Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με την 1η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 3/1/2011

Με θέματα την εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στη Σύρο χθές 3/1/2011 η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Kατά την τοποθέτηση του ο Νίκος Συρμαλένιος, τόσο στη διάσκεψη της μειοψηφίας όσο και στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι η θέση μας για το Προεδρείο είναι να εκπροσωπηθούν οι παρατάξεις κατά σειρά εκλογικής δύναμης, ενώ υποστήριξε ότι στην Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να εκπροσωπηθούν όχι μόνο δύο παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως πρότεινε ο κ. Κόκκινος, αλλά να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, δηλαδή τρείς παρατάξεις για τις τρείς θέσεις που δικαιούται η μειοψηφία, μιας και το αντικείμενο της Επιτροπής είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη διαφάνεια και τη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας. Καταδίκασε επίσης για μια ακόμα φορά, τη μείωση της εκπροσώπησης συνολικά της μειοψηφίας, όπως θεσπίζει ο “Καλλικράτης” (3 μέλη της μειοψηφίας στις 9μελείς επιτροπές έναντι 4 και 2 στις 7μελείς έναντι 3, όπως προβλεπόταν πριν στους Δήμους και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση)
Μετά τα παραπάνω και μετά την άρνηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να συμμετάσχει στο Προεδρείο, δηλώσαμε τελικά ότι θα διεκδικήσουμε εκπροσώπηση μόνο στην Οικονομική Επιτροπή και όχι στο Προεδρείο, ενώ για τη θέση του γραμματέα ότι θα υποστηρίξουμε το Ν. Χρυσόγελο.
Δυστυχώς η εκπροσώπηση της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή δεν έγινε κατορθωτή, εξ αιτίας “περίεργων” συμμαχιών που εκφράστηκαν κατά την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου