Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μυρίζουν μπαρούτι οι κινητοποιήσεις στα σχολεία της Ρόδου

Στο δρόμο μαθητές, γονείς και δάσκαλοι 27 σχολικών μονάδων. Αναμένεται γενίκευση μετά το Πάσχα – ακόμα και καταλήψεις
Αύριο Τρίτη 23 Απριλίου 27 σχολικές μονάδες της Ρόδου κατεβάζουν ρολά και μαθητές, γονείς δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις οργανικών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία και κατά συνέπεια την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη μόρφωση των μαθητών.

Πρόκειται για 12 δημοτικά σχολεία στην πόλη της Ρόδου, 6 δημοτικά σχολεία χωριών, 4 νηπιαγωγεία, ενώ στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος 4 γυμνάσια και 2 λύκεια.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, μαθητές, γονείς, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, αλλά και καθηγητές, θα συγκεντρωθούν την Τρίτη στην πλατεία Κύπρου και ακολούθως θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία δημαρχείου. Θα ακολουθήσει σύσκεψη όπου αναμένεται να αποφασισθούν δυναμικές κινητοποιήσεις, ίσως απεργία διαρκείας μετά το Πάσχα, ακόμα και καταλήψεις, προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ότι οι σχεδιασμοί του δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν και θα πάρουν καθολικό χαρακτήρα (μετά το Πάσχα) με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, γυμνασίων και λυκείων Ρόδου και στα χωριά. Σε μια τέτοια περίπτωση η κατάσταση θα οξυνθεί και με δεδομένο το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας κ.λπ., οι εξελίξεις μπορεί να αποβούν απρόβλεπτες.
Στην κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνεται ότι «δεν παζαρεύουμε το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα επιτρέψουμε εκπτώσεις στη μόρφωσή τους, δεν πρόκειται να ανεχθούμε να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω, δεν θα στοιβάζουμε τα παιδιά μας σε τριαντάρια και σαραντάρια τμήματα.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα πραγματοποιήσουν δύο τρίωρες στάσεις εργασίας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης είναι τα εξής:
1ο Δ.Σ. Ρόδου
5ο Δ.Χ. Ρόδου
6ο Δ.Σ. Ρόδου
7ο Δ.Σ. Ρόδου
10ο Δ.Σ. Ρόδου
11ο Δ.Σ. Ρόδου
12ο Δ.Σ. Ρόδου
13ο Δ.Σ. Ρόδου
14ο Δ.Σ. Ρόδου
15ο Δ.Σ. Ρόδου
17ο Δ.Σ. Ρόδου
18ο Δ.Σ. Ρόδου
1ο Δ.Σ. Καλυθιών
2ο Δ.Σ. Καλυθιών
Δ.Σ. Παραδεισίου
Δ.Σ. Σορωνής
Δ.Σ. Θεολόγου
Δ.Σ. – Ν/Γ Κοσκινού
Δ.Σ. Ψίνθου
1ο Ν/Γ Καλυθιών
Ν/Γ Παστίδας
3ο Γυμνάσιο Ρόδου
4ο Γυμνάσιο Ρόδου
5ο Γυμνάσιο Ρόδου
Γυμνάσιο Ιαλυσού
1ο ΓΕΛ Βενετοκλείου
3ο Λύκειο Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου