Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στο εξοντωτικό νέο σύστημα οι μαθητές της Καλύμνου

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στο εξοντωτικό νέο σύστημα οι μαθητές της Καλύμνου

Από την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές των Λυκείων της Καλύμνου, ξεκίνησαν αγώνα ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα με καταλήψεις και αποχές, που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Ήδη σήμερα σε κατάληψη βρίσκονται τα δύο ΓΕΛ του νησιού και το 2ο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές του 1ου Νικηφορείου Γυμνασίου έκαναν αποχή και αύριο προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως και στο Γυμνάσιο του Χωριού.



Οι μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, με αυτό τον τρόπο εναντιώνονται στο νέο σύστημα εκπαίδευσης που ψηφίστηκε πρόσφατα και το οποίο τους οδηγεί σε μια εξοντωτική εξεταστική διαδικασία από την πρώτη μέχρι την Τρίτη Λυκείου.


Μετά την συνεχή απαξίωση των σχολείων, την υποβάθμιση της εκπαίδευσης, την συρρίκνωση των σχολικών μονάδων και το «στοίβαγμα» των παιδιών σε πολυμελείς τάξεις, ήλθαν και τα νέα μέτρα για τους μαθητές, που αρχής γενομένης από την φετινή πρώτη Λυκείου, θα είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν μιαν εξεταστική διαδικασία χωρίς τέλος.

Εκτός των άλλων οι μαθητές της Α’ Λυκείου στις προαγωγικές εξετάσεις φέτος οι καθηγητές θα επιλέγουν μόνο το 50% των θεμάτων που θα μπουν και το υπόλοιπο μισό θα μπαίνει από την Τράπεζα Θεμάτων.

Επειδή όμως η εξεταστέα ύλη ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα, οι παραδόσεις των μαθημάτων θα είναι εξπρές καθώς θα πρέπει να καλυφθεί η ύλη αυτή στο σύνολό της -ακόμη και κεφάλαια που συνήθως παραλείπονταν.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να την αφομοιώσουν και να έχουν μεγάλο άγχος επίδοσης στις εξετάσεις.

Σε όλη αυτή την πειστική κατάσταση έρχεται να προστεθεί επίσης το γεγονός ότι από φέτος ο βαθμός των τριών τάξεων του λυκείου συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Να σημειώσουμε πως οι μαθητές του νησιού, έφτιαξαν στο facebook σελίδα με το όνομα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», μέσα από την οποία προβάλλουν τα αιτήματά τους και αναρτούν φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις τους. είναι η γενιά της νέας τεχνολογίας και της κοινωνικής δικτύωσης και μέσα από το διαδίκτυο οργανώνονται και προγραμματίζουν την δράση τους, ερχόμενοι σε επαφή και με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα.

Πηγή:http://www.kosvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου