Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωφελή και κοινωνική εταιρεία για την προστασία φυτών και σπόρων της Πάρου

Ένα σπουδαίο εγχείρημα προσπαθούν οι άνθρωποι του συλλόγου «Αρχίλοχος» το τελευταίο διάστημα. Με βήματα αργά και ιεραρχημένα και παρά την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε για τη συμμετοχή του κόσμου σε χρονοβόρες και πολυεπίπεδες προσπάθειες κοινωφελούς περιεχομένου, επιδιώκεται η δημιουργία μίας πραγματικής τράπεζας παριανών σπόρων και φυτών, μίας αληθινής και ουσιαστικής τράπεζας για την επιβίωση των πολιτών και του τόπου σε δύσκολες εποχές που έχουν έρθει ήδη. Ας το προσέξουν αυτό οι αναγνώστες που σκέφτονται τη συμμετοχή τους και διστάζουν: κάποτε λέγαμε, ελάτε να κάνουμε τούτο ή εκείνο γιατί θα χρειαστούν για τα παιδιά μας. Μην τυχόν έχουν κάποτε πρόβλημα.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύσκολες εποχές έχουν έρθει ήδη και απειλούν την επιβίωση των νησιών μας και της χώρας μας. Όμως η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή κάτι, διότι διοικείται από ένα σύστημα ανθρώπων που δεν τους ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας ελληνικής οικογένειας. Έτσι, οι κοινωνίες σε κάθε τόπο, έχουν την υποχρέωση να περισώσουν τη χλωρίδα και την πανίδα τους, ακόμη και να εισέλθουν στην προστασία της τροφής τους. Μάλιστα, εδώ μιλάμε αφενός για την προστασία της δυνατότητας των Παριανών και των Αντιπαριανών να έχουν τη δυνατότητα να σπέρνουν στο μέλλον και να παράγουν σοδειές από μόνοι τους οι οποίες να μπορούν να θρέψουν τον πληθυσμό με υγιεινό τρόπο, αφετέρου να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν μέρος της σοδειάς, τους σπόρους, για την επόμενη χρονιά.
Σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει ένα νέο ραντεβού. Με το κείμενο που ακολουθεί ο σύλλογος δίνει τις λεπτομέρειες:

Κάλεσμα από Αρχίλοχο

«Στο εργαστήρι «Οικολογική & Βιολογική Καλλιέργεια, Καλλιέργεια Αρωματικών φυτών» που έγινε στην αίθουσα του Αρχίλοχου στις αρχές Ιουλίου, συνειδητοποιήσαμε τον πλούτο της χώρα μας σε αυτοφυή φυτά που αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που παραμένει ανεκμετάλλευτο. Στη συνέχεια έγινε στην αίθουσα του Αρχίλοχου, στις αρχές του μηνός, το σεμινάριο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Κοινωνικές Συνεταιρίστηκες Επιχειρήσεις» όπου ενημερωθήκαμε για τις νομικές μορφές που προσφέρονται στην κοινωνία για να επιχειρήσει προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Ως σύνθεση των δυο προηγουμένων δράσεως, προτείνεται η διαμόρφωση μιας σοβαρής ομάδας που θα προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την μετεξέλιξη του Αγροκήπιου Παροικιάς σε «Βοτανικό Κήπο» διαχειριζόμενο από μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση σε στενή επιστημονική συνεργασία με την ομάδα της Δρ. Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ιδρυτικά μέλη αυτής της ομάδας, προσκαλούνται να παραβρεθούν στην συνάντηση που θα γίνει στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικιά, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19:30».

Πηγή: parosnewsblog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου