Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τις θέσεις των Δήμων επί του Χωροταξικού για τον Τουρισμό ζητεί η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Επί της διαδικασίας της εθνικής διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου με τη συνδρομή των συναρμοδίων αντιπεριφερειαρχών ετοίμασε ένα πρώτο κείμενο παρατηρήσεων τόσον επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) όσον και επί του σχεδίου ΚΥΑ: "Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού". Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ζήτησε τις θέσεις, μεταξύ άλλων, των δήμων. Προφανώς και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πρέπει να υποβάλει τις θεσεις του. Δεν θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά οι δημοτικές παρατάξεις ώστε σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να ληφθεί από κοινού απόφαση για τις θέσεις που θα υποβληθούν για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες;

Με κόκκινο σημειώνονται στο χάρτη οι αναπτυγμένες περιοχές, με πορτοκαλί οι αναπτυσσόμενες, με κίτρινο αυτές με περιθώριο ανάπτυξης, με πράσινο οι περιοχές Natura, με μαύρο οι ορεινές περιοχές, με μπλε ο χιονοδρομικός τουρισμός και με γαλάζιο ο ιαματικός

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κείμενο της ΠΝΑ (Δείτε ΕΔΩ) με συνοδευτική επιστολή του Περιφερειάρχη έχει ήδη αποσταλεί την 1η του τρέχοντος μηνός, στους ΟΤΑ, τα επιμελητήρια και τους παραγωγικούς εταίρους της περιοχής Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να γνωρίσουν προς την περιφέρεια τις θέσεις τους επί της αναθεώρησης.

Το Υπουργείο ΠΕ.Κ.Α με το αριθ. πρωτ. 168646/6-6-2013 το οποίο παρελήφθη στις 26 Ιουνίου 2013 ζητεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου τη γνώμη και τις παρατηρήσεις του επί του περιεχομένου της συγκεκριμένης ΣΜΠΕ.
Δείτε όλα τα σχετικά στα ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου 2013 στην Πάτμο, το συλλογικό όργανο θα αποφασίσει επί κειμένου που θα εμπλουτισθεί με παρατηρήσεις και μεταβολές που μέχρι τότε θα κατατεθούν από όλους τους εμπλεκομένους δημοσίους και ιδιωτικούς κοινωνικούς εταίρους και φορείς καθώς και πολίτες της περιοχής μας, σημειώνει η πρόεδρος του οργάνου, Ανδριάνα Μπαφίτη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να διατυπώσει εγγράφως ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) τις απόψεις του επί της ως άνω Σ.Μ.Π.Ε., απευθυνόμενες προς την Γραμματεία της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Αγροτικής Βιοποικιλότητας, Ποιότητας Ζωής και Αειφόρου Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, (τηλ. 22413-64902) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

a.diakomanoli@rho.pnai.gov.gr
a.hatziioannou@pnai.gov.gr

ή δυνατόν μέχρι τις 14/07/2013.

Ο φάκελος της εν λόγω ΣΜΠΕ θα βρίσκεται στις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κυκλάδων και Δωδεκανήσου), στη διάθεση όλων.

Η Αξιολόγηση του ισχύοντος Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό ΦΕΚ 1138 Β’ / 11-06-2009, ΣΜΠΕ της Αναθεώρησης, το σχέδιο ΚΥΑ, ο Σχετικός Χάρτης καθώς και το πρώτο κείμενο παρατηρήσεων της ΠΝΑ βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη διαδρομή:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/55643850/smpe.rar.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

· 06 ΠΝΑ_Χωροταξικό Τουρισμού - Aναθεώρηση 2013.pdf

· 05 Χάρτης βασικών κατευθύνσεων Χωρικής Οργάνωσης του Τουρισμού.pdf

· 03 smpe tourismou.pdf

· 04 Sxedio_KYA_EP_Tourismou.pdf

· 01 Axiologisi thesmothetimenou EP.pdf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου