Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου διοργανώνει γιορτή στο πλαίσιο των "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012"



Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου στο πλαίσιο των "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012" διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 μια πολυσύνθετη γιορτή στην πλατεία Δημαρχείου από τις 10 πμ - 2μμ.

1.To park(ing) Day, δηλαδή την μετατροπή των παρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου σε πάρκο ζωγραφιών, λουλουδιών και ζωής με την βοήθεια των εθελοντών και των χορηγών μας. Πολλά λουλούδια θα στολίσουν τις θέσεις των αυτοκινήτων για λίγες ώρες, ενώ οι εικαστικοί Δ/σου και όλοι όσοι ζωγραφίζουν και επιθυμούν, θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στην μεγαλύτερη πλατεία της Ρόδου. Η δράση γίνεται για πρώτη φορά στη Ρόδο. Μπογιές και πινέλα θα τροφοδοτηθούν από τους χορηγούς μας. Λοιπόν..... σας περιμένουμε. Μπορείς κι εσύ να φέρεις από το σπίτι σου ότι θέλεις- γλάστρες, καρεκλίτσες, τραπεζάκια για να στολίσουμε μαζί το πάρκο.
2. Ghost bike: η δράση περιλαμβάνει ένα ποδήλατο βαμμένο λευκό που θα κλειδωθεί σε σταθερό χώρο, σε κεντρικό σημείο της πόλης, στις 12μμ στην μνήμη ποδηλατιστών . Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία με ακτιβιστικό χαρακτήρα.

3. Έκθεση φωτογραφίας ερασιτεχνών και επαγγελματιών που θα απαθανατίσουν την πιο επικίνδυνη ή παράξενη σκηνή πάνω στους δύο ή τέσσερις τροχούς και τα πιο περίεργα και παράνομα παρκαρίσματα. Οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν σε σταντ με την κάλυψη προσώπων ή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και την επιλογή της χειρότερης σκηνής θα κάνει ο Διοικητής της Τροχαίας Ρόδου κ Γιώργος Στέργου. Επειδή τα χειρότερα βραβεύονται, ο νικητής θα λάβει ένα φωτογραφικό άλμπουμ ολυμπιακών αγώνων προσφορά του βιβλιοπωλείου «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ».

4. Η ΕΥΘΥΤΑ ενδιαφέρεται και για το περιβάλλον. Ένα αυτοκίνητο θα στηθεί για να περιμένει τα αυτοκόλλητα χαρτάκια με μηνύματα, που θα κολληθούν πάνω του από τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους.

5. Η γιορτή θα περιλαμβάνει και δροσερά παγωτά με το παραδοσιακό καροτσάκι του παγωτατζή από το ζαχαροπλαστείο "Μίλτος". Τραπεζάκια και ομπρέλες θα στηθούν για όσους παρακολουθούν.
6. Γιορτή χωρίς χορό και μουσική δεν γίνεται. Μια εξάτμιση και ένα τιμόνι θα δέσουν τις πολύχρωμες κορδέλες για να χορέψουν τα παιδιά της σχολής Χορού «Μαρί Γκίκα» το γαϊτανάκι.
Η Βάλλια Ζόππα και το συγκρότημα "ΡΟΠΕΣ"(Βαγγέλης Κατσογριδάκης, Μανώλης Σπυρίδης και Καίτη Κούκουρου) θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια
Τα "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012" και η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου γιορτάζουν την οδική ασφάλεια και το περιβάλλον την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 από τις 10πμ -2μμ. Προσκεκλημένοι μικροί, μεγάλοι, παππούδες, γιαγιάδες. Ας αλλάξουμε για λίγες ώρες την εικόνα της πλατείας της Ρόδου, ας φανταστούμε πως θα θέλαμε να είναι.

Για την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Η Πρόεδρος
Ελένη Καρύδη

Η Γ. Γραμματέας
Τζίνα Δαβιλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου