Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καλοκαιρινή εκστρατεία της βιβλιοθήκης της Πάρου



Καλοκαιρινή εκστρατεία της βιβλιοθήκης για παιδιά
Το ταξίδι των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών ξεκίνησε μέσα από το Future Library. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Future Library : προώθηση καινοτομίας, δημιουργικότητας και κοινωνικών δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε το 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Για το φετινό καλοκαίρι διοργανώνεται η δράση με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη: καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας» η οποία απευθύνεται σε παιδιά, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς εκδηλώσεων που αποσκοπούν να φέρουν τη βιβλιοθήκη πιο κοντά στην τοπική κοινωνία, σε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας και συνεργασίας που θα αναζωογονήσει τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.
Τον σκοπό αυτό ενστερνιζόταν ανέκαθεν και η δική μας βιβλιοθήκη, η οποία ξεκινά από τις πρώτες στην επικράτεια την καλοκαιρινή εκστρατεία με τη δράση
«Παριανός Κήπος».

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 17:30 - 21:00, θα μαζευτούνε παιδιά ηλικίας 9-16 ετών για να διαμορφώσουμε τον κήπο της βιβλιοθήκης στην πίσω αυλή.
Παράλληλα θα διαβάσουμε αποσπάσματα βιβλίων με θέμα το πράσινο, θα μιλήσουμε για τη χλωρίδα της Πάρου, θα βρούμε πληροφορίες για τα φυτά που θα φυτέψουμε, θα φροντίσουμε τα έπιπλα του κήπου, θα αποτυπώσουμε συναισθήματα και εντυπώσεις σε χαρτί και θα διασκεδάσουμε διαμορφώνοντας έναν ευχάριστο χώρο στην αυλή της βιβλιοθήκης μας.
Ζωγραφιές, φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση θα αποτελέσουν θέμα έκθεσης κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στην προσπάθεια αυτή, να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία στον εθελοντισμό και στην ιδεολογία της δημιουργικής συμμετοχής σε ό,τι μας αφορά και αγαπάμε, δίχως να περιμένουμε πάντα από τους άλλους, έχουν σταθεί αρωγοί πολλοί συμπολίτες μας, τους οποίους θα ανακοινώσουμε και θα ευχαριστήσουμε σε επόμενο δελτίο τύπου, με το πέρας της εκδήλωσης.
Φέρτε ό,τι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στο φύτεμα ενός κήπου: γάντια, τσαπάκια, φτυαράκια, μικρές τσουγκράνες, ποτιστήρια, φυτά που σας αρέσουν και θα θέλατε να έχει ο κήπος της βιβλιοθήκης, μαρκαδόρους, μπογιές, και κυρίως φέρτε την καλή σας διάθεση!
Σας περιμένουμε όλους και σας προτείνουμε να προετοιμαστείτε καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις το φετινό καλοκαίρι!
Για συμμετοχές και πληροφορίες επικοινωνήστε στο 22840-28233, κ. Γιάννης Γεωργούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου