Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μεγάλη επένδυση στο Πρασονήσι της Ρόδου

Μια τεράστια σε μέγεθος τουριστικού χαρακτήρα επένδυση βρίσκεται στα σκαριά για το Πρασονήσι.
Μεγάλος ελβετικός επιχειρηματικός όμιλος ενδιαφέρεται για το νησί του Πρασονησίου και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newnosmos.com υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, αλλά η κυβέρνηση, μετά από επαφές που είχε ο υπουργός Χάρης Παμπούκης, που χειρίζεται τα θέματα αυτά, φαίνεται να επιλέγει τους Ελβετούς επιχειρηματίες που τα σχέδια τους για επιχειρηματική αξιοποίηση του Πρασονησίου εκτιμώνται περισσότερο ωφέλημα για τη χώρα μας.

Στα σχέδια αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σύνδεση του νησιού με γέφυρα, κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, λειτουργία καζίνο, συνεδριακών κέντρων, κατασκευή δύο ελικοδρομίων, μαρίνας κ.α.
Να σημειωθεί ότι, το νησί του Πρασονησίου είναι επί πλέον των όσων αποφασίστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο για την αξιοποίηση των 80.000 στρεμμάτων στη νότια Ρόδο.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι πρώτες αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν θετικές και κυρίως από πλευράς των κατοίκων της νότιας Ρόδου δεδομένου ότι κάτι τέτοιο απογειώνει στα ύψη την περιοχή.
Κάποιες αντιδράσεις του τύπου "να έχουν λόγο οι τοπικές κοινωνίες διά των εκπροσώπων τους (δήμος κλπ)" δεν αποτελούν αιτία αναχαίτισης μιας τέτοιας αναπτυξιακής απόφασης, εκτός κι αν υπάρξουν αργότερα συντονισμένες κινητοποιήσεις - αντιδράσεις που και πάλι, θεωρείται πιθανόν να προσκρούσουν στο θέλημα των πολιτών για αναβάθμιση της περιοχής της νότιας Ρόδου και ολόκληρου νησιού.


Πηγή: newskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου