Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ για τα γεγονότα της Σορωνής

Ρόδος 19 Ιουνίου 2011
ΠΡΟΣ τα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Σορωνή και την βίαιη απομάκρυνση των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας από την αστυνομική δύναμη, η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ εξέδωσε η παρακάτω ανακοίνωση:Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Σορωνής, του Θεολόγου και του Παραδεισίου εδώ και πολλά χρόνια από την ρυπογόνο λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ. Είναι γνωστό ότι, η υπ΄αυτές τις συνθήκες συνεχιζόμενη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ δημιουργεί προβλήματα ρύπανσης του ατμοσφαιρικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, αλλά και προβλήματα οπτικής ρύπανσης και κατά συνέπεια τεράστια προβλήματα οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής. η οποία θυμίζουμε ότι η περιοχή αυτή ήδη επιβαρύνεται από την λειτουργία του αεροδρομίου.
Ούτε χρειάζεται να επιβεβαιώσουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα που επί 10 και πλέον χρόνια δίνουν οι κάτοικοι για την υπεράσπιση της υγείας τους και της ίδιας τους της ζωής.
Αυτό το θεμελιακό δικαίωμα του ανθρώπου να υπερασπίζεται την ζωή του και το περιβάλλον στο οποίο ζει, δεν αναγνωρίζεται από τους κυβερνητικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ αλλά αντίθετα με την λογική του «…αποφασίζουμε και δέρνουμε» οι κάθε λογής «αρμόδιοι» επέτρεψαν στην αστυνομική δύναμη να βιαιοπραγήσει σε ανυπεράσπιστα άτομα. Και όλα αυτά με την ανοχή της εισαγγελικής αρχής.
Περιμέναμε όμως από την δημοτική αρχή να προστατεύσει το δικαίωμα των πολιτών να υπερασπιστούν την υγεία και την ζωή τους. Να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών από κάθε είδους βιαιότητα.
Περιμένουμε την δημοτική αρχή να παρέμβει τώρα με έργα και όχι με λόγια για την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, για την πάγια εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και τη σωστή ανάπτυξη για όλο το νησί.

Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας. Πάντα αυτές οι μέθοδοι βάζουν ένα λιθαράκι για την εκτροπή από την δημοκρατία. Το δικαίωμα στην υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των πολιτών βρίσκεται πάνω από κάθε είδους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου