Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η ανακύκλωση είναι καλή, η επαναχρησιμοποίηση καλύτερη!


Πολύς κόσμος έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο κάλεσμα των Εθελοντών Ρόδου για να φέρει στην αποθήκη βιβλία προς ανακύκλωση. Αρκετά από τα βιβλία αυτά (εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνικά, ιστορικά, λευκώματα κλπ) θεωρήσαμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και έτσι να ανακυκλωθούν... με διαφορετικό τρόπο. 
Με τη διάσωση τους και το πέρασμα σε καινούρια χέρια! Βιβλία που για κάποιους δεν είναι πλέον χρήσιμα, για κάποιους άλλους μπορεί να έχουν ενδιαφέρον ή να είναι αναγκαία. Έτσι, σκεφτήκαμε να οργανώσουμε ένα Παζάρι Μεταχειρισμένων Βιβλίων, στην αποθήκη των Εθελοντών Ρόδου. Τα βιβλία που είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μία διαχρονικότητα, θα πωλούνται σε ελάχιστη συμβολική τιμή για όποιον θέλει να τα αποκτήσει και τα έσοδα θα προορίζονται για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων των Εθελοντών.

Όσοι λοιπόν θέλετε να προσφέρετε τόσο στη δράση της ομάδας μας, όσο και στο περιβάλλον και τον πολιτισμό μας, ελάτε στο παζάρι που διοργανώνουμε το Σάββατο και την Κυριακή, 1 και 2 Δεκεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 13:00 και αγοράστε με συμβολικό τίμημα βιβλία που σας ενδιαφέρουν.

Εάν πάλι έχετε βιβλία που δε θα θέλατε να καταστραφούν, αλλά δεν τα χρειάζεστε πια, μπορείτε να τα φέρνετε στην αποθήκη για να δοθούν σε ανθρώπους που ίσως τα χρειάζονται ή τα θέλουν.

Το παζάρι θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην αποθήκη των Εθελοντών (Χρήστου Τσιγάντε 3, απέναντι από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο, στο στενάκι της ΕΚΟ) αλλά από κει και πέρα θα λειτουργεί πλέον και καθημερινά από τις 9:00 έως τις 16:00 και τα Σάββατα 9:00 - 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου