Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δημήτρης Γάκης: Πετούν τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας και αφανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί των Δήμων όλης της χώρας στο Σύνταγμα.

Ο ασυμβίβαστος και δυναμικός αγώνας που δίνουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , με τη συμπαράσταση και της κοινωνίας, αποτελεί την εγγύηση ότι τα φραστικής έμπνευσης σχέδια της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας για την απόλυση δια της περίφημης κινητικότητας, θα καταλήξουν στο καλάθι αχρήστων.

Η χθεσινή αγωνιστική και αποφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα έβαλε οριστικά φραγμό στα σχέδια καταστροφής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, με το Μεσοπρόθεσμο αλλά και με την υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα πλήττεται η καθημερινή λειτουργία των Δήμων καθώς και η ίδια η υπόσταση και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, πέρα από τις περικοπές (κατά 60%) την τελευταία τριετία στη χρηματοδότηση των Δήμων και τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού – ολοκαυτώματος που ψηφίστηκε για το 2013, η Κυβέρνηση καθυστερεί να αποδώσει τα χρήματα που ήδη οφείλει προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Δημ. Γάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πλέον όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων που βρίσκονται σε πλήρη κατάρρευση θα δοθούν στους μεγαλοκαρχαρίες οι οποίοι θα τις αναλάβουν και θα προσφέρουν πλέον αυτοί έναντι αντιτίμου τις υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας στους - εξαθλιωμένους πλέον - πολίτες. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Ήρθε η σειρά της κοινωνίας να απαντήσει. Πρέπει όλοι μαζί να τους ανατρέψουμε.»

Το Γραφείο Τύπου

Πηγή: http://www.verena.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου