Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με την Αθήνα

ΤοπικήΈνωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων 

Τηλ.: 22810-82875/81447, Fax: 22810-81131/79231

Email: info@tedkkykladon.gr
Ερμούπολη 6 Ιουλίου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κο Γιάννη Ραγκούση, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με τη ‘’διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με την Αθήνα’’ στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, μας έγινε γνωστή η πρόθεση της εταιρείας ΟLYMPIC AIR για τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με την Αθήνα, γραμμή την οποία χαρακτηρίζει ως μη βιώσιμη.  Πρότασή της ΟLYMPIC AIR προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι να γίνουν προσπάθειες για να ενταχθεί η συγκεκριμένη γραμμή στις χαρακτηριζόμενες ως επιδοτούμενες, προκειμένου να μην διακοπούν τα δρομολόγια από και προς το νησί της Σύρου.

Σας ενημερώνω ότι και παλαιότερα είχαν γίνει παραστάσεις προς τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να ενταχθεί η γραμμή της Σύρου στις επιδοτούμενες, αλλά αυτές δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Για το Ελληνικό Δημόσιο η επιδότηση γραμμών για τα δυο επόμενα έτη θα κοστίσει περίπου στα 44.000.000€ και χαρακτηρίζονται, ως γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας, αυτές που και τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν αλλά και γραμμές οι οποίες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην Σύρο, όπως οι γραμμές της Πάρου και της Νάξου.

Οι γενικές αρχές για τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 16 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. 1008/2008 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, καλύπτουν (πολλώ μάλλον) το νησί της Σύρου. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι την χειμερινή περίοδο αρκετές ημέρες την εβδομάδα η Σύρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά με ένα και μοναδικό δρομολόγιο. Επομένως η νομοθετική δυνατότητα υπάρχει. Αναμένομε από εσάς να υπάρξει και η πολιτική βούληση προκειμένου να μην αποκοπεί αεροπορικά η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Νομού των Κυκλάδων από το Κέντρο και ο κρατικός αερολιμένας Σύρου καταστεί ένα αεροδρόμιο μιας αεροπορικής λέσχης.

Ευελπιστούμε, για όλους τους παραπάνω λόγους, να ανταποκριθείτε στο ομόφωνο αίτημα των μελών του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, για τη ένταξη της Σύρου στις επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου