Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Χαλκί Νάξου

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αποτελεί το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 22 χώρες της Ευρώπης. Η φετινή Γιορτή της Μουσικής διεξάγεται για τρίτη χρονιά στη Νάξο και θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στο Χαλκί στις 20 και 21 Ιουνίου με τη συμμετοχή-ρεκόρ τριάντα τεσσάρων καλλιτεχνών!

Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής ξεκινά στη Γαλλία το 1982 την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, όταν γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους»..

Η χώρα μας είναι η πρώτη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή εκτός Γαλλίας, όταν το 1985 η Αθήνα έγινε η 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Η ΕΓΜ Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Στη Νάξο η Γιορτή της Μουσικής ήρθε για πρώτη φορά το 2011, σε ένα διήμερο που συνολικά συμμετείχαν 9 μουσικά σχήματα και οι συναυλίες διήρκεσαν πάνω από 10 ώρες.

Το 2012 η ΕΓΜ πραγματοποιήθηκε ανανεωμένη και δυναμική στο Χαλκί, στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού.

Η φετινή Γιορτή της Μουσικής θα διεξαχθεί πάλι στο Χαλκί στις 20 και 21 Ιουνίου, με τη συμμετοχή-ρεκόρ τριάντα τεσσάρων καλλιτεχνών!

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι:

1. Φυστικί Σαλόνι ( Λαϊκά - Παραδοσιακά) - Χαλκίδα
2. Γιάννης Βλασερός και Ορίζοντες (Rock) – Αθήνα
3. Spontaneous Heat Pumps (Jazz Funk) - Αθήνα
4. Ά θέλομε (Κρητικά) - Αθήνα

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι:

1. Βάνα Μιμίδου (Ρεσιτάλ Πιάνου) - Αθήνα
2. Duo "Tre Note" (Πιάνο - Φλάουτο) - Θεσσαλονίκη
3. Ομάδα Ακορντεόν Σύρου (Βαλκανική) - Σύρος
4. Lemonostifel (Εναλλακτική) - Θεσσαλονίκη

Για αναλυτικές πληροφορίες και καθημερινή ενημέρωση δείτε τη σελίδα μας στο facebook:
https://www.facebook.com/EuropeanMusicDayNaxos

Οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:00 και πάντα με ελεύθερη είσοδο γιατί τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν!

Διοργάνωση:
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας
Γιάννης Καρποντίνης (τοπικός συντονιστής της ΕΓΜ στη Νάξο)

Πηγή: http://www.naxos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου