Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης της απόφασης για εκχώρηση του λιμανιού της Μυκόνου

Παραθέτουμε εδώ μέρος από την 11σέλιδη προσφυγή μελών της Κ.Ε.Πο.Μ.
Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας
Αίτηση
1) Άννας Καμμή του Θεοδώρου, Δημοτικής Συμβούλου Μυκόνου, κατοίκου Μυκό-νου (Μαράθι), 2) Σταύρου Ασημομύτη του Γεράσιμου, κρεοπώλη, κατοίκου Τούρλου Μυκόνου και 3) Αναστασίας Καμμή του Θεοδώρου, ιδιωτικής υπαλλήλου, κατοίκου Τούρλου Μυκόνου

Κατά

1) Του Υπουργού Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, 2) του Υπουργού Εσωτερικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, 3) του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, 4) του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, 5) του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, 6) του Υπουργού Τουρισμού, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα και 7) του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.


Για την ακύρωση

Της υπ’ αρ. 218/13-8-2012 (ΦΕΚ Β’ 2322/13-08-2012) Κοινής Υπουργικής Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων περί μεταφοράς στην εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, κατά τις διατάξεις του ν. 3986/2011, και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, προγενέστερης ή μεταγενέστερης.
Με την προσβαλλόμενη απόφαση μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (Ταμείο) το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακι­νήτων εντός της χερσαίας ή/και της θαλάσσιας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Τούρλου Μυκόνου, όπως αυτός χωροθετήθηκε με το άρθρο 30 παρ. 5 περίπτωση ιε΄ του ν. 2160/1993 σε συνδυασμό με το Παράρτημα 2 άρθρου 41 του νόμου αυτού και το συνημμένο σε αυτό και δημοσιευμένο διάγραμμα και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άϋλων δικαιωμάτων και δι­καιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών του, που ανήκουν στο Δημόσιο, στην «Εται­ρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (πρώην «Ελληνικά Του­ριστικά Ακίνητα Α.Ε.») και σε ΝΠΔΔ, όπως ιδίως στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Λιμενικά Ταμεία και Δημοτικά ή Διαδημοτικά Λιμενικά Ταμεία. Της ως άνω πράξης της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, ζητούμε την ακύρωση για τους ακόλουθους, αλλά και για όσους θα προσθέσουμε νομίμως εν καιρώ, βασίμους λόγους.


[...]
Σημείωση: καθώς κρίνουμε σωστό για την ώρα δεν δημοσιοποιείται προσωρινά η περίπου 10-σέλιδη ανάπτυξη των επιχειρημάτων μας.



Επειδή, η παρούσα ασκείται νομίμως και εμπροθέσμως, με προφανές έννομο συμφέρον, ως εκ της ιδιότητος της πρώτης από εμάς ως εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου και των λοιπών, ως κατοίκων ομόρων της επίδικης έκτασης περιοχών. Πέραν τούτων και οι τρεις θιγόμεθα κατά τρόπο άμεσο από την εφαρμογή της προσβαλλομένης στο δικαίωμα μας απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος και ως δικαιωματοκάτοχοι απόλαυσης των κοινοχρήστων πραγμάτων. Πέραν τούτων, γεννημένοι και οι τρεις σ’ αυτόν τον τόπο βιώνουμε για χρόνια τα επιχειρηματικά «σχέδια» των ιδιοκτητών των πλοίων, που επικαθορίζουν την επικοινωνία μας με την υπόλοιπη Χώρα, με γνώμονα όχι τις ανάγκες μας, αλλά την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους, γεγονός που θα ενταθεί αν στα υφιστάμενα προβλήματα προστεθούν οι επιχειρηματικές βλέψεις των επενδυτών του λιμανιού και τω εγκαταστάσεων τους.
Επειδή, βάσιμη ελέγχεται η παρούσα αίτηση μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και για όσους τυχόν νομίμως προκύψουν
ΖΗΤΟΥΜΕ
Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση μας, για τους λόγους που ιστορούνται εκτενώς ανωτέρω. Να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 218/13-8-2012 (ΦΕΚ 2322/13-08-2012, τ. Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων περί μεταφοράς στην εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 3986/2011, καθώς και κάθε άλλη συναφής πράξη ή παράλειψη της Διοίκησης, προγενέστερη ή μεταγενέστερη και Να καταδικαστούν οι αντίδικοι στη γενική δικαστική μας δαπάνη.
[...]

Σημείωση: Η Κ.Ε.Πο.Μ, ήδη από την 22/10/2012, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια της εκπροσώπου της Δέσποινας Νάζου, κατέθεσε αίτημα για προσφυγήτου Δήμου Μυκόνου στο Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η παραχώρηση του Λιμανιού του Τούρλου στην Α.Ε. «ΤΑΙΠΕΔ».

Το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να ζητήσει τη γνώμη της νομικής συμβούλου του Δήμου, έτσι ώστε, σε έκτακτο ή τακτικό μελλοντικό Συμβούλιο, να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη έκθεση για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Οι κινήσεις τονίσαμε ότι έπρεπε να γίνουν ταχύτατα διότι τέλος του μήνα (30.10.12) θα έληγε η προθεσμία κατάθεσης προσφυγών.

Το θέμα δεν το αφήσαμε έτσι. Tο ερευνήσαμε νομικά. Στις 26 Οκτώβρη σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δ. Σκαγιά, μάθαμε ότι δεν είχαν ακόμα επικοινωνήσει με την νομική σύμβουλο. Η ίδια μάλιστα σε τυχαία συνάντηση -την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου- έκπληκτη έμαθε από μας τα…νέα! Τότε προχωρήσαμε μόνοι μας και ω του θαύματος (μετα και τις δικές μας παρεμβάσεις και επίμονες οχλήσεις!) οι εκπρόσωποι του Δήμου προσέφυγαν εσπευσμένα την τελευταία ημέρα στο Σ.τ.Ε.

Χαιρόμαστε για την έστω και υπό πίεση, ορθή αυτή ενέργεια του Δήμου αν και δεν γνωρίζουμε να υπάρχει ειλημμένη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Δύο προσφυγές είναι καλύτερα από καμιά! Αλλά θα προτιμούσαμε να είμαστε όλοι σε επιφυλακή, ενωμένοι και ιδιαίτερα σαν Δήμος καλύτερα οργανωμένοι στις προφανείς διεκδικήσεις συμφερόντων του νησιού μας.
Προσδοκούμε μια νίκη για τα συμφέροντα της Μυκόνου. Οι δράσεις που περνούν από τα νομικά όργανα αποτελούν δυνατά εργαλεία στα χέρια των Δήμων και των πολιτών για να αντιστρέψουν ό,τι φαίνεται ως αναπόφευκτο και δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου