Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Συμμετοχή του Μουσείου Κώστα Τσόκλη στη Διεθνή Ημέρα ΜουσείωνΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πληροφορίες: 2283360125
Τήνος, 11/5/2012


Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η Μαΐου), καλεί τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Τήνου να παρακολουθήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο Εργαστήρι Εικονογράφησης τα πρωινά της Πέμπτης και Παρασκευής 17 και 18 Μαΐου 2012, με την εικαστικό Πάολα Παλαβίδη και τον Γιώργο Ευγενικό.

Το εργαστήρι εικονογράφησης εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του Μουσείου με θέμα την Καταγραφή και αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών της Τήνου που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Κέας και εφαρμόζεται ήδη σε δημοτικά σχολεία της Τήνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
(κα Χρυσάνθη Κουτσουράκη, 22830 51009, email: tinos@tsoclismuseum.gr).

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 στις 19.30μ.μ., σας καλούμε σε μια βραδιά αφήγησης για ενήλικες και παιδιά με τον Γιώργο Ευγενικό και το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Κέας.

Το θέμα του φετινού εορτασμού του ICOM είναι «Μουσεία σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Νέες προκλήσεις, Νέες εμπνεύσεις». Η κοινωνία μεταβάλλεται και οι ιστορίες της μεταφέρονται από στόμα σε στόμα από γενιά σε γενιά μεταφέροντας τη «Σοφία του Κόσμου». Οι ιστορίες που θα ακουστούν είναι ιστορίες σοφίας… Γιατί ένα μουσείο φυλάει σε κάθε του αντικείμενο τη γνώση και την εμπειρία, το βίωμα και την τέχνη, που η αλήθεια τους και ο χρόνος μετέτρεψαν σε σοφία… Μια σοφία στοχαστική και βαθιά στην απλότητά της, που η ίδια η κοινωνία έπλασε μέσα στα χρόνια για να μας την προσφέρει κρυμμένη μέσα στις ιστορίες.

Οι ιστορίες είναι «διανθισμένες» μουσικά από τον Οδυσσέα Τσουμπό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου