Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση το βράδι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση το βράδι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου η συγκέντρωση μελών και φίλων της Περιφερειακής Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».


Στην ομιλία του, κατά την οποία μετέφερε και τον χαιρετισμό του επικεφαλής του συνδυασμού Νίκου Συρμαλένιου, μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε:


«Οι περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διεξάγονται σε μια περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης, εξουθένωσης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας.
Είναι οι πρώτες περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα, μετά τον “Καλλικράτη”. Το νέο αυτό πλαίσιο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη μεγάλη αυτοδιοικητική τομή που οραματιζόμαστε, αλλά ούτε και τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που καθιερώνει δομές περιφερειακής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών στο πιο κοντινό προς τη ζωή τους επίπεδο. Δυστυχώς, το συγκεντρωτικό κράτος, μέσα από τις 7 Γενικές Διοικήσεις, εξακολουθεί να εποπτεύει ασφυκτικά την αυτοδιοίκηση.
Η Περιφέρειά μας, με τη νησιωτική ιδιαιτερότητα της, αποτελεί μοναδικό μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που στο σύνολό της θα έπρεπε από χρόνια να έχει ανακηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους.
Αντ’ αυτού η περιφέρεια μας, μέχρι σήμερα βιώνει τις πολιτικές της άναρχης και άνισης ανάπτυξης, της συνέχισης της απομόνωσης, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, καθώς και τις επιπτώσεις της έλλειψης σταθερών κοινωνικών και περιβαλλοντικών υποδομών, και οδηγούν στην κατασπατάληση των φυσικών πόρων.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» διεκδικούν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό, αερομεταφορές με κοινωνικό έλεγχο, χωροταξικό σχεδιασμό με κοινωνική ανάπτυξη, διαφύλαξη και προστασία του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος, τουρισμό με ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενεργειακή πολιτική με εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών, πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας με έμφαση στην πρόληψη και ανακήρυξη της νησιωτικής μας περιοχής σε ζώνη εκπαιδευτικής προτεριότητας.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλούν τους νησιώτες, άνδρες και γυναίκες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων».
  • Να δώσουν έμπρακτη απάντηση σε αυτούς που τόσα χρόνια υποβαθμίζουν τη ζωή μας και που με τις πολιτικές της άνισης ανάπτυξης και την απουσία αποκέντρωσης, μας μετατρέπουν σε πολίτες β΄κατηγορίας.
  • Να απαντήσουν στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που μας επιβάλλουν η κυβερνητική πολιτική και η τρόϊκα του διεθνούς διευθυντηρίου
  • Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
  • Να αμφισβητήσουν δυναμικά το σύστημα άσκησης της κεντρικής και τοπικής εξουσίας που μας αφήνει στο περιθώριο, εκτρέφει την αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα, τη διαφθορά.
  • Να μετατρέψουν τη διαδικασία των εκλογών σε ευκαιρία για κινηματική έκφραση διαμαρτυρίας και εναλλακτικών προτάσεων για τη ζωή μας.

Από το γραφείο Τύπου της
Περιφερειακής Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου