Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου σχετικά με το σχέδιο Π.Δ. για τον οργανισμό της Π.Ν.Α.


Η Περιφερειακή Παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» με αφορμή το σχέδιο Π.Δ. για τον οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνει τα εξής:

1. Ο “Καλλικράτης” δεν αποτελεί τη μεγάλη αυτοδιοικητική τομή που οραματιστήκαμε, ούτε τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που καθιερώνει δομές περιφερειακής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών στο πιο κοντινό προς τη ζωή τους επίπεδο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι εντάσσεται στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.
2. Για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την εφαρμογή των συνταγματικών ρυθμίσεων ώστε να λαμβάνεται υπόψη ο νησιωτικός χαρακτήρας της Περιφέρειας μας αποδεικνύονται «κενό γράμμα».
3. Η παράταξη μας διεκδικεί την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της Περιφέρειας μας, ανεξαρτήτως μεγέθους, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον προτεινόμενο οργανισμό, με τον οποίο απομακρύνονται βασικές υπηρεσίες από τον τόπο διαμονής των κατοίκων των νησιών. Προτείνουμε την απόσυρση του προτεινόμενου Π.Δ. και την ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού συμπλέγματος της Περιφέρειας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου