Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή του Νίκου Συρμαλένιου στις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Σαντορίνης

Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των φορέων και της νεολαίας της Σαντορίνης κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου παρέστη στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά «στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών στρατηγικής σημασίας της χώρας» (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η παρουσία του στη συγκέντρωση, σηματοδοτεί την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Σαντορίνης, καθώς και των άλλων αεροδρομίων των νησιών του Αιγαίου.

«Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, θα σημάνει ακριβότερα αεροδρόμια, ακριβότερα εισιτήρια, λιγότερα δρομολόγια. Επίσης η ιδιωτικοποίηση ενός αεροδρομίου, όπως της Σαντορίνης, που συνυπάρχει και με στρατιωτικές υποδομές ελλοχεύει και κινδύνους από πλευράς άμυνας. Κατά συνέπεια, οι επιπτώσεις στην οικονομία, στον τουρισμό και στα εθνικά συμφέροντα είναι προφανείς, ενώ τα ακριβότερα εισιτήρια θα σημάνουν τη μείωση της δυνατότητας αεροπορικής μεταφοράς των μόνιμων κατοίκων» υποστήριξε ο κ. Συρμαλένιος και πρόσθεσε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην κυβέρνηση, θα επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις ιδιωτικοποίησης με στόχο την αποκατάσταση του δημοσίου συμφέροντος προς όφελος του ελληνικού λαού.

Ο βουλευτής συμμετείχε επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοροτεχνικών της Σαντορίνης στο χώρο έξω από τη ΔΟΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού.

(φωτό: http://www.neasantorinis.gr/)

Πηγή: www.naxos-news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου