Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι, δεν πουλάμε, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου στους "επενδυτές"

Σκληρή απάντηση δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, για τη μυστική συνάντηση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στελεχών του δήμου με εκπρόσωπο επενδυτών, που αποκάλυψε το Naxos News. Επισημαίνοντας, ότι είναι φανερό πως η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί όχι μόνο την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, αλλά ούτε καν τη δημόσια κοινή μας γη, τον κοινό μας τόπο, καυτηριάζει την εκκωφαντική σιωπή της σε ανάλογα δημοσιεύματα...


 

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, ανακοίνωσε:
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, είδε το φως της δημοσιότητας μυστική συνάντηση του Δημάρχου, αντιδημάρχων, προέδρου του ΝΟΠΑΠΠΑ, προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και λοιπών με περιφερόμενους εθνοσωτήρες, «επενδυτές».

Οι ελληνοαμερικανοί, που μετά την Αμοργό κατέπλευσαν στη Νάξο, είχαν γίνει γνωστοί στο Πανελλήνιο μετά την επιχείρηση «διάσωσης» της Ελλάδας «End National dept» με πλαστά χρεόγραφα. (Δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος 4/8/2013.). Αφού λοιπόν απέτυχαν να σώσουν την Ελλάδα, ήρθαν να σώσουν τη Νάξο.


Η συγκεκριμένη επίσκεψη συμπλήρωσε το πάζλ των εκπλήξεων, μετά το σοκ της ένταξης περιοχών του Δήμου στα «προς εκποίησιν» ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ (Αλυκό, Προκόπης, Καλαντός, Λιβαδάκι Ηρακλειάς) και του ακόμη μεγαλύτερου σοκ που ακολουθήθηκε, δηλ. την δημοσιοποίηση του φακέλου προβολής του «ακινήτου ΠΡΟΚΟΠΗΣ» από το μεσιτικό γραφείο South East. Απόλυτα δικαιολογημένη πια είναι η αίσθηση, ότι κάτι δεν πάει καλά με την τοπική Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος αντί να ενημερώνει τους δημότες έχει αναγάγει την τακτική της αδιαφάνειας σε βασικό στοιχείο της λειτουργίας του. Εκκωφαντική είναι η σιωπή του απέναντι σε τέτοια δημοσιεύματα, που αφορούν την καρδιά του τουρισμού στο νησί, την εκποίηση της γης μας και των παραγωγικών μας πόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Νάξου συμμετέχει σε διαδικασίες προώθησης ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και του φυσικού περιβάλλοντος, (παραχώρηση των νερών μας στην προς πώληση ΕΥΔΑΠ, διαχείριση των απορριμμάτων στους Γερμανούς, όροι λειτουργίας του αιολικού πάρκου της Κορώνου).

Ακόμα, μόλις προχθές, υπαγόρευσε στη Δημοτική Κοινότητα Απεράθου σχέδιο απόφασης για την ενοικίαση κοινοτικού χώρου στα σμυριδωρυχεία στην εταιρεία ΕΛΜΙΝ (Γαλλικών συμφερόντων), όταν είναι γνωστό ότι η ΕΛΜΙΝ σχεδιάζει την αρπαγή των σμυριδωρυχείων σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Απόφαση που τελικά ματαιώθηκε μετά την άμεση παρέμβαση των σμυριδωρυκτών.

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί όχι μόνο την αυτοτέλεια των ΟΤΑ που βάλλεται από τα μνημόνια, αλλά ούτε καν τη δημόσια κοινή μας γη, τον κοινό μας τόπο, το περιβάλλον και κάθε πολύτιμο πόρο που με την προστασία και την αξιοποίησή του, ζει ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να υπερασπίσει τον τόπο του και τους όρους επιβίωσής του σ’ αυτόν.

Nάξος, 16 Σεπτ. 2013

Πηγή: http://www.naxos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου