Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σεμινάρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Πάρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων
για τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των νησιών με θέμα
«Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιας ζώνης και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή»

Δευτέρα, 4 & Τρίτη, 5 Ιουλίου
Παροικιά, Πάρος

Το πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LitusGo (www.litusgo.eu) διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των νησιών τη Δευτέρα, 4 και Τρίτη, 5 Ιουλίου στην Παροικιά της Πάρου (αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Αρχιλόχου, 17:00-21:00). Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Θα προηγηθεί παρουσίαση του Προγράμματος LitusGo, το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 11:00 (αίθουσα Αρχιλόχου).

Στόχος της σειράς σεμιναρίων είναι να καλύψει το κενό πληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με την ιδιαίτερη διαχείριση των παράκτιων περιοχών. Η παράκτια ζώνη είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες, αλλά και περισσότερο ευάλωτες περιοχές. Δεκάδες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα και για το λόγο αυτό, η ιδιαίτερη διαχείριση τους είναι σημαντική για τη διατήρηση της αισθητικής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής αξίας των περιοχών αυτών.
           

Το LitusGo υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci με τη συμμετοχή των: ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ (www.egaio.gr) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (www.ellet.gr) -ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΤΗ (http://akti.org.cy/)-ΚΥΠΡΟς, Δήμος Πάφου (http://www.pafos.org.cy)- ΚΥΠΡΟΣ, ONISIS (http://www.onisis.gr)-ΕΛΛΑΔΑ, Δήμος Kirkop (http://www.kirkop.gov.mt/)-ΜΑΛΤΑ, EUCC (Coastal and marine Union) http://www.eucc.nl/)-ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Κύριος εταίρος είναι η ISOTECH (Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών) (http://www.isotech.com.cy) -ΚΥΠΡΟΣ.
            Το LitusGo αφορά την επαγγελματική κατάρτιση όλων των ανθρώπων και ομάδων εκείνων που δραστηριοποιούνται σε παράκτιες περιοχές (τοπικές αρχές, ΜΚΟ και μέσω αυτών στους αντίστοιχους επαγγελματίες), προκειμένου μπορούν να δρουν και να λαμβάνουν αποφάσεις συνδυάζοντας τις αρχές της αειφορίας, της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Περιοχών (ICZM) και την επίγνωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου