Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Κινητοποίηση για την Υγεία σε Αθήνα και Νάξο

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί Πανελλήνιο Πανυγειονομικό Συλλαλητήριοδιαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Υγείας από τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων της περιφέρειας, σωματείων νοσοκομείων της Αττικής μέσω του συντονιστικού τους, την ΟΕΝΓΕ με τους νοσοκομειακούς ιατρούς, των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ δηλαδή του ΙΚΑ (ιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών) και την στήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ. Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάξου Αμοργού & Μ.Κυκλάδων (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.) θα είναι παρόν σε αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα και καλεί όλους τους Νάξιους της Αθήνας να ενισχύσουν αυτή την κινητοποίηση με την φυσική παρουσία τους έξω από το υπουργείο.

Ταυτόχρονα καλεί σε παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα στο προαύλιο του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου και απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σωματεία και συλλογικότητες να παλέψουν για δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ταυτόχρονα απαιτήσουν την αναβάθμιση του κέντρου υγείας Νάξου σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο.Στην συγκέντρωση θα δοθούν και όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την δήθεν αυτονομία – διασύνδεση του Γ.Ν.-Κ.Υ Νάξου. Επίσης πληροφορίες για όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι άμεσα στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Διαβάστε κοινή ανακοίνωση Σωματείων Νοσοκομείων της Περιφέρειας:

Το πρώτο κύμα επίθεσης της κυβέρνησης σε Νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης άφησε πίσω του λουκέτα, Νοσοκομεία-φαντάσματα, τις ζωές εκατοντάδων υγειονομικών άνω κάτω και τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης κατακρεουργημένες. Τώρα ήρθε η ώρα των Νοσοκομείων της επαρχίας.

Το Υπουργείο Υγείας κρύβει πίσω από ωραίες λέξεις όπως “αλλαγή ρόλων”, “κινητικότητα” κ.ά. την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων που στην επαρχία αποκτούν άλλη διάσταση αφού οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μπορεί να βρεθούν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ τα σπίτια και τις οικογένειές τους ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα παραπάνω για τις παροχές που μέχρι τώρα τους ήταν εύκολα προσβάσιμες.

Αυτά συνδυάζονται με τις εξαγγελίες για κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και μετατροπή του σε αγοραστή υπηρεσιών - “ασφαλιστική εταιρεία” σύμφωνα με τα λεγόμενα του “πρόθυμου” Υπουργού Υγείας – και την συνολική αντιδραστική αλλαγή στη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις μονάδων, με τις διαθεσιμότητες και τις ”αξιολογήσεις” προσωπικού (που και επίσημα πια θα φέρουν απολύσεις εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων εργαζόμενων), με την βίαιη παράδοση μονάδων και υπηρεσιών σε αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, με τον ακρωτηριασμό των παροχών και την ακόμα μεγαλύτερη μεταφορά κόστους απευθείας στις τσέπες των ασθενών.

Από τον καινούργιο χρόνο έχει ψηφιστεί να ισχύσουν τα νέα χαράτσια των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή ενώ ήδη αυξήθηκε η συμμετοχή στα φάρμακα. Όλα τα διακινούμενα σενάρια και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι εφιαλτικά και αν εφαρμοστούν πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν στο χώρο της δημόσιας υγείας και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους ένα τοπίο ερειπίων πάνω σε όσα έχουν ήδη γκρεμίσει. Άρα έχουμε κάθε λόγο αλλά και υποχρέωση να κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και να υπερασπίσουμε τις δουλειές μας και το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της Υγείας. Στην προηγούμενη φάση δεν καταφέραμε σαν κίνημα των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας να αποτρέψουμε τα σχέδια Κυβέρνησης –Τρόϊκας για το κλεισίματα νοσοκομείων.

Ας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να δώσουμε αυτή την μάχη πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και αλληλέγγυα. Χρειάζεται η παρουσία όλων μας με άμεση συμμετοχή των συναδέλφων και ενεργοποίηση των σωματείων. Χρειάζεται να απευθυνθούμε και να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες που έχουν πολύ πιο ισχυρή σύνδεση με τις μονάδες υγείας των περιοχών τους και μπορούν να νιώσουν την ανάγκη και τον κίνδυνο πολύ πιο έντονα σε σχέση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να προλάβουμε όσο γίνεται τις εξελίξεις αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση συγκέντρωσης στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 29 Νοέμβρη στις 12 η ώρα για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και τη διάθεση μας ν’ αγωνιστούμε για να τ’ αποτρέψουμε. Να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης σ΄ αυτά που ετοιμάζουν, να ξανανοίξουμε το ζήτημα της πάλης ενάντια σε όσα έχουν ήδη περάσει.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Πηγή: http://cyclades24.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου