Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κλείνει από τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Απόφαση για πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα πήραν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν επίσης πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα Δευτέρα 16/9 μέχρι την Παρασκευή 20/9 σε ένδειξη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλους. «Η απεργία τους είναι και δική μας. Είμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε σε κάθε βήμα, σε κάθε απόφαση που θα πάρουν για να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Συντονιζόμαστε μαζί τους σε κάθε βήμα με κοινές συσκέψεις, εκδηλώσεις, συνελεύσεις», αναφέρουν.

Αυτοκαταστροφική χαρακτηρίζουν και οι πρυτάνεις την επιλογή της αποδυνάμωσης των πανεπιστημίων μέσω της διαθεσιμότητα και για τον λόγο αυτόν θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Τρίτη, ενώ ζητούν να υπάρξει άμεσα και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Το διευρυμένο συντονιστικό όργανο της συνόδου των πρυτάνεων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα λειτουργούν με μεγάλα κενά και ελλείψεις». Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, είναι απορίας άξιο ότι «χωρίς καμία αξιολόγηση των διοικητικών δομών των πανεπιστημίων και κατά εντελώς αυθαίρετο τρόπο αποφασίστηκε ότι σε αυτά υπάρχει ένας αριθμός 1.500 πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι και πρέπει να τεθούν σε άμεση διαθεσιμότητα».

Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ζητούν να προχωρήσει η αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους άμεσα, αλλά με ορθόδοξο τρόπο, δηλαδή με αυτόν που πρότεινε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την προηγούμενη χρονιά, στην προκήρυξη του σχετικού προγράμματος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, γνωστού και ως «Πρόσκληση 56».

Οι πρυτάνεις σημειώνουν πως σε περίπτωση που «υπάρξει επιμονή στην προτεινόμενη ανορθόδοξη “fast track” διαδικασία αξιολόγησης, τα πανεπιστήμια και πάλι θα ανταποκριθούν. Και αυτό γιατί όποια μέθοδος αξιολόγησης και αν εφαρμοστεί, αυτό που θα αποκαλυφθεί δεν μπορεί να είναι άλλο από την αλήθεια, ότι δηλαδή τα ελληνικά πανεπιστήμια λειτουργούν με μεγάλα κενά και ελλείψεις στο προσωπικό τους».

Το προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων αποφάσισε:

* να επιδιώξει συνάντηση με του πολιτικούς αρχηγούς

* να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, την Τρίτη στις 14:00 στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο με θέμα: «Διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ - Περαιτέρω ενέργειες και δράσεις».

* να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 12:00 στην Αθήνα.

Οι πρυτάνεις αναφέρουν ακόμη ότι έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ευελπιστούν στην άμεση ανταπόκρισή της. Καταλήγοντας αναφέρουν πως θεωρούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Η επιλογή της αποδυνάμωσης των ελληνικών πανεπιστημίων είναι επιλογή αυτοκαταστροφική για τη χώρα. Αποδυναμώνοντας τα ελληνικά πανεπιστήμια στην πραγματικότητα αποδυναμώνεται η πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία», σημειώνουν.

Πηγή: http://www.grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου