Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αποφασίζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ολοκληρώνεται η διαβούλευση σε επίπεδο Ν. Αιγαίου για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές. Τη διαβούλευση έχουν αναλάβει οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους αποφάσεις νησιωτικών Εμπορικών Συλλόγων αλλά και νησιωτικών Δήμων των δύο νομών.


Με βάση τον νόμο 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά μία Κυριακή κάθε εκπτωτική περίοδο (σύνολο 4), τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή των Βαΐων. Για τις υπόλοιπες Κυριακές ο νόμος προβλέπει ότι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ποια μικρά καταστήματα και σε ποιες περιοχές επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία τους και άλλες Κυριακές, πέραν των 7 που ισχύουν για όλα τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους.


Η αρχικά καταλυτική ημερομηνία της 8ης Νοεμβρίου μπορεί να πάρει παράταση και ενδέχεται να παρθεί απόφαση για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα, κατά πάσα πιθανότητα στην Κέα.

Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι περισσότερες εισηγήσεις προς τους αντιπεριφερειάρχες είναι αρνητικές για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές, παρότι το Νότιο Αιγαίο είναι αμιγώς τουριστική περιοχή.

Πηγή: http://cyclades24.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου