Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΕΜΟΣ - ΕΡΩΣ της Μαρίνας Πετρή Στο Λονδίνο και Μύκονο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΜΟΣ - ΕΡΩΣ της Μαρίνας Πετρή
Στο Λονδίνο και Μύκονο
Άνεμος - έρως, είναι ο τίτλος των εικαστικών έργων της Μυκονιάτισας ζωγράφου ποιήτριας Μαρίνας Πετρή που εκθέτει σχεδόν παράλληλα σε δυο πόλεις του κόσμου το Λονδίνο και την Μύκονο. Και στις δύο αυτές πόλεις ο καιρός έχει κατά πολύ να κάνει με το στοιχείο του άνεμου, με πρωτοποριακά συχνά κοινωνικά τολμήματα και οι δύο πόλεις είναι πόλος έλξης πολλών φυλών και εθνικοτήτων που έρωνται και ερωτεύονται στην συνύπαρξή τους γεννώντας ρεύματα νέων πεποιθήσεων τρόπου ζωής που θα ακολουθήσουν πολλοί.

Στο Λονδίνο θα συμμετέχει με αυτή την ενότητα παράλληλα από τις 16 Αυγούστου μέχρι τις στην ομαδική παρουσίαση σύγχρονων πρωτοπόρων καλλιτεχνών που θα συνευρεθούν με τα έργα τους στην BRICKLANE gallery του Λονδίνου με τον γενικό τίτλο της ομαδικής παρουσίασης ARTS MIND.
Η BRICKLANE gallery έχει αναπτύξει την συνάντηση και προβολή καλλιτεχνών του κόσμου, επιτυγχάνοντας την προβολή τους και την συνύπαρξη νέων τάσεων της τέχνης με τόλμη.
Και με ατομική έκθεση στο χώρο του bar Lola στη Μύκονο από 20 Αυγούστου - 30 του Σεπτέμβρη 2011. Το bar Lola με την καλλιτεχνική και πρωτότυπη ονειρική του ατμόσφαιρα με επικρατούν χρώμα το πνευματικό μωβ χαρίζει στον επισκέπτη του την μουσική ευχαρίστηση από τις μουσικές του κόσμου σε ήχο ανεκτό και τόσο ώστε η επικοινωνία της κουβέντας των ανθρώπων που συνευρίσκονται περνώντας νε δημιουργούν ανθρώπινες σχέσεις και ανταλλαγές ιδεών.

Η ενότητα των έργων της Μαρίνας Πετρή, αποτελείτε από μια σειρά κολάζ και μικτή τεχνική, που παραπέμπουν στις πρώιμες ανδρικές φωτογραφίες του 50- 60 με μια σχεδόν γκράφιτι επέμβαση και κολάζ μονόχρωμων χαρτιών με ψυχεδελικές φόρμες. Οι επιλογές των χαρτιών, είναι τα προστατευτικά χαρτιά των σύγχρονων πακέτων μεταλλικά χαρτιά που παραπέμπουν στον καθρέφτη, εστί ώστε ο θεατής του έργου να θεάται μέσα σε αυτό κάνοντας τον να μετέχει στο συνειρμό της στιγμής και της ερωτικής πρόκλησης του έργου.

Ο έρωτας που καλεί στη δεδομένη στιγμή είναι ο Άνεμος, που παίζει, που θυμώνει, που σκώπτετε, που δροσίζει, που θερμαίνει, η καίει στο διάβα του, που αναστατώνει, αυτός ο άνεμος που ενδύεται με τα πολλά ονόματά του. Ο άνεμος, αέρας, είναι το ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης που στη βιολογία είναι η μηχανή του σεξ, ταξιδεύει τη γύρη και μεγιστοποιεί με τα κέφια του τις επικονιάσεις με ταχύτητα υπερηχητική, έτσι η γύρη ταξιδεύει χιλιόμετρα να βρει το ταίρι της και η Ιεροτελεστία του έρωτα ξεκινά τους μήνες της άνοιξης. Με αυτά τα αισθήματα σκέψεις και εικαστικές επιλογές η ζωγράφος Μαρίνα Πετρή, παρουσιάζει με ανδρικές μορφές και σταρς - σύμβολα τον αρχέγονο γονιμοποιό Άνεμο ως έρωτα. Κυρίαρχα χρώματα και τόνοι το σκληρό άσπρο μαύρο το κόκκινο και κίτρινο - το χρυσό και ασημί.

Γνωστές και αγαπητές επωνυμίες του όπως Τραμουντάνα, Λεβάντες, Λίβας, Ζέφυρος, Βαρδάρης κ.α. ποιητικοί στίχοι συνοδεύουν αυτά τα έργα, όπως:
Του μικρού Βοριά παράγγειλα...
Μελτέμι κυκλαδίτικο σε φέρνει πάλι πίσω...
Μελτέμι μου μη σταματάς όπου φυσάς θα πάω...
(Κυκλαδίτικα δημοτικά)
Gone with the wind. ( τίτλος γνωστής ταινίας )
Φύσα αεράκι φύσαμε ( Νίκος Γκάτσος)
Η σχεδόν αφοριστικός στίχος του Bob Dylan:
The answer my friend, is blowin’ in the wind…
Τηλ. επικοινωνίας: 6978064528
www.marina.petri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου