Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Έκθεση Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών στην Πάτμο

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στην Πάτμο – Έκθεση Εργαστηρίου Γλυπτικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών (Εργαστήριο κ. Χουλιαρά)
Με αφορμή τη θεατρική απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης στο Σπήλαιο του Αγ. Ιωάννη στην Πάτμο, 26 με 30 Ιουλίου, το Εργαστήριο Γλυπτικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Χουλιαρά, διοργανώνει έκθεση στην Πάτμο με έργα εμπνευσμένα από την Αποκάλυψη.

Η Αποκάλυψη, καταληκτήριο κείμενο της Βίβλου, έχει ως κείμενο διεθνή ακτινοβολία και σημαντική ιστορική αξία και έχει παγκοσμίως συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της Πάτμου, ενώ διαχρονικά έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολυάριθμους Καλλιτέχνες.
Τα έργα ανήκουν σε δέκα (10) Εικαστικούς Καλλιτέχνες του Εργαστηρίου του κ. Χουλιαρά και θα εκτεθούν στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού και Πληροφόρησης το οποίο βρίσκεται στη Σκάλα, το λιμάνι της Πάτμου.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου του 2011.

Εν τω μεταξύ οι προετοιμασίες για τις πέντε παραστάσεις της θεατρικής απόδοσης της Αποκάλυψης βρίσκονται σε τελικό στάδιο.
Οι σκηνοθέτες Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach έχουν προγραμματίσει την πρεμιέρα για την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται το Σπήλαιο του Αγ. Ιωάννη.
Στον χώρο θα τοποθετούνται τις επόμενες ημέρες τα σκηνικά βάσει των σκηνογραφικών οδηγιών του Hans Hoffer –Καθηγητή της ΑΣΚΤ της Βιέννης – ο οποίος μεταξύ άλλων έχει ορίσει ότι ο χώρος που θα κάθονται οι θεατές θα είναι χωρισμένος σε 7 τμήματα κατά συμβολική αντιστοιχία των επτά εκκλησιών της Μικράς Ασίας.
Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή ακολουθούν:

ΠΑΤΜΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Πρόκειται για τη θεατρική απόδοση του οράματος του Ιωάννη που θα γίνει στον ιστορικό χώρο έξω από το Σπήλαιο όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνέλαβε και συνέγραψε την Αποκάλυψη
Έχουν προγραμματιστεί πέντε παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου (26-30 Ιουλίου)
Η παράσταση θα είναι στα ελληνικά
Η παραγωγή παρουσιάζεται από την πάτμια θεατρική εταιρία “Τέχνη” σε συνεργασία με επιλεγμένους ξενόγλωσσους ηθοποιούς.
Αποσπάσματα της παράστασης θα είναι σε 4 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά

Η Ι. Μ. Πάτμου έχει δώσει ειδική άδεια για τη συγκεκριμένη παραγωγή.
Το όλο project τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάτμου και του Δήμου Αθηναίων.
Η σκηνοθεσία ανήκει στους σημαντικούς Γερμανούς σκηνοθέτες Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach.
Σε δήλωση της σκηνοθέτιδας αναφέρεται: “...Οπωσδήποτε τη ραχοκοκαλιά του διατρέχει ο αέναος πόλεμος καλού – κακού. Πέραν αυτού όμως επιλέξαμε να εστιάσουμε και να διακινδυνεύσουμε σκηνικές αναφορές στην αγωνία του σημερινού ανθρώπου να ερμηνεύσει σύγχρονα κοινωνικά και φυσικά φαινόμενα μέσα από τον προφητικό λόγο του Ευαγγελιστή. Είναι τεράστια η πρόκληση που έχουμε θέσει στον εαυτό μας να δημιουργήσουμε εκείνη την μυστηριακή ατμόσφαιρα, τις εικόνες και τους ήχους που θα μεταδώσουν κατά το δυνατόν στον θεατή εν είδη παλμού κάτι από το μεγαλειώδη ρυθμό του κειμένου...”.

Κατασκευάζονται εντυπωσιακά σκηνικά και ιδιαίτερη σκηνογραφική μελέτη. Τη διακριτική και προσεγμένη σκηνογραφία επιμελείται ο Hans Hoffer, σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης
Σχεδιάζεται πρωτότυπη μουσική σύνθεση (original music score)
Δημιουργούνται περίτεχνα κοστούμια για τους 14 ηθοποιούς της παράστασης
Βασική επιδίωξη είναι η ενσωμάτωση της παραγωγής στο πάγιο θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιού
Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός που θα αποτελέσει αφορμή για πολύ κόσμο να επισκεφτεί την Πάτμο, ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου.
Είναι καλό όποιος επισκέπτης ενδιαφέρεται, να προγραμματίσει έγκαιρα τη μετάβαση και διαμονή του στο νησί!

Πληροφορίες στο www.techni-patmos.gr και στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού και Πληροφόρησης
(+30)22470-33316 begin_of_the_skype_highlighting (+30)22470-33316 end_of_the_skype_highlighting
(+30)22470-33317 begin_of_the_skype_highlighting (+30)22470-33317 end_of_the_skype_highlighting
e-mail: info@techni-patmos.gr & cocipatmos@12net.gr
Τύπος: press@techni-patmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου