Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Υποφέρουν τα ελάφια στο Ροδίνι!

Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσής τους στο συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο. Καταγγελίες ότι υποσιτίζονται και πώς τον τελευταίο χρόνο ψόφησαν πέντε!..
Επαναλαμβανόμενες είναι οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών που ζουν σε περιφραγμένο χώρο στο Ροδίνι, με ευθύνη του Δήμου Ρόδου. Με βάση αυτές τις καταγγελίες τα ελάφια ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, υποσιτιζόμενα, χωρίς επαρκή κτηνιατρική παρακολούθηση και βεβαίως χωρίς φάρμακα σε περίπτωση που ασθενήσουν.

Εργαζόμενοι που ασχολούνται με την υπόθεση, αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο πέντε ελάφια αρρώστησαν και ψόφησαν! Προστίθεται ακόμη ότι το προσωπικό που ασχολείται με την …μάντρα των ελαφιών είναι ελάχιστο, τόσο το εργατικό, όσο και το επιστημονικό. Πολλές φορές μάλιστα οι εργάτες περνούν για λίγο από το χώρο, ρίχνουν λίγο χόρτο στα ζώα- σύμβολο της Ρόδου και προστατευόμενο είδος – και αποχωρούν για άλλες εργασίες του Δήμου.
Από πλευράς ιατροφαρμακευτικής φροντίδας υπήρχε ένα μόνο άτομο – τώρα δεν είναι γνωστό αν υπάρχει κι’ αυτό! Και φυσικά με ένα άτομο σωστή δουλειά δεν μπορεί να γίνει.

Το «Rodosalarm» προσπάθησε να συγκεντρώσει ακριβείς πληροφορίες για το τί ακριβώς συμβαίνει με τα μαντρωμένα ελάφια στο Ροδίνι, αλλά συνάντησε πόρτες κλειστές και στόματα σφραγισμένα. Κανένας δεν γνώριζε τίποτα και ο Άννας παρέπεμπε στον Καϊάφα! Ωστόσο τα, έστω και λίγα, παρατιθέμενα στοιχεία, είναι ακριβή, ίσως μάλιστα να μην αποδίδουν την πραγματική, προς το χειρότερο, κατάσταση. Καλύτερη πάντως αποκλείεται να είναι.

Σύμφωνα με τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, τα ελάφια είναι αδυνατισμένα και δεν έχουν τη ζωντάνια που ταιριάζει στο είδος τους. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι και στο παρελθόν εγγράφως είχε καταγγελθεί ότι τα ελάφια δεν σιτίζονταν όπως πρέπει και δεν είχαν τότε την ανάλογη περιποίηση. Γιατί λοιπόν να μην συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα και τώρα που χρήματα δεν υπάρχουν και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν δίνει ούτε του αγγέλου του νερό;

Τα ελάφια θα μπορούσαν να ζήσουν σε χώρο περιποιημένο και εξοπλισμένο, να είναι φροντισμένα και να τα επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι, ως ένα είδος μικρού ζωολογικού κήπου, όπως γινόταν παλαιότερα στο Μαντράκι, στην Πύλη Ελευθερίας, αλλά όχι με τις τότε απαράδεκτες συνθήκες.
Rodosalarm
Το βίντεο που δημοσιεύεται δείχνει τον απαράδεκτο εγκλεισμό των ελαφιών...


ΠΗΓΗ: rodosalarm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου