυτής και την αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα εξέτασης των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν να εξεταστούν εδώ και αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να μην τους καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό τους φορέα, τόσο η σύνταξη ασθενείας , όσο και το επίδομα αναπηρίας.

Για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει η επιτροπή των ιατρών να συνεδριάζει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και εφόσον υπάρξει μεγάλη ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς ασθενών με σημαντικά προβλήματα με ασθενοφόρο στην Αθήνα, έτσι ώστε να εξεταστούν από την εκεί επιτροπή.
Παράλληλα για το διάστημα αυτό δεν θα πρέπει να διακόπτεται η καταβολή της πλήρους σύνταξής τους, αλλά μόνο του επιδόματος, το οποίο βεβαίως μετά την επαναδιαπίστωση αναπηρίας τους, θα πρέπει να τους καταβάλλεται και αναδρομικά.

Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου απαιτεί άμεση και ευέλικτη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη λειτουργία των υγειονομικών και προνοιακών υπηρεσιών και λόγω του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος θεωρούμε Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας και την ευαισθησία σας, ότι θα φροντίσετε άμεσα για την επίλυσή του».
   
Από το Γραφείο Τύπου
Του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου