Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επανέρχονται Δημ. Γάκης και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στα Δωδεκάνησα

Ζητούν να σταματήσει η αποδόμηση του ΕΣΥ στη νησιωτική χώρα
 
Σε επανακατάθεση ερωτήσεων, προχώρησαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και οι βουλευτές, μέλη της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής και Νίκος Μιχαλάκης, μετά την αδικαιολόγητη άρνηση της Κυβέρνησης να απαντήσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος - στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στη Δωδεκάνησο. Να δώσει επιτέλους απάντηση το υπουργείο Υγείας στο κρίσιμο ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στις Νοσοκομειακές μονάδες της Ρόδου, Κω και Καλύμνου - ερώτηση που εκκρεμεί χωρίς απάντηση από τον Φεβρουάριο!!! - καθώς και για τις σημαντικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία των μικρών νησιών, επιμένουν, μεταφέροντας την αγωνία των νησιωτών για την παροχή υπηρεσιών υγείας στην «πολυνησιακή» περιφέρεια μας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την επανακατάθεση των δύο Ερωτήσεων τους προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από την κυβέρνηση να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα των νησιωτών για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και σε υπηρεσίες περίθαλψης, με αναβάθμιση των νοσοκομειακών μονάδων στα Δωδεκάνησα και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της νησιωτικής χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ένα νέο ολοκληρωμένο, άρτια στελεχωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου, που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν εκτός από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, πιεστικές κοινωνικές ανάγκες και δυσκολίες στη συγκοινωνιακή τους σύνδεση με τα άλλα νησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου