Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου από την 24ωρη απεργία ΠΝΟ και ΠΕΜΕΝ

Σε 24ωρη απεργία, στις 6 Νοεμβρίου, προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), με αφορμή τη μη καταβολή δεδουλευμένων. Να συμμετάσχουν τα πληρώματα των πλοίων όλων των κατηγοριών πανελλαδικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε σε συνεδρίαση της και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο για τη Μήλο το δρομολόγιο του «Άγιος Γεώργιος» με αναχώρηση 14.55 από τον Πειραιά και προορισμό τα νησιά Σέριφο, Σίφνο, Μήλο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τουριστικά γραφεία Milos Travel Πειρουνάκης (22870 22000) και Riva Travel Χρόνης (22870 24024).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση «εξετάστηκε η όλη γενική κατάσταση στον χώρο της ναυτικής εργασίας και όπου διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, η οποία και έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα, με την εντατικοποίηση της εργασίας των όσων έχουν απομείνει, με τη συνεχή παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με την επί μήνες μη πληρωμή των δεδουλευμένων, με την συνεχή αύξηση της ανεργίας κτλ.».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα άμεσα αιτήματα της Ομοσπονδίας που απαιτούν λύσεις είναι: «Άμεση άρση της πολιτικής κινητοποίησης (επιστράτευσης), άμεση διόρθωση και απάλειψη της ρύθμισης (άρθρ. 6 παρ. 1) του Κανονισμού, ριζική επανεξέταση των αποφάσεων ΥΝΑ για σύνθεση πληρώματος των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς, άμεση λήψη μέτρου για την ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων, που υπέστησαν την τελευταία διετία, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν».

Πηγή: http://www.mileikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου