Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη σε Κω και Κάλυμνο του Ν. Συρμαλένιου


28/01/2011
 
Το διήμερο 26 και 27/1 ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε διαδοχικά τα νησιά Κώ και Κάλυμνο, και συναντήθηκε με τους αντίστοιχους Δημάρχους.



Στην Κώ μαζί με τους Ηλία Καματερό, Στέφανο Μπουζιώτα και Μανώλη Αγαπητό, έδωσαν συνέντεξη τύπου στα τοπικά μμε, όπου αναφέρθηκαν στα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ενώ εκτεταμένη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις των περικοπών λόγω μνημονίου και κυβερνητικής πολιτικής στους τομείς της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της ακτοπλοϊας. Επίσης αναφέρθηκαν αναλυτικά στις θέσεις μας για την εκτός σχεδίου δόμηση και τις προϋποθέσεις για τη σταδιακή κατάργηση της. 
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κ. Καϊσερλη, με τον οποίο συζήτησαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, όπου συμφώνησαν στη βασική θέση για το ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής και στην αντιμετώπιση και προώθηση λύσεων της καθημερινότητας από τους Δήμους. Επίσης ο Δήμαρχος της Κώ έκανε ειδική αναφορά στους δύο άξονες πολιτικής του Δήμου, ο πρώτος σχετικά με την οργάνωση της διοίκησης και των υπηρεσιών μέσω της εκπόνησης ενός νέου Οργανισμού στο πρώτο δίμηνο της θητείας και ο δεύτερος σχετικά με την τοπική ανάπτυξη μέσω ενός δικτύου κοινωνικής-συνεργατικής οικονομίας μικρών επιχειρήσεων.
Στην Κάλυμνο μαζί με τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Μαρκαντωνάκη επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Δ. Διακομιχάλη, με τον οποίο είχαν μια ενημερωτική συζήτηση για τους στόχους του Δήμου. Ανάμεσα στα πρωτεύοντα προβλήματα αναδείχθηκαν η επισκευή και η βελτίωση των λιμενικών έργων για τη δυνατότητα πρόσδεσης μεγαλύτερων πλοίων, η μελέτη για τη διάθεση του νερού των ομβρίων, η εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης με αξιοποίηση και των ΑΠΕ, η άμεση διερεύνηση του θέματος διάθεσης των απορριμάτων λόγω της απένταξης του έργου του ΧΥΤΑ, η από μηδενική βάση εκκίνηση του χωροταξικού. Από την πλευρά μας η αντιπροσωπεία της παράταξης, διαβεβαίωσε για τη διάθεση συνεργασίας με όλους τους Δήμους του Ν. Αιγαίου και η ανάδειξη των επι μέρους προβλημάτων στο περιφερειακό συμβούλιο. Υποστήριχθηκε επίσης η διαμόρφωση κοινής στρατηγικής βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος και ο Γιάννης Παπαδημητρίου έδωσαν συνέντευξη στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς TV 12 και ΑΙΓΑΙΟ ΤV, όπου αναφέρθηκαν στην οργάνωση και τους στόχους της παράταξης την επόμενη περίοδο, καθώς και σε βασικά ζητήματα που απασχολούν την Κάλυμνο, ανάμεσα τους η έλλειψη του καθηγητή πληροφορικής στο 5ο Δημοτικό, που είναι και ένα από τα 800 πιλοτικά όλης της χώρας. Αναφέρθηκαν επίσης στην κρίση και στη σύνθλιψη των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων από τις ασκούμενες πολιτικές, αναφέρθηκαν στις εναλλακτικέ προτάσεις διεξόδου από την κρίση και κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους πολίτες να βγούν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου