Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί της Καρπάθου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», Νεκτάριος Σαντορινιός μαζί με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Λάμπρο, έκανε την παρακάτω δήλωση για τις υπηρεσίες υγείας στο νησί:

«Η σημερινή κατάσταση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, τα αδιέξοδα των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας. Είναι τα αποτελέσματα της αδιαφορίας αλλά της πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Οπως σχεδόν σε όλες της δημόσιες μονάδες υγείας στα Δωδεκάνησα έτσι και στην Κάρπαθο η υποστελέχωση, η ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικού υλικού και η έλλειψη υποδομών, θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευόμενων και των εργαζομένων.
Η ευσυνειδησία και η εργατικότητα των εργαζομένων είναι οι μόνες ασφαλιστικές δικλείδες για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δεσμευόμαστε για τον Δημόσιο και Δωρεάν Χαρακτήρα της Υγείας, ως Κοινωνικού Αγαθού που δικαιούνται να απολαμβάνουν ισότιμα όλοι οι Πολίτες των νησιών.
Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργίας του πλωτού πολυϊατρείου. Στόχος μας είναι η πύκνωση των επισκέψεων στα νησιά της ομάδας των ιατρών που στελεχώνει το πλωτό πολυιατρείο και η ένταξή του στο ΕΣΥ.
Δίνουμε έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Θεσμός Οικογενειακού Ιατρού κλπ) στην Ψυχική Υγεία και στην Πρωτογενή Πρόληψη και Αγωγή και Προαγωγή Υγείας (Αυτοφροντίδα)
Οι «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα κάθε πολίτη της νησιωτικής περιοχής μας να απολαμβάνει δημόσιες, δωρεάν, αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου