Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Νίκος Συρμαλένιος στη Σαντορίνη

Ο Νίκος Συρμαλένιος στη Σαντορίνη: Αδιαπραγμάτευτο το αίτημα μας για την άμεση λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα
Ο Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε την Τρίτη 18/12 και χαιρέτισε στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση – διαμαρτυρία του λαού της Σαντορίνης με αίτημα την άμεση λειτουργία του νοσοκομείου.
Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε: «…Χαιρετίζουμε τη μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση του λαού και της νεολαίας της Σαντορίνης, που με τη μαζική και μαχητική παρουσία του, δείχνει την αποφασιστικότητα του να διεκδικήσει το αδιαπραγμάτευτο και καθολικό δικαίωμα του στη δημόσια δωρεάν υγεία. Το δικαίωμα αυτό δεν έχει χρώμα, δεν έχει φυλή, δεν έχει φύλο. 

Γι' αυτό όλοι ενωμένοι οφείλουμε να το διεκδικούμε.
Δυστυχώς όμως οι πολιτικές για την υγεία, έχουν γίνει κάτω από συγκεκριμένες επιλογές. Πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, πολιτικές υποβάθμισης των νησιών μας. Όπως είπε και ο δήμαρχος πριν, οι πολιτικές αυτές θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψη τους την κατοχυρωμένη από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και το ελληνικό Σύνταγμα νησιωτική ιδιαιτερότητα. Αντίθετα, με το κλείσιμο των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Τελωνεία κ.α.), με τις περικοπές των πόρων στους ΟΤΑ, με τη μείωση των επιδοτήσεων και των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, αντί για πολιτική αποκέντρωσης, έχουμε πολιτική ακύρωσης και κατάργησής της, αντί για πολιτική ανάπτυξης των νησιών, έχουμε πολιτική υπανάπτυξης, αντί για πολιτικές νησιωτικής ιδιαιτερότητας, έχουμε πολιτικές ισοπέδωσης.

Καταγγέλλω και απ’ αυτό το βήμα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που για δεύτερη φορά ακυρώνει λόγω «κωλύματος του υπουργού» τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης μας για τα θέματα της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά δεν έχουν απαντήσει ούτε καν γραπτά, σε καμία Ερώτηση μας από τις εκλογές μέχρι σήμερα.

Η απάντηση όμως δεν μπορεί να είναι άλλη από τις ενωμένες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, σήμερα στη Σαντορίνη, προχθές στην Πάρο, αλλά και σε όλα τα νησιά. Και εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας συνεχίζει την αδιαφορία του, το επόμενο βήμα είναι να κατέβουμε μαζικά στην Αθήνα, για να διαδηλώσουμε έξω από το υπουργείο υγείας, έξω από τη Βουλή, όλοι μαζί ενωμένοι, για την υπεράσπιση του πρώτιστου κοινωνικού αγαθού, που είναι η δημόσια υγεία. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης, που κτίστηκε και εξοπλίστηκε με τα λεφτά του ελληνικού λαού πρέπει άμεσα να λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα. Όπως είπαν όλοι οι φορείς του νησιού, το αίτημα μας αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο….».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου